Георги Георгиев – MVP на петнадесетия кръг във II дивизия

700

Георги ГеоргиевГеорги Георгиев от отбора на БГО Софтуер е най-полезният състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 21.02.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Ентъртейнмънт от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Десета поредна победа за БГО Софтуер във втора дивизия от първенството на НАЛБ и общо единадесета за тима през сезона. Отборът дели петото място със София Хоукс с баланс от 11 победи и 4 загуби, а в БГО Софтуер вече могат да се похвалят и с трети най-полезен състезател на кръга (никой друг отбор няма повече от две подобни награди). Най-полезен състезател на втория кръг стана Мартин Славов, който на полусезона премина в Олд Таймърс, а за тринадесетия кръг призът отиде при Никос Стамулис от БГО Софтуер. След отличното представяне на Георги Георгиев до момента през сезона, той напълно заслужено вече също може да се похвали с подобно признание. Стартиралият кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Георгиев през сезон 2012/2013 (тогава чрез контакт с НАЛБ се свързва със София Булс, а година по-късно става и ръководител на новосъздадения и събран от ентусиасти отбор; БГО Софтуер е наследник на София Булс) подобрява драстично показателите си във всяко едно отношение през сезон 2015/2016. Той реализира средно по 19.5 точки и овладява средно по 9.1 борби на мач. Освен това, той може да се отчита и с 2.6 асистенции, както и с 2.0 откраднати топки средно на мач. В последния кръг лидерът на БГО Софтуер изигра може би най-добрия си мач в НАЛБ. Поне със сигурност записа личен рекорд за най-много точки в един мач – 40. Към 40-те точки добави 8 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки, а срещу него бяха извършени и цели 11 нарушения. Георги Георгиев изпълни 18 наказателни удара, от които реализира 15, процентът му от зоната за три точки също е внушителен – 50% (3 от 6), като същото с пълна сила важи и за успеваемостта за 2 точки – 57% (8 от 14). Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг през сезон 2013/2014 Георгиев сега напълно заслужено печели наградата и за най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2015/2016.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Георги Георгиев от БГО Софтуер. Той постигна коефициент от 45, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над Дървоядите. Това означава, че Георгиев има 41 точки за класацията. След него се наредиха съотборниците в Монстарс Станой Георгиев и Георги Мишев. Станой Георгиев е с 26 точки за класацията (коефициент от 35 и победа на тима му с 9 точки разлика над Джедай Мастърс), а Мишев – с 25 (коефициент от 34). Четвърти със 17 точки за класацията е Евстати Евстатиев от Микс (коефициент от 20 и победа на тима му с 3 точки разлика над Ентъртейнмънт), а топ 5 допълват Иван Иванов от Фитстоун (коефициент от 30 и победа на тима му с 14 точки разлика над Кралете) и Матей Митев от Микс (коефициент от 19) с по 16 точки за класацията.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Георгиев от БГО Софтуер – 45. Стефан Янев от Мечките е втори с 40. С 37 се отчете Станислав Иванов от Гуми-Нет, Асен Милушев от Паляците е с 36, а пети с 35 е Станой Георгиев от Монстарс.

Стефан ЯневНай-много точки в кръга вкара Стефан Янев от Мечките – 42 (цели 11 тройки, като остана само на една от изравняване на рекорда). Георги Георгиев от БГО Софтуер реализира 40 точки, а с 28 завърши мача на своя тим Станой Георгиев от Монстарс. Евстати Евстатиев от Микс се отчете с 27, а топ 5 допълва Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс с 26.

Петър ПоповНай-много борби в кръга овладя Петър Попов от Кучетата от Младост Б – 19. Втори с 18 е Калеб Акенс от Фантомс, а трети с по 17 овладени топки под двата коша са Иван Паничерски от Ентъртейнмънт и Станислав Иванов от Гуми-Нет. С по 16 пък останаха Асен Милушев от Паляците, Добри Гатев от Скритите Лимонки, Иван Бонев от Ентъртейнмънт и Матей Митев от Микс.

С най-много асистенции в кръга приключиха Станой Георгиев от Монстарс и Мариян Калчев от ТУ-София – по 7. След тях с по 6 се нареждат Пламен Виткин от Кучетата от Младост Б, Радослав Йорданов от Саут Парк, Мартин Милиев от Паляците, Валентин Славков от ТУ-София, Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Иван Иванов от Фитстоун.

Най-добри “крадци” на кръга са Константин Маринов от Микс и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с по цели 8 откраднати топки. Станой Георгиев от Монстарс и Борис Станков от Дюдс са трети с по 5, а топ 5 с по 4 допълват Мартин Механджиев от София Хоукс, Радослав Йорданов от Саут Парк, Любен Серафимов от Скритите Лимонки, Асен Милушев от Паляците, Калин Златанов от Паляците, Иван Кунчев от Джедай Мастърс и Христо Милчев от Спартанс.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 6 чадъра. След него с по 4 са Димитър Гатев от Микс, Петко Гатев от Скритите Лимонки и Асен Милушев от Паляците. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Калеб Акенс от Фантомс, Кристиян Манчев от ТУ-София, Руслан Брезов от Дървоядите и Станой Георгиев от Монстарс.

Матю Клап и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия Матю Клап от София Хоукс получи наградата си.

Мартин Механджиев и Антон НачевНай-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия Антон Начев от Кралете също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG