Калоян Караиванов – MVP на XI кръг в IV дивизия

1155

Калоян Караиванов от отбора на Алфа е най-полезният състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Караиванов ще получи наградата си в Петък, на 21.12.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Трипъл-дабъл от 22:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В единадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Алфа записа първата победа в историята си. Въпреки че тимът, който играе първия си сезон в НАЛБ, се представяше страхотно от началото на сезона, често малко не му достигаше, за да се поздрави с победа. Още във втория си мач отборът на Алфа загуби с 6 точки разлика от Пистолет. След това тимът отстъпи с 3 точки разлика на Скай Уокърс, загуби с 4 точки разлика и след 2 продължения от Булатса, а след това загуби и от Ръш Баскетбол с 2 точки разлика. И така след 8 поредни загуби за старт на шампионата, представителите на Алфа извоюваха много ценна победа над Кобилдър Викингс. Триумфът е показателен и за потенциала на тима на Алфа, тъй като отборът на Кобилдър Викингс беше в серия от 2 поредни победи – една от които с 15 точки разлика срещу Форест Бойс Ботевград, който в момента се намира на втора позиция във временното класиране в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Изглежда, че именно срещу Кобилдър Викингс състезателите на Алфа обърнаха всичко в своя полза, тъй като в дванадесетия кръг Алфа записа втората си победа. Сега обаче ще обърнем специално внимание на победата на Алфа над Кобилдър Викингс с 67:59. Представителите на Алфа изоставаха в почти целия двубой (включително с 16 точки разлика на полувремето), но изиграха феноменална последна част, която спечелиха с 27:4. Калоян Караиванов отново демонстрира страхотните си реализаторски способности. 20-годишният състезател завърши с 36 точки (9/14 за 2 точки и 6/12 за 3 точки), към които прибави 5 борби, 4 асистенции и 5 откраднати топки за коефициент от 33. Той престоя на терена пълни 40 минути. Роденият във Велико Търново състезател се представя блестящо през настоящия сезон. За 7 мача до момента той записва средни показатели от 26.7 точки, 6.3 борби, 3.9 асистенции, 3.3 откраднати топки и 0.4 чадъра за 40.8 минути на терена. Само в 2 от въпросните 7 мача Караиванов е напускал терена, и то за няколко минути. Срещу Булатса обаче има игрово време от 50 минути и затова все още продължава да бъде с повече от 40 минути средно на мач. До момента той е номер едно в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ по точки средно на мач. Той е номер едно и по игрово време, като е четвъртият състезател, срещу когото са извършени най-много нарушения. Преди старта на сезон 2018/2019 Калоян Караиванов има 5 мача в НАЛБ – с екипа на Пинк Пантерс по време на турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2017/2018. За тези 5 мача той се отчита с по 5.8 точки, 3.8 борби, 2.6 асистенции, 0.6 откраднати топки и 0.8 чадъра за 29.6 минути на терена, като Караиванов дори завършва надпреварата на пето място сред най-добрите блокировачи. През настоящия сезон той вече участва в Мача на звездите на НАЛБ за четвърта дивизия, а сега напълно заслужено достига и до първото си индивидуално отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Калоян Караиванов от Алфа. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Кобилдър Викингс. По този начин Караиванов събра 25 точки за класацията. Втори е Манол Миланов отново от отбора на Алфа с 19 точки (коефициент от 27). На трето място е Мартин Механджиев от Септември с 16 точки (коефициент от 32 и победа на тима му над Булатса с 16 точки разлика). Четвърти е Илиан Борисов от Септември с 13 точки (коефициент от 29). Топ 5 допълва Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 12 точки (коефициент от 26 и победа на тима му с 14 точки разлика над Трипъл-дабъл).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Караиванов от Алфа – 33. Мартин Механджиев от Септември е с 32. Топ 3 допълва Илиан Борисов от Септември с 29. Петър Загоров от Булатса, Атанас Караджов от Ръш Баскетбол и Манол Миланов от Алфа са с коефициент от по 27.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Караиванов от Алфа – 36. На второ място е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 25. Тодор Димитров от Булатса и Анджело Ангелов от Ботев 2012 В са с по 24, а след тях са Николай Мораров от Рент Енд Гоу, Атанас Караджов от Ръш Баскетбол и Константин Василев от Кобилдър Викингс с по 22 точки.

Най-много борби в кръга овладя Мартин Механджиев от Септември – 18. С по 16 са Юлиян Разказов и Ясен Стойков от Скай Уокърс, както и Манол Миланов от Алфа. На пето място е Петър Загоров от Булатса с 15.

С най-много асистенции в кръга приключи Благой Стоицов от Енигма Фойерверк – 8. Втори е Атанас Караджов от Ръш Баскетбол със 7. Живко Радевски от Рент Енд Гоу, Делян Денков от Булатса, Мартин Механджиев от Септември и Стефан Василев от Пистолет останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Механджиев от Септември със 7 откраднати топки. На второ място с 6 е съотборникът му Илиан Борисов. С по 5 завършиха Максим Алексиев от Енигма Фойерверк, Димитър Димитров от Трипъл-дабъл, Калоян Караиванов от Алфа и Константин Ризов от Кобилдър Викингс.

Топ блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 6 чадъра. С по 4 се нареждат Илиан Борисов от Септември, Мариян Фамилиянов от Алфа и Константин Василев от Кобилдър Викингс.

Най-полезният състезател на осмия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Мартин Механджиев от Септември получи наградата си.

Най-полезният състезател на деветия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия:
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG