Мартин Славов – MVP на III кръг в I дивизия

1323

Мартин Славов от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Славов ще получи наградата си в Събота, на 10.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу София Лайънс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В третия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Олд Таймърс се наложи с 1 точка разлика и след продължение над Гуми-Нет. Трябва да отчетем, че отборът на Гуми-Нет имаше предимство в повече от 35 минути от срещата срещу актуалните шампиони и носители на Суперкупата на НАЛБ, но страхотната игра на „Старовремците“ в последната част, спечелена с 25:12, изпрати срещата в продължение, в което опитът на Олд Таймърс си каза думата. Трябва да обърнем внимание и на факта, че преднината на Гуми-Нет по време на двубоя стигна дори 17 точки разлика – за 57:40. Най-голямата преднина за Олд Таймърс пък е от продължението – 5 точки разлика. Страхотното представяне на Гуми-Нет се потвърждава и от факта, че тимът има по-висок отборен коефициент от съперника си, въпреки загубата. Огромното предимство на Олд Таймърс е в борбата в подкошието – тимът има с 28 борби повече от Гуми-Нет. Отличен мач за „Старовремците“ изигра Мартин Славов. Капитанът на тима престоя на терена почти 44 минути, в които се отчете с 24 точки, 19 борби (13 в нападение), 6 асистенции и 4 откраднати топки, като срещу него бяха извършени и цели 10 нарушения. Роденият в Русе 29-годишен състезател стартира сезон 2018/2019 на 25-о място във вечната класация на състезателите с най-много откраднати топки в историята на НАЛБ, както и на 33-о място във вечната класация на състезателите с най-много асистенции в историята на НАЛБ. Преди старта на първенството за настоящата кампания той има 65 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 15.9 точки, 8.7 борби, 4.6 асистенции и 2.7 откраднати топки. 2 пъти е шампион с Олд Таймърс и 1 път носител на Суперкупата на НАЛБ. Разбира се, освен това има и много индивидуални отличия, за които пълна информация може да бъде открита в индивидуалния му профилТУК. За 6 мача до момента през сезон 2018/2019 Славов се отчита с по 17.3 точки, 9.3 борби, 4.3 асистенции и 2.5 откраднати топки за 36.9 минути на терена. Напълно заслужено той достига до своята четвърта награда за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Славов от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи над Гуми-Нет с 1 точка разлика. Така Славов събира 27 точки за класацията. Втори е съотборникът му Лъчезар Радев с 25 точки (коефициент от 26). На трето място е Горан Кошанин отново от отбора на Олд Таймърс с 20 точки (коефициент от 21). С по 19 точки за класацията са Маргарит Рунев от Кучетата от Младост (коефициент от 25 и победа на тима му с 6 точки разлика над Ероус) и Христо Цеков от Ботев 2012 (коефициент от 36 и победа на тима му над В.И.С. със 17 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Цеков от Ботев 2012 – 36. Павел Мангуров от Ахил е с 34. Топ 3 допълва Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 33. На четвърто място е Иван Братанов от Сейнтс с 31, а Минчо Коцев от Сейнтс и Мартин Славов от Олд Таймърс са с коефициент от по 28.

Най-много точки в кръга вкара Христо Цеков от Ботев 2012 – 40. На второ място е Павел Мангуров от Ахил с 28. Трети с 24 е Мартин Славов от Олд Таймърс. С по 21 точки са Анатоли Стоянов от Ботев 2012 и Лъчезар Радев от Олд Таймърс.

Най-много борби в кръга овладя Мартин Славов от Олд Таймърс – 19. След него с по 14 се нареждат Христо Цеков от Ботев 2012, Виктор Златанов от Сейнтс, Горан Кошанин от Олд Таймърс, Борис Недев от София Хоукс, Мартин Сечков от Кучетата от Младост и Георги Чакъров от Ероус.

С най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Сейнтс – 15. Втори е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 11. Димитър Гатев от В.И.С. и Георги Чакъров от Ероус са с по 11 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Маргарит Рунев от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. С по 4 завършиха Цветан Георгиев и Христо Цеков от Ботев 2012, Васил Зарънов от В.И.С., Иван Братанов от Сейнтс, Мартин Славов от Олд Таймърс и Михаил Синапов от Ероус.

Топ блокировачите в кръга са Мартин Сечков от Кучетата от Младост и Константин Коев от ФитСпо Баскет с по 5 чадъра. Съотборниците Тодор Тодоров и Павел Мангуров от Ахил останаха с по 3.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG