Петър Славков – MVP на XXI кръг във II дивизия

845

Петър Славков от отбора на Джобтайгър Дюдс е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Славков ще получи наградата си преди първия мач на тима си в плейофите. Пълната програма за плейофите ще стане ясна веднага след края на редовния сезон. ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Джобтайгър Дюдс вече изигра всичките си срещи в редовния сезон във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Тимът завърши с баланс от 10 победи и 12 загуби. Представителите на Джобтайгър Дюдс ще завършат редовния сезон на седмо или осмо място в зависимост от изхода на последната среща на Атлетик 95 Куклен. В двадесет и първия кръг във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Джобтайгър Дюдс се наложи с 90:82 над ТН Машини. Пореден отличен мач за Джобтайгър Дюдс изигра Петър Славков. Той завърши с 21 точки (включително 9/15 за 2 точки), 13 борби (7 в нападение), 4 откраднати топки и 3 асистенции за коефициент от 28. Роденият в Костинброд състезател престоя на терена по-малко от 30 минути. Трябва да отчетем и че Славков се намира в наистина отлична форма. В предишния мач на Джобтайгър Дюдс той записа личен рекорд за най-много точки в един мач в НАЛБ, реализирайки 42 – ТУК може да прочетете повече по въпроса. В същия двубой той записа и личен рекорд за най-висок коефициент в един мач в НАЛБ – 48 – ТУК може да откриете повече информация. През настоящия сезон Петър Славков вече записа първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, като дори грабна приза за най-полезен състезател в срещата във втора дивизия, ставайки и най-резултатен в нея. Преди старта на настоящата кампания 28-годишният състезател има 45 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 10.5 точки, 9.1 борби, 1.2 асистенции, 1.2 откраднати топки и 0.5 чадъра. От показателите му също е видно, че той играе най-добрия си сезон до момента в НАЛБ. През сезон 2018/2019 вече има 18 мача с екипа на Джобтайгър Дюдс, в които се отчита с по 19.1 точки, 10.5 борби, 2.0 асистенции, 1.1 откраднати топки и 0.5 чадъра за 32.2 минути на терена. До момента в шампионата във втора дивизия от първенството на НАЛБ Славков е четвърти по общо точки и пети по борби в нападение средно на мач. Той е номер едно по реализирани стрелби за 2 точки. Напълно заслужено Петър Славков достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Славков от Джобтайгър Дюдс. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи над ТН Машини с 8 точки разлика. По този начин Славков събира 20 точки за класацията. Втори е Теодор Велчев от Кабайерос със 17 точки (коефициент от 22 и победа на тима му с 5 точки разлика над Паляците). Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали е с 14 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над София Ентъртейнмънт с 9 точки разлика). С по 13 точки са Филип Неделчев от Кабайерос (коефициент от 18) и Горан Маркович от Джобтайгър Дюдс (коефициент от 21).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Славков от Джобтайгър Дюдс – 28. Владимир Георгиев от Виваком е на второ място с 27. На трето място е Тодор Петров от Балкан Ботевград с 24. Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали е с коефициент от 23, а с по 22 останаха Теодор Велчев от Кабайерос и Стефан Пенков от ТН Машини.

Най-много точки в кръга вкара Теди Буков от София Ентъртейнмънт – 28. На второ място е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 27. Дилян Барбов от Атлетик 95 Куклен е трети с 23. Петър Славков от Джобтайгър Дюдс, Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали и Владимир Георгиев от Виваком отбелязаха по 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Пенков от ТН Машини – 18. Втори е Иван Хаджиев от София Ентъртейнмънт с 16. С 15 е Станислав Матеев от Виваком. С по 13 овладени топки под двата коша са Петър Славков от Джобтайгър Дюдс и Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от ТН Машини – 10. С по 7 се нареждат Мирослав Коцев от Балкан Ботевград и Иван Стойчев от Виваком. Тодор Петров от Балкан Ботевград и Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Мирослав Коцев и Тодор Петров от Балкан Ботевград с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 са Петър Славков от Джобтайгър Дюдс, както и съотборниците Дамян Диков и Алекбер Рамадан от Фаворит-Кърджали.

Топ блокировачът в кръга е Ивайло Доцев от София Ентъртейнмънт с 2 чадъра.

Най-полезният състезател на двадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Иван Иванов от Виваком получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Джордже Даскалович (Паляците), Иван Иванов (Виваком)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците), Калин Златанов (Паляците), Петър Бойдев (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком), Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Тодор Петров (Балкан Ботевград), Момчил Маринов (Виваком), Иван Стойчев (Виваком), Иван Иванов (Виваком), Рангел Праматаров (ТН Машини)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия: Петър Славков (Джобтайгър Дюдс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG