Радослав Конов – MVP на четиринадесетия кръг в I дивизия

865

Радослав КоновРадослав Конов от София Лайънс е най-полезният състезател в четиринадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя31.01.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Олд Старс 22 от 13:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на София Лайънс определено показва изключително подобрено лице през втория полусезон, като през изминалата седмица тимът записа третата си победа в първенството. И въпреки че преди началото на сезона мнозина смятаха, че отборът на София Лайънс няма да бъде достатъчно конкурентен на отборите в първа дивизия, тези прогнози със сигурност се оказаха грешни. „Лъвовете“ победиха на два пъти носителите на купата от сезон 2014/2015 Норт Уест, като успяха да се наложат и над един от отборите в топ 4 във временното класиране – Кучетата от Младост. В добавка към тези победи, можем смело да кажем и че София Лайънс пропусна изключително добри шансове срещу доста други отбори. Основен проблем в тима е фактът, че рядко е в оптимален състав заради множество контузии. Но определено София Лайънс загатва за огромния си потенциал. Радослав Конов играе в НАЛБ от сезон 2012/2013, като в последно време пропусна доста мачове заради контузия, а преди началото на втория полусезон се завърна в отбора на София Лайънс. В едва втория си мач след завръщането Конов стига и до наградата за най-полезен състезател на кръга. За два мача той има средно по 11.5 точки и 14.5 борби. И така, въпреки че нивото в Националната аматьорска лига по баскетбол в последните години се вдигна главоломно, един от най-добрите състезатели в лигата в едва втория сезон на НАЛБ (участник в мача на звездите, състезател в идеалната петица, втори най-добър реализатор в редовния сезон) доказа, че има място сред най-добрите и в тази убийствена конкуренция.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за четиринадесетия кръг събра Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 42, а тимът му се наложи над Политехника със 17 точки разлика, което означава, че Георгиев има 25 точки за класацията. Той обаче вече е печелил наградите за най-полезен състезател на кръга и затова материалните награди отиват при следващия в класацията, а Стефан Георгиев заедно с Радослав Конов остават в историята като най-полезни състезатели на четиринадесетия кръг. Втори в класацията е именно Радослав Конов от София Лайънс. Той постигна коефициент от 27, а София Лайънс победи Норт Уест със 7 точки разлика, т.е. Конов има 20 точки за класацията. Трети с 16 точки за класацията е Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 32 и победа на тима му с 16 точки разлика над Ботев 2012). На четвърто място с 15 точки за класацията е Момчил Чекърски от София Лайънс (коефициент от 22), а топ 5 с 13 точки за класацията допълва Мартин Славов от Олд Таймърс (коефициент от 29).

Стефан ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 42. Христо Гатев от Олд Таймърс е втори с 32, а топ 3 допълва Мартин Славов от Олд Таймърс с 29. Радослав Конов от София Лайънс постигна коефициент от 26, а с по 25 се отчетоха Иван Николов от Брикс и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Владислав ШурановНай-много точки в кръга вкара Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 33. След него останаха Христо Гатев от Олд Таймърс с 31 и Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър с 30. Четвърти с 24 точки е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а топ 5 с 22 допълва Васил Голов от Олд Таймърс.

Най-много борби в кръга овладяха Георги Вачев от АктивТрейдс и Димитър Минев от Норт Уест – по 15. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 завърши мача на своя тим с 14, а с по 13 овладени топки под двата коша останаха Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър и Георги Дангалаков от Хелга.

С най-много асистенции в кръга приключи Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 8. След него с по 7 останаха Мартин Славов от Олд Таймърс, Теодор Атанасов от АктивТрейдс, Хрисимир Димитров от Брикс и Георги Брестнички от Хелга.

Най-добри “крадци” на кръга са Радослав Райчев от Политехника, Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Радослав Конов от София Лайънс с по 6 откраднати топки. След тях с по 4 се нареждат Петър Радев от Норт Уест, Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Петко Петков от Политехника.

Александър АнастасовТоп блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър с цели 7 чадъра. Георги Дангалаков от Хелга е втори с 4, а с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са съотборниците в София Лайънс Никола Ангелов и Радослав Конов. С по 2 пък останаха Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Камен Атанасов от Олд Старс 22 и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Иван Тилев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн вече получи наградите си.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG