Владислав Шуранов – MVP на седмия кръг в I дивизия

800

Владислав ШурановВладислав Шуранов от отбора на Дефект-Вип Рипеър е най-полезният състезател на седмия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Шуранов ще получи наградата си в Неделя, на 20.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Старс 22 от 14:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Дефект-Вип Рипеър е с актив от 4 победи и 3 загуби след първите 7 кръга в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. В последния кръг Дефект-Вип Рипеър се наложи над Рейнджърс много драматично с 3 точки разлика. Секунди преди края на срещата резултатът беше равен (74:74), а Владислав Шуранов вкара тройка през човек при оставащи 3.7 секунди до края на мача. „Game winner“-ът на Шуранов беше номиниран в конкурса за топ изпълнение на сезона. Освен че вкара победния кош обаче, Владислав Шуранов изигра изключително добър мач. Той завърши с 27 точки (3/5 за 2 точки, 6/13 за 3 точки, 3/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 7 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки. Срещу него бяха извършени и 5 нарушения, а Шуранов прекара на терена повече от 38 минути. Това е първа награда за най-полезен състезател на кръга в кариерата му, която вече наброява 43 срещи в НАЛБ. Владислав Шуранов играе третия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, като до момента се е състезавал единствено за отбора на Дефект-Вип Рипеър (Дефект преди наличието на спонсориране от страна на VIP Repair). През настоящия сезон записва средни показатели от 13.5 точки, 6.2 асистенции, 4.7 борби и 2.5 откраднати топки. Шуранов е трети при най-добрите подавачи в първа дивизия и десети при най-добрте „крадци“. Именно и във вечната класация за най-много откраднати топки в историята на НАЛБ Владислав Шуранов заема 22-о място, а по всичко изглежда, че след настоящия сезон съвсем спокойно ще може да се изкачи още. През сезон 2015/2016 той печели приза за най-добър „крадец“ в редовния сезон в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. И въпреки че вкарва по-малко отколкото в предходните два сезона, имайки предвид подсиления състав на Дефект-Вип Рипеър и огромния потенциал, с който разполага отборът, Шуранов е изключително важна част от „пъзела“ не само като реализатор и може да печели още много – както индивидуални, така и отборни награди.

Владислав ШурановНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи над Рейнджърс с 3 точки разлика.  По този начин Шуранов събра 30 точки за класацията. На второ място е Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 25 точки (коефициент от 26 и победа на тима му над АктивТрейдс с 1 точка разлика). Валентин Кунторов от Олд Старс 22 е с 19 точки за класацията (коефициент от 20). Четвърти е Красимир Димов от Олд Старс 22 с коефициент от 17 и 16 точки за класацията. Топ 5 допълва Владимир Петров от Дефект-Вип Рипеър с 16 точки (коефициент от 19).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 33. На второ място са Васко Коцев от Микс и Георги Георгиев от Ботев 2012 с по 29. Четвърти е Хрисимир Димитров от Брикс с коефициент от 27, а топ 5 допълва Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 26.

Най-много точки в кръга вкара Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 27. Втори е Хрисимир Димитров от Брикс с 26. На трето място е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 24 точки. След тях се нарежда Ивайло Константинов от Брикс с 22. Топ 5 допълват Тихомир Димитров от Рейнджърс и Тиаго Алмейда от АктивТрейдс с по 21.

Иван ИлчевНай-много борби в кръга овладя Иван Илчев от АктивТрейдс – 17. След него се нареждат Хрисимир Димитров от Брикс и Тодор Тодоров от Рейнджърс с по 15. На четвърто място са Венислав Наумов от АктивТрейдс и Георги Георгиев от Ботев 2012 с по 14 борби.

Минчо КоцевС най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Микс – 10. На второ място е Гълъбин Казълджиев от Рейнджърс с по 8. Трети е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър със 7. Емил Петров от Норт Уест завърши мача на тима си с 6 асистенции. Топ 5 допълват Константин Маринов от Микс, съотборниците Иван Николов, Ивайло Константинов, Теодор Александров и Филип Сребров от Брикс, както и Антонио Петров от Ботев 2012 с по 5.

Иван НенчевНай-добър “крадец” на кръга е Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. След него са Красимир Димов от Олд Старс 22 и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с по 5. На четвърто място с по 4 са Албертин Йорданов от Ботев 2012, Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Калоян Николов от Норт Уест.

Тони ПрокопиевТоп блокировачът в кръга е Тони Прокопиев от Олд Старс 22 – 5. На второ място са Димитър Мещерски от Кучетата от Младост и Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър с по 4. Четвърти е Христо Гатев от Олд Таймърс с 3. Топ 5 с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели допълват Иван Вачков от Рейнджърс, Момчил Чекърски от София Лайънс, Калоян Недев от Олд Таймърс, Симеон Георгиев от Брикс, Цветан Стоилов от Олд Таймърс и Владимир Петров от Дефект-Вип Рипеър.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)

Цветан Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на шестия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Цветан Георгиев от Ботев 2012 получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG