Боян Матраков – MVP на четвъртия кръг в I дивизия + рекорди

777

Боян МатраковБоян Матраков от Дефект-Вип Рипеър е най-полезният състезател в четвъртия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 01.11.2015 година, когато тимът му се изправя срещу София Лайънс от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

Дефект-Вип Рипеър. Отбор, който играе втория си сезон в НАЛБ, като освен допълнението си в името (през миналия сезон отборът се казваше Дефект), тимът е добавил и доста талант към състава си. Боян Матраков е едно от новите попълнения в тима. Той се представя на много високо ниво от началото на сезона и въпреки че утре, 30.10.2015 година, навършва едва 19 години и въпреки че играе първия си сезон в НАЛБ, той определено прави всичко възможно да не остава в сянката на по-големия си брат. Борис Матраков, състезавал се за отборите на Хелга и Дефект, макар и изиграл едва 5 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол, оставя сериозна следа, а за представянето му говори и статистиката – 27.2 точки и 9.4 борби в изиграните си 5 мача. В момента Борис Матраков се състезава в Шотландия, но малкият му брат несъмнено прави всичко възможно фамилията да жъне баскетболни успехи и в България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Ивайло ВасилевТрябва да отбележим, че за втори пореден кръг беше изравнен рекордът за най-много чадъри в един мач. През миналата седмица Цветан Топалов от Мечките блокира 8 стрелби на противникови състезатели, с което изравни рекорда на Христо Гатев от Олд Таймърс. Най-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия Ивайло Василев от АктивТрейдс не остана по-назад и затвърди отличното си представяне и с изравняване на този рекорд, отчитайки се с 8 чадъра в мача на тима си срещу Ботев 2012.

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за четвъртия кръг събра Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над Политехника с 3 точки разлика, което донесе на Матраков 31 точки за класацията. След него остана Христо Гатев от Олд Таймърс с 27 точки за класацията (коефициент от 36 и победа на отбора му над Кучетата от Младост с 9 точки разлика). Георги Дангалаков е трети с 20 точки – коефициент от 29 и победа на Хелга над Норт Уест с 9 точки разлика. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър е с 16 точки за класацията (коефициент от 19). Зоран Йовановски от Ботев 2012 (коефициент от 18 и победа на тима му над АктивТрейдс с 6 точки разлика) и Горан Кошанин от Олд Таймърс (коефициент от 21) са пети с по 12 точки.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Христо Гатев от Олд Таймърс – по 36. Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър е трети с 34. Димитър Георгиев от Политехника завърши мача на своя отбор с коефициент от 32, а с 29 остана Георги Дангалаков от Хелга.

Христо ГатевНай-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 38. След него с 27 остана Димитър Георгиев от Политехника, а топ 3 допълва Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, който се отчете с 25. Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър вкара 24 точки, а с 23 остана Филип Сребров от Брикс.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гулабчев от Политехника – 18. Втори със 17 е Горан Кошанин от Олд Таймърс, а с по 15 овладени топки под двата коша се отчетоха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Димитър Минев от Норт Уест, Ивайло Василев от АктивТрейдс и Димитър Георгиев от Политехника пък хванаха по 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 11. Владимир Василев от Дефект-Вип Рипеър, Иван Иванов от Ботев 2012 и Семир Натур от Олд Старс 22 завършиха мачовете на своите тимове с по 6 асистенции, а с по 5 се отчетоха Станислав Миков от Кучетата от Младост, Христо Гатев от Олд Таймърс и Стефан Георгиев от Олд Старс 22.

Най-добър “крадец” на кръга е Ивайло Василев от АктивТрейдс с 5 откраднати топки. По 4 пък имат Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър, Владимир Василев от Дефект-Вип Рипеър, Пламен Денчев от Олд Старс 22, Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Венцислав Стоев от Хелга.

Топ блокировачът в кръга е Ивайло Василев от АктивТрейдс с 8 чадъра. Георги Дангалаков от Хелга е втори с 5, а Горан Кошанин от Олд Таймърс – трети с 4. Саша Стаменов от Ботев 2012 блокира 3 стрелби на противникови състезатели, а с по 2 чадъра останаха Борил Кънчев от Норт Уест, Михаил Димитров от Олд Таймърс, Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Валентин Кунторов от Олд Старс 22, Орлин Атанасов от Политехника и Димитър Минев от Норт Уест.

Ивайло Василев и Иван ПановНай-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия Ивайло Василев от АктивТрейдс вече получи наградите си, които му бяха връчени от нашия добър приятел и съмишленик Иван Панов.

Людмил КоларовИзползваме възможността да предизвикаме и всички участници в НАЛБ да се включат в кампанията ни „Предай любовта към играта нататък!“, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК.

А ето го и обновения списък с вечните рекорди в Националната аматьорска лига по баскетбол:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: БлейдсХелга 102:101

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Матей Митев (Тънкаж) – 12

Най-много борби в един мачСтефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Леон Лалов (Норт Уест), Светлин Йочев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн), Ивайло Константинов (Брикс) – 15

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс), Цветан Топалов (Мечките), Ивайло Василев (АктивТрейдс) – 8

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG