Делян Дамянов – MVP на IV кръг във II дивизия

880

Делян Дамянов от отбора на ТН Машини е най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Дамянов ще получи наградата си в Събота, на 27.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Шампионите от ТН Машини записаха втората си победа във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019, като в момента тимът е с баланс от 2 победи и 2 загуби. Основна заслуга за успеха на тима над Дървоядите с 8 точки разлика има Делян Дамянов. Роденият в Монтана състезател се представи невероятно, завършвайки с 47 точки (11/17 за 2 точки, 7/11 за 3 точки и 4/5 от линията за наказателни удари), 3 борби и 2 асистенции за коефициент от 40. ТУК може да откриете повече информация за постижението на 191-сантиметровия състезател по отношение на реализираните точки в тази среща. Благодарение на това си постижение Делян Дамянов излезе начело в класацията за най-много точки в един мач, отбелязани от един състезател, за сезон 2018/2019ТУК ще откриете повече информация. Дамянов реализира почти 60% от точките на ТН Машини в срещата и напълно закономерно достига до ново признание. През сезон 2017/2018 Делян Дамянов е част от ТН Машини, с който триумфира както в редовния сезон, така и в шампионата във втора дивизия от първенството на НАЛБ след това. В края на сезон 2017/2018 Дамянов достига до златен медал и в 3х3 турнира на НАЛБ. А сега напълно заслужено достига и до своето първо индивидуално отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Делян Дамянов от ТН Машини. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи над Дървоядите с 8 точки разлика. По този начин Дамянов събра 32 точки за класацията. Втори е Денис Василев от Монстарс с 21 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 6 точки разлика над Компир). С по 20 точки и с коефициент от по 22 са съотборниците Костадин Методиев и Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград, като техният отбор победи Паляците с 2 точки разлика. Стефан Пенков от ТН Машини е с 16 точки за класацията (коефициент от 24).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Делян Дамянов от ТН Машини – 40. С 37 е Момчил Маринов от Виваком. На трето място е Николай Рътаров от Компир с 35. Четвърти е Иван Иванов от Кабайерос с 29, а Марио Юруков от София Ентъртейнмънт завърши с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Делян Дамянов от ТН Машини – 47. На второ място е Николай Рътаров от Компир с 34. Трети е Марио Юруков от София Ентъртейнмънт с 30. Кирил Касабов от Джобтайгър Дюдс е с 28, а Иван Иванов от Кабайерос е пети с 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Момчил Маринов от Виваком – 25. Бойко Иванов от Дървоядите е с 22. Топ 3 допълва Стефан Пенков от ТН Машини с 19. Съотборниците Николай Рътаров и Кирил Найденов от Компир останаха с по 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Борис Станков от Джобтайгър Дюдс и Иван Иванов от Балкан Ботевград – по 10. На трето място с 9 е Румен Каиков от Компир. Васил Голов от Виваком е с 8. Топ 5 допълва Светослав Петров от Монстарс със 7.

Най-добър “крадец” на кръга е Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали с 6 откраднати топки. Втори е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 5. След тях с по 4 се нареждат Филипос Аргирос от Джобтайгър Дюдс, Славчо Нучев и Мартин Стефанов от Фаворит-Кърджали, както и Христо Ничев от Монстарс.

Топ блокировачът в кръга е Денис Василев от Монстарс с 6 чадъра. С по 2 са Джордже Даскалович от Паляците, Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, Теодор Велчев от Кабайерос и Христо Ничев от Монстарс.

Най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали получи наградата си.

Най-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Владимир Георгиев от Виваком също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG