Любомир Орешаров – MVP на II кръг в IV дивизия

1451

Любомир Орешаров от отбора на Енигма Фойерверк е най-полезният състезател на втория кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Орешаров ще получи наградата си в Събота, на 20.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Пистолет от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Енигма Фойерверк бързо се утвърди като един от фаворитите в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Трябва да отчетем, че най-възрастният състезател, който до момента е играл в среща за Енигма Фойерверк, е роден през 1993 година. Факт, който загатва и страхотните възможности пред тима за в бъдеще. Във втория кръг Енигма Фойерверк се наложи с 8 точки разлика и след продължение над пряк конкурент за призовите места в дивизията – Форест Бойс Ботевград. Трябва да отбележим и че тимът от Ботевград също е изключително млад – най-възрастният състезател, играл за тима до момента, е роден през 1991 година. Именно тази среща е първата с продължение за сезон 2018/2019 в НАЛБ. Двата млади тима демонстрираха страхотно себераздаване. Въпреки че от Форест Бойс Ботевград овладяха с 22 борби повече, ниската успеваемост на тима при стрелбата (20.5% за 2 точки, 22.4% за 3 точки и 25.0% от линията за наказателни удари) се оказа решаваща за крайния изход. Любомир Орешаров изигра отличен мач за Енигма Фойерверк, завършвайки със 17 точки (5 тройки), 19 борби, 9 чадъра, 3 асистенции и 2 откраднати топки за кофиециент от 34. По този начин 22-годишният състезател остана само на чадър от трипъл-дабъл, но напълно заслужено достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга. Орешаров спечели титлата във втора дивизия за сезон 2017/2018 с ТН Машини, а преди старта на настоящата кампания се намира на 13-а позиция във вечната класация на най-добрите блокировачи в НАЛБ. За 45 мача в НАЛБ преди началото на сезон 2018/2019 201-сантиметровият състезател записва средни показатели от 10.1 точки, 8.0 борби и 2.6 чадъра. ТУК може да откриете повече информация за кариерата му. И така Енигма Фойерверк заслужено има своя първи индивидуален призьор, а Любомир Орешаров закономерно може да се похвали с ново отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Форест Бойс Ботевград. По този начин Орешаров събра 26 точки за класацията. След него е Калоян Минков от Пистолет със 17 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Алфа с 6 точки разлика). На трето място е Васил Модев от Трипъл-дабъл с 13 точки (коефициент от 20 и победа на тима му със 7 точки разлика над Булатса). Четвърти е Николай Велков от Ликуифайд с 12 точки (коефициент от 22 и победа на тима му над Кобилдър Викингс с 10 точки разлика). Живко Радевски от Рент Енд Гоу е пети с 11 точки (коефициент от 29 и победа на тима му с 18 точки разлика над Скай Уокърс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Димитър Христов от Септември – 41. На второ място е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 34. С по 29 са Живко Радевски от Рент Енд Гоу и Мартин Механджиев от Септември. Топ 5 допълва Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 27.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Христов от Септември – 42. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 28. Трети е Николай Велков от Ликуифайд с 25. Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл е с 22, а с 20 реализирани точки е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград.

Най-много борби в кръга овладя Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк – 19. Втори се нарежда Мартин Механджиев от Септември с 18. Топ 3 допълва Мариян Фамилиянов от Алфа с 15. Владимир Миленков от Ботев 2012 В, Константин Василев от Кобилдър Викингс и Божидар Цачев от Форест Бойс Ботевград останаха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Кирил Пехливанов от Булатса – 11. Стефан Стоянов от Рент Енд Гоу и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк са с по 7. На четвърто място е Мартин Механджиев от Септември с 6. След тях с по 5 точни завършващи подавания се нареждат Живко Радевски от Рент Енд Гоу, Борил Кънчев от Ликуифайд, Георги Петров от Алфа, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Васил Модев и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл.

Най-добри “крадци” на кръга са Живко Радевски от Рент Енд Гоу, Мартин Механджиев от Септември и Иван Баров от Алфа с по 5 откраднати топки. С по 4 завършиха Светослав Георгиев и Юлиян Разказов от Скай Уокърс, Кристиян Найденов от Ботев 2012 В, Борил Кънчев от Ликуифайд и Калоян Минков от Пистолет.

Топ блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Енигма Фойрверк с 9 чадъра. Втори с 5 е Миролюб Нелица от Трипъл-дабъл. Константин Василев от Кобилдър Викингс и Петър Загоров от Булатса приключиха с по 3.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG