Димитър Минев – MVP на XX кръг в I дивизия

1257

Димитър Минев от отбора на Норт Уест-Глобал Тест е най-полезният състезател на двадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Минев ще получи наградата си в Сряда, на 27.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 21 мача в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Норт Уест-Глобал Тест е с баланс от 14 победи и 7 загуби. При победа на Норт Уест-Глобал Тест в последния кръг от редовния сезон тимът трябва да разчита, че от Ахил ще загубят поне един от оставащите си 2 мача, ако иска да завърши в топ 3 преди старта на плейофите. До момента Ахил е с баланс от 14 победи и 6 загуби, но има 2 загуби в директните двубои от Норт Уест-Глобал Тест. Ако Норт Уест-Глобал Тест спечели двубоя си и Ахил загуби един от оставащите си 2, от Норт Уест-Глобал Тест ще завършат на трето място преди елиминационната фаза. В двадесетия кръг в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 от Норт Уест-Глобал Тест се наложиха над В.И.С. с 5 точки разлика. Тимът от Северозапада поведе в резултата от самото начало и не допусна изравняване в нито един момент от срещата. Интересен факт е, че въпреки ръстовите си състезатели от Норт Уест-Глобал Тест имат с 18 борби по-малко от своя съперник, както и по-ниска успеваемост за 2 точки, а освен това и с 19 точки по-малко от бързи атаки. С основен принос за победата на Норт Уест-Глобал Тест е Димитър Минев. Той завърши с 18 точки, 9 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър за коефициент от 20. 34-годишният състезател престоя на терена по-малко от 28 минути, а срещу него бяха извършени и 4 нарушения. Трябва да отчетем и че докато Димитър Минев е на терена от Норт Уест-Глобал Тест печелят с 12 точки разлика. През настоящия сезон 196-сантиметровият състезател вече има 12 мача с екипа на Норт Уест-Глобал Тест, в които записва средни показатели от 10.3 точки, 6.8 борби, 2.3 асистенции, 1.0 открадната топка и 0.7 чадъра за 21.4 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания Минев има 83 мача в НАЛБ – всички като част от Норт УестНорт Уест-Онлайн Машини), в които се отчита с по 10.7 точки, 8.0 борби, 1.9 асистенции, 1.2 откраднати топки и 1.1 чадъра. Той се е доказал като отборен играч и неслучайно е част от всички успехи на тима до момента. Димитър Минев може да се похвали със златен медал от турнира за купата на НАЛБ, 2 сребърни от Суперкупата на НАЛБ, 1 сребърен от турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ и 1 бронзов от първа дивизия от първенството на НАЛБ. Той има и 1 участие в Мача на звездите на НАЛБ – през сезон 2015/2016. Напълно заслужено с оглед на невероятната борбеност, постоянството и приноса за успехите на тима си в последните години Димитър Минев достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Димитър Минев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Йордан Кирилов от Ахил. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи над Ероус с 4 точки разлика. Така Кирилов събира 34 точки за класацията. Втори е Христо Цеков от Ботев 2012 с 32 точки (коефициент от 46 и победа на тима му с 14 точки разлика над Гуми-Нет). Мартин Славов от Олд Таймърс е с 23 точки (коефициент от 47 и победа на тима му над София Хоукс с 24 точки разлика). На четвърто място с 22 точки е Александър Иванов от ФитСпо Баскет (коефициент от 26 и победа на тима му с 4 точки разлика над София Лайънс). Топ 5 допълва Калоян Николов от Норт Уест-Глобал Тест с 19 точки (коефициент от 24 и победа на тима му над В.И.С. с 5 точки разлика). Всички петима състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУКТУК, ТУК, ТУК и ТУКДимитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест е с 15 точки за класацията (коефициент от 20).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил), Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Александър Иванов (ФитСпо Баскет), Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Димитър Минев (Норт Уест-Глобал Тест)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Славов от Олд Таймърс – 47. На второ място е Христо Цеков от Ботев 2012 с 46. Топ 3 допълва Йордан Кирилов от Ахил с 38. С коефициент от 27 е Христо Ангелов от Ботев 2012. С по 26 приключиха Александър Иванов от ФитСпо Баскет и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкараха Георги Чакъров от Ероус и Мартин Славов от Олд Таймърс – по 33. Трети е Радослав Йорданов от София Лайънс с 31. Христо Ангелов от Ботев 2012 е с 29, а съотборникът му Христо Цеков отбеляза 28 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Александър Иванов от ФитСпо Баскет и Мартин Славов от Олд Таймърс – по 19. Христо Цеков от Ботев 2012 е на трето място с 16. Четвърти е Георги Колев от София Хоукс с 13. Иван Ненчев от В.И.С. и Калоян Панчев от Ероус са с по 11 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Йордан Кирилов от Ахил, както и Христо Гатев и Андреан Атанасов от Олд Таймърс – по 8. На четвърто място е Владимир Груев от Гуми-Нет със 7.

Най-добри “крадци” на кръга са Мирослав Стоянов от В.И.С. и Радослав Райчев от Ероус с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 са Любомир Недков от ФитСпо Баскет и Мартин Ассев от София Лайънс.

Топ блокировачът в кръга е Кристиян Манчев от София Лайънс с 4 чадъра. На второ място е Димитър Гатев от В.И.С. с 3. С по 2 са съотборниците Владислав Дяков и Людмил Ангелов от Гуми-Нет.

Най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Павел Весели от София Лайънс получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Януари 2019 година в първа дивизия Мартин Славов от Олд Таймърс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Иван Петков (София Лайънс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Георги Дангалаков (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Дамян Стоянов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Иван Илчев (ФитСпо Баскет), Владимир Петров (София Лайънс), Павел Весели (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил), Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Александър Иванов (ФитСпо Баскет), Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Димитър Минев (Норт Уест-Глобал Тест)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG