Форест Бойс Ботевград е първият шампион в четвърта дивизия

1528

Отборът на Форест Бойс Ботевград спечели титлата в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019!

Освен златото в дивизията тимът си осигури и директна промоция в трета дивизия, където ще се състезава през предстоящия сезон 2019/2020.

Класиралите се на първите 3 места отбори в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 осигуриха своите места в трета дивизия през следващия сезон. ТУК ще откриете пълна информация относно разпределението на отборите по дивизии през сезон 2019/2020.

На 10 Юни 2019 година завършиха мачовете в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. След близо 10-месечната надпревара тимът на Форест Бойс Ботевград се наложи над Енигма Фойерверк с 2:1 победи във финалната серия, с което напълно заслужено грабна златото.

Отборът от Ботевград се превръща в първия шампион на четвърта дивизия в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол.

През настоящия сезон в дивизията бяха изиграни цели 175 двубоя, като тук е мястото и да поздравим всички участващи тимове в дивизията! Нито една среща в четвърта дивизия не завърши със служебна победа за някой отбор. Участващите тимове в дивизията демонстрираха страхотно спортсменство и изключително желание за игра.

Отборът на Форест Бойс Ботевград завърши на второ място редовния сезон с баланс от 20 победи и 4 загуби. Още в първите си мачове тимът от Ботевград загатна за огромния си потенциал. Именно той нанесе и единствената загуба на Енигма Фойерверк в редовния сезон – с 15 точки разлика. В първия сблъсък между двата тима триумфира Енигма Фойерверк – с 8 точки разлика и след продължение. И колкото и странно да звучи, имайки предвид невероятния редовен сезон, който записа Енигма Фойерверк, завършвайки с 23 победи и 1 загуба, отборът на Форест Бойс Ботевград имаше предимство в преките двубои между двата отбора. Младите момчета от Ботевград, в чийто състав има петима родени през 1996 година, петима родени през 1997 година и двама родени през 1998 година, демонстрираха невероятната си защита в течение на целия сезон. Именно Форест Бойс Ботевград допусна най-малко точки в редовния сезон – по-малко от 55 средно на мач.

Финалните двубои бяха меко казано интригуващи, като неслучайно се радваха и на толкова голям зрителски интерес. Форест Бойс Ботевград и Енигма Фойерверк изиграха невероятно зрелищна финална серия в 3 мача. И двата тима демонстрираха класата си в течение на целия сезон и не оставиха съмнение, че напълно закономерно се срещат и на финал. Трябва да отчетем, че и двата отбора са изключително млади и несъмнено бъдещето е пред тях.

Първият двубой беше спечелен от Енигма Фойерверк с 2 точки разлика – след продължение. Това е още един интересен факт – и двете загуби на Форест Бойс Ботевград от Енигма Фойерверк са след продължения. Вторият мач беше спечелен от Форест Бойс Ботевград с 1 точка разлика, а в третия тимът от Ботевград успя да се наложи в края и заслужено се превърна в първия шампион в историята на четвърта дивизия от първенството на НАЛБ.

Шампионите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ:

Сезон 2018/2019 – Форест Бойс Ботевград

След 20 победи и 4 загуби в редовния сезон, в плейофите тимът завърши с баланс от 6 победи и 1 загуба. 26 победи и 5 загуби + златни медали, титла и промоция в по-горната дивизия – това е равносметката от дебютния сезон на Форест Бойс Ботевград в НАЛБ.

На трето място в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 завършва отборът на Трипъл-дабъл.

Тимът на Трипъл-дабъл също записа своя дебютен сезон в НАЛБ. Отборът изигра невероятен първи полусезон, в който записа 11 победи и само 1 загуба. В течение на целия сезон представителите на Трипъл-дабъл демонстрираха освен невероятните си баскетболни умения, и страхотните си спортсменски такива. Смело можем да заявим, че Трипъл-дабъл се утвърди като един от изключително коректните отбори, срещу които за всеки съперник е истинско удоволствие да се изправи. Въпреки че вследствие на кадровите си проблеми тимът изигра по-слаб втори полусезон, завършвайки редовния сезон на четвърта позиция, напълно заслужено Трипъл-дабъл достигна до бронзовите медали, а с това и до промоция в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Поздравления!

Разбира се, трябва да поздравим и Ликуифайд, тъй като тимът също се представи страхотно. Съвсем няма да сбъркаме и ако определим Ликуифайд като един от отборите, разполагащи с много силни състави. В края на сезона за съжаление кадровите проблеми и в Ликуифайд оказаха своето влияние. В пълен състав определено можем да смятаме, че Ликуифайд имаше потенциал не само за медали, но и за титла. През втория полусезон отборът завърши с баланс от 9 победи и 3 загуби.

На второ място в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 завърши отборът на Енигма Фойерверк. Тимът се представи блестящо в редовния сезон, завършвайки с 23 победи и 1 загуба. Бързо от Енигма Фойерверк придобиха слава на един от най-доминиращите тимове в НАЛБ през настоящия сезон. И като говорим за младостта на Форест Бойс Ботевград, то несъмнено абсолютно същото важи и за Енигма Фойерверк. В състава на Енигма Фойерверк има петима състезатели, които са родени през 1996 година, двама родени през 1997 година, един роден през 1995 година и един роден през 2002 година. Освен огромния си потенциал, в хода на целия сезон от Енигма Фойерверк ни припомняха, че можем само да се надяваме, че повече млади хора могат да бъдат като състезателите в отбора. Страхотен колектив, воден от опитните Златко Димитров, който дори спечели приза за най-добър треньор в НАЛБ, Тодор Попов, който пък е с основна заслуга за това Енигма Фойерверк да може да се похвали като един от тимовете със спонсор и бившият баскетболен рефер Живко Димитров. Енигма Фойерверк несъмнено израсна изключително много и въпреки загубата във финалната серия през този сезон можем да очакваме много нови успехи за младия тим. Поздравления за сребърните медали и за достойното представяне през целия сезон!

В четвърта дивизия през настоящия сезон участваха 13 отбора. А мачовете стартираха на 24.09.2018 година и завършиха на 10.06.2019 година.

Ето го и крайното класиране в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019:

1. Форест Бойс Ботевград
2. Енигма Фойерверк
3. Трипъл-дабъл
4. Ликуифайд
5. Рент Енд Гоу
6. Септември
7. Кобилдър Викингс
8. Алфа
9. Булатса
10. Ръш Баскетбол
11. Пистолет
12. Ботев 2012 В
13. Скай Уокърс

Наградата за най-добър реализатор в плейофите отива при Николай Велков от Ликуифайд, който завърши с 20.0 точки средно на мач в елиминационната фаза (140 точки за 7 мача). Наградата ще му бъде връчена допълнително, а когато това се случи, ще добавим снимката му в настоящия материал.

Най-полезен състезател в плейофите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

Той се представи отлично през целия сезон, като неслучайно още в дебютната си кампания в НАЛБ достигна и до толкова много отличия. За 29 мача в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 Енчев записа средни показатели от 14.9 точки, 11.2 борби, 1.4 асистенции, 0.8 откраднати топки и 1.3 чадъра за 30.5 минути на терена. 206-сантиметровият състезател попадна в идеалната петица на НАЛБ в дивизията, записа първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, достигна до отличие за най-полезен състезател на кръга и до такова за MVP на месеца, а освен това беше с основна заслуга за титлата на Форест Бойс Ботевград, като с това добави и може би най-приятното индивидуално отличие, имайки предвид, че то предполага и титла за тима на състезателя – за най-полезен състезател на плейофите.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

Отборът на Форест Бойс Ботевград започва участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2018/2019, като още в първия си сезон успява да триумфира със златните медали в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, а преди това завършва на второ място в редовния сезон.

Разбира се, имайки предвид, че Ботевград е изключително баскетболен град, успехите на Форест Бойс Ботевград в НАЛБ няма как да бъдат нещо неочаквано.

С много малки изключения тимът на Форест Бойс Ботевград е съставен от приятели от детството – състезатели, които са играли заедно като подрастващи под ръководството на Димитър Пенчев. А ето го и поредното доказателство, че баскетболът e много повече от една игра, а НАЛБ – много повече от една лига. Когато Димитър Пенчев си отива от този свят малко преди да бъде сформиран тимът на Форест Бойс Ботевград, неговите възпитаници решават да поставят на екипите си „ДП14“ в знак на уважение към своя треньор, който се е състезавал с номер 14.

Факт, който говори достатъчно красноречиво, че и за тези млади състезатели можем да кажем абсолютно същото каквото вече споделихме за представителите на Енигма Фойерверк – ще бъде страхотно да има повече такива млади хора!

Радостта на тима от Ботевград беше голяма. Тук е моментът да отчетем и изключителната тактическа дисциплина, а отново и страхотната защита, които от Форест Бойс Ботевград демонстрираха през целия сезон, но особено във финалната серия. Това позволи на тима да се противопостави успешно на Енигма Фойерверк, и то със сравнително доста къса ротация.

Изключително щастливи сме, че освен качествен баскетбол, първенството на НАЛБ за пореден път предложи и много положителни емоции. А сами може да се убедите от тази снимка и от многобройните коментари в социалните мрежи, че успехът на Форест Бойс Ботевград зарадва много хора.

Страхотен колектив, воден от Мартин Георгиев и компания, невероятно себераздаване и изключителна игра в защита. Част от рецептата за големия успех на Форест Бойс Ботевград.

През настоящия сезон оспорваността в дивизията беше пословична, като от Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме всички участници в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019!

Изказваме сърдечни благодарности на всички участници в четвърта дивизия! Всички участници в четвърта дивизия недвусмислено показаха, че напълно осмислят идеята за НАЛБ, за което сме признателни!

Ето ги и имената на шампионите, които остават в историята като първите триумфирали в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ – Форест Бойс Ботевград, сезон 2018/2019: Борислав Георгиев, Мартин Георгиев, Георги Лилов, Владислав Вушев, Христо Вайков, Георги Тодоров, Цветомир Гуленов, Драгомир Енчев, Мариян Николов, Тони Иванов, Божидар Цачев, Лулчо Георгиев, Николай Начев, Антонио Петков. Треньор: Константин Радков

Част от радостта на шампионите в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол – Форест Бойс Ботевград.

Честито на Форест Бойс Ботевград още веднъж! Благодарим отново и на всички участници в четвърта дивизия! За нас беше чест!

Редакция (20.06.2019 година, 15:10 часа): Най-добрият реализатор в плейофите в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 Николай Велков от Ликуифайд получи наградата си. Тя му беше връчена от Боян Алексиев от екипа на НАЛБ.