Вижте съставите за звездното шоу в първа дивизия на НАЛБ

723

We believeКакто знаете, на 18.12.2016 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Както обявихме ТУК, от 11:00 часа ще се проведе демонстративен мач между НАЛБ ТИЙМ и Мечките.

ТУК можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за трета дивизия. Той е с начален час 13:00.

ТУК пък можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за втора дивизия. Той е с начален час 15:00.

От 17:00 часа пък стартира мачът на звездите за първа дивизия. В тази статия ще откриете повече информация именно за него.

 Звезден уикендМачът на звездите за първа дивизия се очаква с огромен интерес, като за него са предвидени и множество изненади, игри с публиката, шоу програма и още изненади.

След края на първата част на срещата ще се проведе и финалният етап на конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в първа дивизия, а след третата част – финалният етап на конкурса за стрелба от зоната за три точки в първа дивизия. На полувремето на срещата пък ще се проведе конкурсът по забивки за всички дивизии.

Повече за конкурсите можете да прочетете ТУК.

ТУК пък ще откриете събитието във Фейсбук относно звездния уикенд.

За участие в мача на звездите за първа дивизия бяха поканени 24 състезатели. 12 от тях бяха състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона в своя отбор. Останалите 12 места бяха за състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са първи по коефициент в собствените си отбори. При невъзможност на някого да участва, се кани следващият по коефициент. В случай, че отказалият състезател е единствен представител на своя тим, се кани състезател от същия отбор. В случай, че отборът е представен и от други състезатели, се кани следващият най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

За поредна година отборите ще носят имената на нашите партньори Airball и Basketball Academy. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за пета поредна година (от шест възможни). Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност. Basketball Academy е по-млад проект, който от Националната аматьорска лига по баскетбол подкрепяме от самото му създаване. Благодарим на всичките си партньори! Специални благодарности на Airball и Basketball Academy – две организации, които ни вдъхват както кураж, така и вяра, че има и други баскетболни организации в България, чиято цел не е лична изгода.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

Марио Александров (Кучетата от Младост)
Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Калоян Николов (Норт Уест)
Георги Гулабчев (Олд Таймърс)
Владимир Петров (Дефект-Вип Рипеър)
––––––––––––––––
Тиаго Алмейда (АктивТрейдс)
Филип Сребров (Брикс)
Васил Голов (Олд Таймърс)
Валери Ассев (София Лайънс)
Тони Прокопиев (Олд Старс 22)
Георги Георгиев (Ботев 2012)
Васко Коцев (Микс)

Треньорски щаб: Димитър Казначеев (Кучетата от Младост), Янко Янчев (Политехника)

Basketball Academy

Ивайло Константинов (Брикс)
Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Иван Илчев (АктивТрейдс)
Албертин Йорданов (Ботев 2012)
Красимир Кирилов (Рейнджърс)
––––––––––––––––
Мартин Славов (Олд Таймърс)
Иван Николов (Брикс)
Любомир Жечев (Микс)
Александър Христов (Кучетата от Младост)
Георги Чакъров (Политехника)
Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Емил Петров (Норт Уест)

Треньорски щаб: Николай Истатков (София Лайънс), Леон Лалов (Норт Уест)

По време на целия звезден уикенд очакваме много зрители, медии и официални гости. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 18.12.2016 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*