Калоян Радев – MVP на XVI кръг в IV дивизия

2039

Калоян Радев от отбора на Ликуифайд е най-полезният състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Радев ще получи наградата си в Събота, на 26.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Рент Енд Гоу от 18:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Ликуифайд е на пето място във временното класиране в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 10 победи и 5 загуби. Трябва да отбележим и че тимът е в серия от 5 поредни победи, а с играта си в последно време напълно заслужено започна да бъде считан като един от основните фаворити за призовите места в дивизията. В шестнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ отборът на Ликуифайд се наложи над Ботев 2012 В със 78:55. Пореден отличен мач за Ликуифайд изигра Калоян Радев. Привлеченият на полусезона от Норт Уест-Глобал Тест състезател завърши с 33 точки (12/19 за 2 точки, 0/1 за 3 точки и 9/10 от линията за наказателни удари), 12 борби (6 в нападение), 2 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 41. Радев престоя на терена по-малко от 33 минути, а срещу него бяха извършени и 5 нарушения. 192-сантиметровият състезател започва кариерата си в НАЛБ през сезон 2014/2015. Той е неизменна част от отбора на Норт Уест (включително Норт Уест-Онлайн Машини и Норт Уест-Глобал Тест) в продължение на дълги години. С тима той изиграва общо 113 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 11.7 точки, 7.9 борби, 2.1 асистенции и 1.4 откраднати топки. С тима той постига и изключително значими успехи. Радев има златен медал от турнира за купата на НАЛБ, 2 сребърни медала от Суперкупата на НАЛБ, сребърен медал от турнира „Веселин Господинов“, бронзов медал от първенството на НАЛБ. Калоян Радев е и двукратен участник в Мача на звездите на НАЛБ, като през сезон 2018/2019 дори е избран за най-полезен състезател в срещата в първа дивизия. През миналия сезон пък попада в символичната трета петица в първа дивизия. През сезон 2017/2018 достига и до първото си отличие за най-полезен състезател на кръга. През сезон 2017/2018 записва и първия си „milestone“, ставайки 43-ият състезател със 100 мача в НАЛБ. На полусезона през настоящата кампания преминава с трансфер в Ликуифайд, а от Норт Уест-Глобал Тест изваждат от употреба номерата, които е ползвал Калоян Радев в тима – 24 и 10. Повече по този въпрос може да прочетете ТУК. Преди старта на настоящия сезон Радев заема 28-о място във вечната класация на състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ. 24-годишният състезател вече има 3 мача с екипа на Ликуифайд, в които записва средни показатели от 24.3 точки, 10.7 борби, 2.3 асистенции, 1.7 откраднати топки и 1.3 чадъра за 30.3 минути на терена. Напълно заслужено Калоян Радев достига до поредно отличие в изключително успешната си кариера в НАЛБ.

Интересен факт е, че Калоян Радев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Загоров от Булатса. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Кобилдър Викингс. По този начин Загоров събра 34 точки за класацията. Втори е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 26 точки (коефициент от 41 и победа на тима му над Пистолет с 15 точки разлика). И двамата обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУККалоян Радев от Ликуифайд е с 18 точки (коефициент от 41 и победа на тима му с 23 точки разлика над Ботев 2012 В). На четвърто място е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград със 17 точки (коефициент от 28 и победа на тима му над Скай Уокърс с 11 точки разлика). Топ 5 допълва Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 15 точки (коефициент от 30).

За историята:

Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Калоян Радев от Ликуифайд и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк – по 41. Топ 3 допълва Петър Загоров от Булатса с 36. Владимир Спасов от Ликуифайд и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк са с коефициент от по 30.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Радев от Ликуифайд – 33. Петър Загоров от Булатса и Константин Ризов от Кобилдър Викингс са с по 29. Четвърти е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 28. На пето място е Николай Мораров от Рент Енд Гоу с 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк – 21. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 18. Джеймисън Ъркхарт от Септември и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград са с по 16. Константин Василев от Кобилдър Викингс е с 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Борил Кънчев от Ликуифайд – 10. Владимир Спасов от Ликуифайд е на второ място със 7. Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград, Стефан Василев от Пистолет, Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк, Атанас Караджов от Ръш Баскетбол и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Владимир Миленков от Ботев 2012 В, Николай Велков от Ликуифайд, както и Николай Тракийски и Найден Ламбев от Ръш Баскетбол с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 се нареждат Мартин Георгиев и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Борил Кънчев и Владимир Спасов от Ликуифайд, както и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл.

Топ блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 9 чадъра. Втори с 4 е Константин Василев от Кобилдър Викингс. Кристиян Тодоров от Скай Уокърс, Петър Загоров от Булатса и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол са с по 3.

Най-полезният състезател на десетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград получи наградата си.

Най-полезният състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл получи наградата си.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия:
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG