Мартин Механджиев – MVP на деветнадесетия кръг във II дивизия

791

Мартин МеханджиевМартин Механджиев от отбора на София Хоукс е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016Механджиев ще получи наградата си в Събота, на 16.04.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу победителя от серията Монстарс/Скритите Лимонки от 11:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на София Хоукс завърши на четвърто място в крайното класиране от редовния сезон във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. Балансът на „Ястребите“ е 15 победи и 4 загуби, колкото имат и отборите на ТУ-София и Паляците. В тройната въртележка между трите тима първи излезе отборът на ТУ-София (победа над Паляците с 16 точки разлика и загуба от София Хоукс с 2). Съответно втори от въртележката е отборът на София Хоукс (победа над ТУ-София с 2 точки разлика и загуба от Паляците с 2 точки разлика). И така след като през сезон 2014/2015 отборът на София Хоукс завърши на 25-о място в крайното класиране, през настоящата кампания тимът е значително подсилен и преобразен, като със сигурност се надява и на успешно представяне в плейофите. Мартин Механджиев от София Хоукс пък изигра най-добрия си мач през сезон 2015/2016 в последния кръг от редовния сезон, когато тимът му победи Дървоядите. Механджиев завърши срещата с 32 точки (9/12 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 11/12 от линията за наказателни удари), 5 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки за по-малко от 31 минути на терена. Той беше фаулиран и цели 9 пъти, като всичко това му донесе коефициент от 48. В същия мач той излезе начело и във вечната класация за най-много точки в историята, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК и ТУК. И така Мартин Механджиев прибавя десета награда за най-полезен състезател на кръга в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, като всички до момента бяха от сезон 2012/2013 и сезон 2013/2014.

Борис СтанковКонстантин КасъровВ деветнадесетия кръг от първенството на НАЛБ във втора дивизия падна и рекордът за най-много борби в един мач. Най-напред рекордът на Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (29 борби) беше подобрен от Борис Станков от Дюдс. След това пък в мача на своя тим Константин Касъров от Фитстоун изравни постижението. В момента рекордът се държи от Станков и Касъров – 30 борби. ТУК вече можете да откриете всички рекорди в НАЛБ.

Това е последната награда за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия за сезон 2015/2016. В плейофите състезателите ще са фокусирани изцяло върху представянето на тима си.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Маргарит РуневДруг факт, на който трябва да обърнем внимание задължително – първият трипъл-дабъл на Маргарит Рунев от Спартанс в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол. Той беше постигнат срещу отбора на Джедай Мастърс, като ТУК вече можете да откриете всички трипъл-дабъли в историята на НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Механджиев от София Хоукс. Той постигна коефициент от 48, а тимът му се наложи над Дървоядите с 15 точки разлика. Това означава, че Механджиев има 33 точки за класацията. След него с 27 точки за класацията е Борис Станков от Дюдс (коефициент от 31 и победа на тима му с 4 точки разлика над Кралете). Константин Касъров от Фитстоун е трети с 25 точки за класацията (коефициент от 29 и победа на тима му с 4 точки разлика над Фантомс), а на четвърто място с 21 точки за класацията се нарежда Маргарит Рунев от Спартанс (коефициент от 44 и победа на тима му с 21 точки разлика над Джедай Мастърс). Топ 5 допълва Георги Мишев от Монстарс с 20 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му със 7 точки разлика над Саут Парк).

Мартин МеханджиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Механджиев от София Хоукс – 48. Втори с 44 е Маргарит Рунев от Спартанс, а топ 3 допълват Борис Станков от Дюдс и Стефан Янев от Мечките с коефициент от по 31. Пети с 29 е Константин Касъров от Фитстоун.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Механджиев от София Хоукс – 32. След него с 31 е Стефан Янев от Мечките, а на трето място с 26 се нарежда Димитър Колев от Дървоядите. Георги Мишев от Монстарс реализира 25 точки, а с по 24 останаха Маргарит Рунев от Спартанс и Филип Неделчев от Рапидо Куриери.

Най-много борби в кръга овладяха Константин Касъров от Фитстоун и Борис Станков от Дюдс – по 30. Трети с 25 е Маргарит Рунев от Спартанс, четвърти – Станислав Иванов от Гуми-Нет с 21, а Станислав Петров от Кралете завърши с 20 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Маргарит Рунев от Спартанс и Мариян Калчев от ТУ-София – по 10. Радослав Романов от Дървоядите е трети с 9, а с 8 точни завършващи подавания се отчете Борислав Гостев от Монстарс. По 6 асистенции пък направиха Стефан Янев от Мечките, Мартин Механджиев от София Хоукс, Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт, Антон Начев от Кралете и Ивайло Иванов от Фантомс.

Цветан МихайловНай-добър “крадец” на кръга е Цветан Михайлов от Кралете с цели 9 откраднати топки. Симеон Иванов от Рапидо Куриери е втори с 6, а с по 4 приключиха мачовете на своите отбори Асен Милушев от Паляците, Владислав Дяков от Саут Парк, Мартин Механджиев от София Хоукс и Владимир Петров от ТУ-София.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с цели 6 чадъра. След него с по 4 блокирани стрелби на противникови състезатели са Мартин Милиев от Паляците, Васил Костов от Саут Парк и Станислав Иванов от Гуми-Нет. На пето място с по 3 чадъра са Добри Гатев от Скритите Лимонки, Ивайло Граматиков от Мечките, Димитър Гатев от Микс и Цветан Колев от Фантомс.

Иван Иванов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия Иван Иванов от Фитстоун получи наградата си.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните кръгове във втора дивизия в София, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател в първия кръг: Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател във втория кръг: Мартин Славов (БГО Софтуер)
Най-полезен състезател в третия кръг: Димитър Колев (Дървоядите)
Най-полезен състезател в четвъртия кръг: Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател в петия кръг: Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател в шестия кръг: Георги Романов (Дървоядите)
Най-полезен състезател в седмия кръг: Мартин Славов (БГО Софтуер), Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател в осмия кръг: Драгомир Вутов (Фитстоун)
Най-полезен състезател в деветия кръг: Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател в десетия кръг: Станислав Иванов (Гуми-Нет), Иван Бонев (Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател в единадесетия кръг: Васил Костов (Саут Парк)
Най-полезен състезател в дванадесетия кръг: Матю Клап (София Хоукс)
Най-полезен състезател в тринадесетия кръг: Никос Стамулис (БГО Софтуер)
Най-полезен състезател в четиринадесетия кръг: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател в петнадесетия кръг: Георги Георгиев (БГО Софтуер)
Най-полезен състезател в шестнадесетия кръг: Ахилеас Зикас (Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател в седемнадесетия кръг: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател в осемнадесетия кръг: Петър Попов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател в деветнадесетия кръг: Мартин Механджиев (София Хоукс)

Петър Попов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия Петър Попов от Кучетата от Младост Б също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG