Иван Илчев – MVP на VI кръг в I дивизия

725

Иван Илчев от отбора на ФитСпо Баскет е най-полезният състезател на шестия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Илчев ще получи наградата си в Неделя, на 11.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 6 кръга в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на ФитСпо Баскет е с баланс от 3 победи и 3 загуби. В последния кръг тимът се справи с Ероус след 81:61. Страхотен мач за ФитСпо Баскет изигра Иван Илчев. Той завърши с 27 точки (8/12 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 2/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 15 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 39. По този начин, въпреки сравнително голямата разлика, с която отборът му спечели, 24-годишният състезател успя да достигне до своето второ отличие за най-полезен състезател на кръга. Илчев печели приза за най-полезен състезател на петия кръг през сезон 2015/2016, а 3 години по-късно грабва отличието за шестия кръг. 191-сантиметровият състезател участва в последните 2 издания на Мача на звездите на НАЛБ за първа дивизия. Трябва да отбележим факта и че той триумфира в последните 2 издания на 3х3 турнира на НАЛБ за мъже – през 2017 и 2018 година, а през 2016 завършва със сребърен медал. Преди старта на сезон 2018/2019 Иван Илчев заема 39-о място във вечната класация на състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ, както и 54-о място сред най-добрите реализатори в историята на НАЛБ. Преди началото на настоящата кампания Илчев има 93 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 12.2 точки, 8.1 борби, 2.2 асистенции, 1.2 откраднати топки и 0.5 чадъра. През сезон 2018/2019 той вече има 6 мача за ФитСпо Баскет, в които се отчита с по 15.8 точки, 7.3 борби, 2.8 асистенции, 2.0 откраднати топки и 0.7 чадъра за 34.4 минути на терена. Напълно заслужено с оглед на изключителното себераздаване и демонстрираните умения Иван Илчев достига до ново индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Илчев от ФитСпо Баскет. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи над Ероус с 20 точки разлика. Така Илчев събира 19 точки за класацията. След него е Горан Кошанин от Олд Таймърс със 17 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 6 точки разлика над Ботев 2012). Топ 3 допълва Огнян Тодоров от Олд Таймърс с 14 точки (коефициент от 20). Мартин Славов отново от отбора на Олд Таймърс заема четвърто място с 13 точки (коефициент от 19). Пети е Антонио Илиев от Кучетата от Младост с 12 точки за класацията (коефициент от 20 и победа на тима му над София Лайънс с 8 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Илчев от ФитСпо Баскет – 39. На второ място е Павел Мангуров от Ахил с 26. Трети е Калоян Николов от Норт Уест-Глобал Тест с 25. С коефициент от 24 е Георги Вачев от ФитСпо Баскет. Горан Кошанин от Олд Таймърс и Христо Цеков от Ботев 2012 са с по 23.

Най-много точки в кръга вкараха Павел Мангуров от Ахил и Антонио Илиев от Кучетата от Младост – по 28. На трето място е Иван Илчев от ФитСпо Баскет с 27. Траян Димитров от В.И.С. и Валери Ассев от София Лайънс отбелязаха по 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Александър Иванов от ФитСпо Баскет – 18. Втори е Калоян Николов от Норт Уест-Глобал Тест с 16. С по 15 са Борис Недев от София Хоукс и Иван Илчев от ФитСпо Баскет. Топ 5 допълва Христо Димитриев от Кучетата от Младост с 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Цветан Георгиев от Ботев 2012 – 9. Иван Петков от София Лайънс е с 8. Топ 3 допълва Искрен Иванов от Норт Уест-Глобал Тест със 7, а с по 6 останаха Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет, Христо Цеков от Ботев 2012, Станислав Иванов от Сейнтс и Владимир Груев от Гуми-Нет.

Най-добър “крадец” на кръга е Владислав Дяков от Гуми-Нет с 6 откраднати топки. След  него с по 4 завършиха Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет и Искрен Иванов от Норт Уест-Глобал Тест.

Топ блокировачите в кръга са Христо Стефанов от Ероус, Борис Недев и Илиян Василев от София Хоукс, Константин Коев от ФитСпо Баскет и Георги Чакъров от Ероус с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG