Николай Мораров – MVP на двадесет и втория кръг в I дивизия

637

Николай МораровНиколай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е най-полезният състезател в двадесет и втория кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Събота, 02.04.2016 година, когато тимът му се изправя срещу София Лайънс от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн завърши на шесто място в крайното класиране от редовния сезон в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол с баланс от 11 победи и 11 загуби. Един от стълбовете в подкошието на тима Николай Мораров пък изигра един от най-добрите си мачове през настоящата кампания. Той завърши с 29 точки (13/21 за 2 точки), 14 борби, 3 чадъра и 2 асистенции за коефициент от 39. Всичко това за по-малко от 27 минути на терена. Най-полезният състезател на петия кръг през сезон 2014/2015 Мораров има проблеми с контузии през настоящия сезон, но както може да се види от средните му показатели, това почти не му се е отразило на представянето. Николай Мораров се отчита с по 13.0 точки и 8.4 борби средно на мач. За сравнение до момента в кариерата си в НАЛБ има по 15.5 точки и 9.3 борби, но трябва да отбележим и че през сезон 2015/2016 прекарва на терена с няколко минути по-малко отколкото до момента в кариерата си. И така след Иван Тилев, отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн има своя втори носител на наградата за MVP на кръга през настоящия сезон. И отново състезателят играе на позицията „център“. Напълно заслужена нова награда в кариерата на Николай Мораров в Националната аматьорска лига по баскетбол и допълнителен стимул за започващите през уикенда плейофи.

Ивайло КонстантиновТрябва да отбележим и че Ивайло Константинов от Брикс записа поредния си трипъл-дабъл – този път срещу отбора на Дефект-Вип Рипеър. ТУК вече можете да откриете всички трипъл-дабъли в историята на НАЛБ.

Това е последната награда за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия за сезон 2015/2016. В плейофите състезателите ще са фокусирани изцяло върху представянето на тима си.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за двадесет и втория кръг събра Горан Кошанин от отбора на Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 9 точки разлика над София Лайънс. Това означава, че Кошанин има 27 точки за класацията. Той обаче вече е печелил наградите за MVP на кръга, затова името му остава в историята като най-полезен за съответния кръг (цялата тази информация фигурира и в индивидуалните профили на състезателите), но материалните награди отиват при следващия в подреждането (чието име също остава в историята, разбира се). Втори в класацията с 18 точки е Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (коефициент от 39 и победа на тима му с 21 точки разлика над Кучетата от Младост). С по 17 точки за класацията са Ивайло Василев от АктивТрейдс (коефициент от 23 и победа на тима му с 6 точки разлика над Политехника), Николай Аладжов от АктивТрейдс (коефициент от 23) и Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 27).

Стефан ГеоргиевГеорги ДангалаковНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Георги Дангалаков от Хелга – по 48. Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн се отчете с коефициент от 39, а с по 36 останаха Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Горан Кошанин от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкараха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Георги Дангалаков от Хелга – по 32. След тях с по 30 са Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, а Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е пети с 29 точки.

Горан КошанинНай-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 20. След него с 19 е Георги Дангалаков от Хелга, а на трето място с 16 се нарежда Георги Гулабчев от Политехника. 15 борби хвана Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а с по 14 овладени топки под двата коша завършиха съотборниците в Спортни Настилки-Зуум Дизайн Борис Монов и Николай Мораров.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 10. Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е с 9, а топ 3 с по 8 допълват Иван Петков от София Лайънс и Иван Ненчев от Кучетата от Младост. С по 7 точни завършващи подавания останаха Георги Георгиев от Олд Таймърс, Георги Вачев от АктивТрейдс, Георги Брестнички от Хелга и Пламен Денчев от Олд Старс 22.

Ангел ТашковНай-добър “крадец” на кръга е Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър със 7 откраднати топки. Втори е Николай Аладжов от АктивТрейдс с 4, а с по 3 приключиха мачовете на своите тимове Мартин Ассев от София Лайънс, Ивайло Василев от АктивТрейдс, Георги Дангалаков от Хелга, Светослав Димитров от Олд Старс 22 и Искрен Иванов от Олд Старс 22.

Топ блокировачите в кръга са Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с по 3 чадъра. След тях с по 2 се нареждат Горан Кошанин от Олд Таймърс, Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър, Иван Илчев от АктивТрейдс, Йордан Георгиев от Политехника и Георги Дангалаков от Хелга.

Най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия Цветалин Младенов от Хелга не успя да получи наградите си, тъй като не присъства на мача на своя тим и затова ще ги получи преди следващия мач на Хелга.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните кръгове в първа дивизия в София, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател в първия кръг: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател във втория кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател в третия кръг: Ивайло Василев (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател в четвъртия кръг: Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател в петия кръг: Иван Илчев (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател в шестия кръг: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател в седмия кръг: Иван Николов (Брикс)
Най-полезен състезател в осмия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Политехника)
Най-полезен състезател в деветия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател в десетия кръг: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател в единадесетия кръг: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател в дванадесетия кръг: Ивайло Константинов (Брикс), Иван Ценов (Хелга)
Най-полезен състезател в тринадесетия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Иван Тилев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Най-полезен състезател в четиринадесетия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Радослав Конов (София Лайънс)
Най-полезен състезател в петнадесетия кръг: Христо Гатев (Олд Таймърс), Ивайло Константинов (Брикс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Камен Атанасов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател в шестнадесетия кръг: Георги Гулабчев (Политехника), Красимир Кирилов (София Лайънс)
Най-полезен състезател в седемнадесетия кръг: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Георги Дангалаков (Хелга)
Най-полезен състезател в осемнадесетия кръг: Хрисимир Димитров (Брикс), Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател в деветнадесетия кръг: Димитър Георгиев (Политехника)
Най-полезен състезател в двадесетия кръг: Георги Дангалаков (Хелга), Иван Ценов (Хелга), Христо Гатев (Олд Таймърс), Петър Танков (Хелга)
Най-полезен състезател в двадесет и първия кръг: Хрисимир Димитров (Брикс), Георги Гулабчев (Политехника), Георги Дангалаков (Хелга), Ивайло Константинов (Брикс), Цветалин Младенов (Хелга)
Най-полезен състезател в двадесет и втория кръг: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Николай Мораров (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG