Два мача на звездите = два пъти повече шоу, *We believe*

938

We believeНай-напред искаме да изкажем огромните си благодарности на абсолютно всички, които станаха част и допринесоха за звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016!

Той се проведе на 20.12.2015 година, като включваше цели 5 инициативи. За първите 3 от тях повече информация можете да намерите тук: „Предай любовта към играта нататък!“, Драфт, Демонстративен мач.

Кулминацията на Коледния празник на НАЛБ, разбира се, бяха двата мача на звездите. През този сезон бяха два, тъй като имаше по един такъв за всяка от двете дивизии. Това пък означаваше и че предстояха два пъти повече конкурси, два пъти повече емоции, два пъти повече шоу.

ТУК можете да намерите множество снимки от Коледния празник на НАЛБ.

Мач на звездите във втора дивизияСега относно мача на звездите във втора дивизия:

ТУК можете да видите участниците, разпределени в отборите на Airball и Basketball Academy. ТУК можете да видите снимка на отбора на Airball, а ТУК – на този на Basketball Academy.

Още преди началото на мача на звездите във втора дивизия от Гуми-Нет наградиха Калоян Трифонов за подкрепата и подпомагането на отбора, като ТУК можете да прочетете повече по въпроса. От Гуми-Нет предоставиха и по една бутилка вино от специална серия за победителите в индивидуалните конкурси във втора дивизия.

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари - Мартин Механджиев, Димитър Колев, Добри ГатевВ конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Димитър Колев от Дървоядите. Втори остана Мартин Механджиев от София Хоукс, а трети – Добри Гатев от Скритите Лимонки. Трябва да отбележим и че Димитър Колев стигна до титлата след 2 продължения. При първото с Мартин Механджиев отново постигнаха еднакъв резултат, а при второто Колев надделя с 1 точка и грабна приза.

Конкурс за стрелба от зоната за три точки - Иван Братанов, Матей Митев, Христо ВладимировВ конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана Матей Митев от Микс. В подножието на върха завърши Иван Братанов от ТУ-София, а победителят в конкурса от мача на звездите през 2013 година Христо Владимиров от Рапидо Куриери се нареди на третото място. Тук продължение отново имаше, но то беше за излъчването на сребърния медалист.

В конкурса по забивки журито беше в състав Александър Сотиров, Любомир Нешев, Манол Герушин.

Конкурс по забивки - Фурууа Брендакс, Иван Паничерски, Владимир ПетровСлед атрактивно, оспорвано и изпълнено с много шоу състезание, забивач номер 1 стана Иван Паничерски от Ентъртейнмънт, оставяйки след себе си Фурууа Брендакс от Дюдс (втори) и Владимир Петров от ТУ-София (трети).

Мачът пък беше спечелен от отбора на Airball с 82:80, като пълната статистика може да бъде намерена ТУК. Срещата беше изключително оспорвана през цялото време и въпреки характера на мача, определено всеки един участник даде всичко от себе си, за да победи неговият тим.

Съдии на срещата бяха Марин Механджиев, Любомир Борисов и Боян Жеков.

Димитър Колев от Дървоядите вкара 17 точки за Airball, а Георги Георгиев от БГО Софтуер се отчете също със 17, но за Basketball Academy. Те двамата станаха и най-резултатни в двубоя.

Цветан МихайловНай-полезен състезател в мача пък стана Цветан Михайлов от Кралете, като именно той постигна най-висок коефициент за отбора на Airball. Като по този начин бившият състезател на София Булс (сега БГО Софтуер) прибави много ценна индивидуална награда във визитката си.

Пълна залаА трябва да отбележим и че още преди кулминацията на звездния уикенд (мачът на звездите в първа дивизия), залата определено беше пълна. За феновете предстояха и множество подаръци след малко. Подаръци, които бяха изненада и със сигурност не бяха причината залата да бъде пълна. ТУК можете да видите и събитието относно звездния уикенд във Фейсбук, от което също личи огромният интерес.

И стигаме до мача на звездите в първа дивизия.

Деян Веселинов и Мартин МеханджиевНай-напред отдадохме заслуженото уважение и изказахме огромните си благодарности на Деян Веселинов, който за втора поредна година беше водещ на събитието, просто защото обича баскетбола и подкрепя изключително много каузата на Националната аматьорска лига по баскетбол. ТУК можете да си припомните и интервюто, което Деян Веселинов даде за НАЛБ преди почти една година – „Каузата на НАЛБ е вдъхновяваща“.

Марин Механджиев и Пламен ДончевИзказахме сърдечни благодарности и на целия екип на Овергаз Арена, като Пламен Дончев получи и специален благодарствен плакет за усилията и прекрасната съвместна дейност, продължаваща вече доста време. Отново подчертаваме, че отношението, което получаваме от Овергаз Арена, е такова за каквото само сме си мечтали – коректност, справедливост, лоялност, работа по европейски стандарти. Благодарим на целия екип още веднъж!

НАЛБПреди да дойде време за мача, при представянето на всеки член от екипа на НАЛБ, както и при представянето на всички състезатели и треньори в двубоя, публиката имаше поводи за радост, тъй като абсолютно всеки един участник хвърли по една кърпа на Националната аматьорска лига по баскетбол в публиката. По този начин от НАЛБ подарихме над 50 кърпи малко преди Коледа.

Мач на звездите в първа дивизияСрещата противопостави отборите на Airball и Basketball Academy отново. ТУК можете да видите участниците. ТУК – снимката за спомен на отбора на Airball, а ТУК – тази на Basketball Academy.

ТУК пък можете да видите всички участници в мача на звездите на НАЛБ през годините.

Преди да обявим призьорите в индивидуалните конкурси в първа дивизия, искаме да припомним и кои бяха участницитеТУК. ТУК пък можете да прочетете имената на всички, завършвали в топ 3 по време на някой от конкурсите в историята.

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари - Атанас Даракчиев, Христо Цветков, Зоран ЙовановскиВ конкурса за стрелба от линията за наказателни удари триумфира Христо Цветков от Ботев 2012. Той не пропусна нито един изстрел, завършвайки с 11 точки от 11 възможни. На второ място завърши съотборникът на Христо Цветков в Ботев 2012 Зоран Йовановски, а трети остана Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Конкурс за стрелба от зоната за три точки - Радослав Томов, Петър Захов, Зоран ЙовановскиВ конкурса за стрелба от зоната за три точки номер едно стана Петър Захов от Кучетата от Младост. Зоран Йовановски от Ботев 2012 се отчете с второ място и в тази надпревара, а трети приключи Радослав Томов от Норт Уест.

Журито в конкурса по забивки беше в състав Деян Веселинов, Иван Панов, Светослав Алексиев. А освен, че беше изключително атрактивен, конкурсът определено не беше лишен и от свежи идеи. ТУК можете да видите една от тях.

Конкурс по забивки - Ангел Ташков, Огнян Тодоров, Георги ДангалаковВтори пореден конкурс при забивачите спечели Огнян Тодоров от Кучетата от Младост. На второ място завърши Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър, а трети остана Георги Дангалаков от Хелга.

Мачът на звездите и в първа дивизия беше много интересен и със страшно много атрактивни изпълнения, забивки, скрити пасове и шоу елементи. В крайна сметка тимът на Airball спечели със 102:81, като ТУК може да бъде открита статистиката от срещата.

Рефери на двубоя бяха Марин Механджиев, Боян Алексиев и Боян Жеков.

24 точки за Airball вкара Георги Дангалаков от Хелга, голяма част от които след зрелищни забивки. С 19 точки и 10 борби за Airball остана Горан Кошанин от Олд Таймърс. За Basketball Academy най-много вкара Георги Гулабчев от Политехника – 18, а с 12 се отчете Ивайло Василев от АктивТрейдс.

Георги ДангалаковЗа най-полезен състезател в мача беше избран Георги Дангалаков от Хелга, който постигна най-висок коефициент за отбора на Airball – 30. Трябва да отчетем и че малко след него остана Горан Кошанин от Олд Таймърс с коефициент от 29. И така Дангалаков добави поредна престижна награда във визитката си.

На полувремето пък беше проведена и игра с публиката. Това беше и една от изненадите в звездния уикенд, като ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Константин Касъров и Гергана ГатеваВ крайна сметка победител в играта с публиката стана Константин Касъров, а той отстъпи наградата си на сензацията в надпреварата – Гергана Гатева. Наградата представляваше луксозни слушалки, осигурени с любезното съдействие на KOOL.BG.

Вратовръзка от специалната серия за звездния уикенд на НАЛБ - 20.00 лева

Специално за звездния уикенд от Националната аматьорска лига по баскетбол бяхме подготвили и артикули от специална серия.

Всеки желаещ може да се сдобие с вратовръзка от серията за звездния уикенд *We believe*, а също така и с тениска от специалната серия.

Екипът на НАЛБЦелият екип на НАЛБ беше с чисто нова екипировка, подготвена специално за Коледния празник.

Благодарим и на Никос Стамулис за предоставените снимки, като част от тях публикувахме и във Фейсбук страницата на НАЛБ.

Партньорите ни от Sportal.bg и BGbasket.com отразиха подобаващо звездния уикенд. Вижте какво написаха те:

Sportal.bg: Те повярваха: НАЛБ изпрати годината с баскетболен празник

Националната аматьорска лига по баскетбол изпрати отиващата си 2015 година с голям баскетболен празник в столичната “Овергаз Арена”. Организаторите на набиращата голяма скорост спортна лига бяха подготвили дълга програма за неделния ден, която започна в 11.30 сутринта и завърши по тъмно.

Импровизираният Звезден уикенд на НАЛБ мина под мотото “Ние вярваме”, а феновете станаха свидетели на общо пет инициативи. Първата от тях бе със слоган “Предай любовта към играта нататък” и в нея участници и приятели на Лигата помогнаха на своите деца да направят първите си стъпки в любимата игра.

Последва мачове за състезатели, които искат да участват в НАЛБ, но нямат отбори, както и демонстративен двубой между екипа на организацията и сборен отбор на Българското баскетболно общество.

В 15.30 часа започна и същинското шоу – звездните отбори на втора дивизия, носещи съответно имената Еърбол и Баскетобл Академи излязоха на паркета. Като победители от срещата излязоха баскетболистите на Еърбол, които спечелиха с82:80 след 17 точки на Димитър Колев и 15 на Красимир Мирчев. За загубилия тим Георги Георгиев се отличи със 17.

Иван Паничерски спечели титлата за забивач №1 на втора дивизия, след като в конкурса по забивки се справи с конкуренцията на екзотичния Фукуа Брендакс. Победител в състезанието по стрелба от наказателната линия стана Димитър Колев, докато званието за най-добър стрелец от дистанция отиде в Матей Митев.

Черешката на тортата бе звездният сблъсък на най-добрите от първа дивизия. Тук отново спечели отборът на Еърбол, воден от Янко Янчев, надигравайки съперниците си от Баскетбол Академи с категоричното 102:81. Срещата бе белязана от множество забивки и атрактивни отигравания, а за MVP бе избран Георги Дангалаков от победителите след 24 точки, 6 борби, 5 отнети топки и един чадър. Горан Кошанин добави 19 точки и 10 борби за успеха на своя тим, докато за загубилия отбор Георги Гулабчев бе най-добър с 18 точки и 7 борби.

Огнян Тодоров и Петър Захов зарадваха местните фенове на отбора на Кучетата от Младост, след като триумфираха съответно в конкурсите за забивки и стрелба от зоната за три точки, докато Христо Цветков спечели надпреварата за стрелба от наказателната линия.

BGbasket.com: Звезден уикенд на НАЛБ напълни залата преди Коледа

В неделя (20) декември, дни преди Коледа, НАЛБ организира и своят баскетболен празник. Звездният уикенд в аматьорската лига предложи доста емоции, които продължиха от обяд до вечерта.

Събиятата започнаха рано рано, като още от 11.30 часа на терена излязоха участници и приятели на лигата, които поиграха баскетбол със своите деца. Малко по-късно последва среща на състезатели, които търсят отбори в лигата, а след нея и такава между състав от екипа на НАЛБ и сборен отбор на Българското баскетболно общество.

След тези първи демонстрационни мачове дойде времето и на звездите в двете дивизии. Първо бе ред на най-добрите от втора дивизия, а победител стана тимът на Еърбол, който надигра Баскетбол Академи с 82-80 в оспорван сблъсък до самия край.Димитър Колев завърши със 17 точки за победителите, а 15 имаше Красимир Мирчев. MVP на срещата пък стана Цветан Михайлов. За загубилите 17 точки имаше Георги Георгиев.

В отделните конкурси наградите взеха Иван Паничерски (забивач №1), Димитър Колев за стрелба от наказателната линия и Матей Митев за стрелба от тройката.

Кулминацията на вечерта естествено бе Мачът на Звездите от първа дивизия. Там отборът на Еърбол воден от Янко Янчев наказа убедително съперника от Баскетбол Академи със 102-81. Най-полезен играч на срещата стана Георги Дангалаков, който завърши с 24 точки, 6 борби и 5 отнети топки. За загубилите с 18 точки и 7 борби се отчете Георги Гулабчев.

Огнян Тодоров стана забивач №1 на първа дивизия, а съотборникът му Петър Захов от Кучетата от Младост взе приза за №1 от тройката. Христо Цветков от Ботев Враца триумфира при стрелбата от наказателната линия.

Благодарим и за безбройните поздравления и положителни оценки, които получихме във Фейсбук, както и на живо! За нас беше истинско удоволствие! Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Със сигурност имаме огромно желание да продължаваме да се усъвършенстваме, така че се надяваме и ние да ставаме все по-добри. Благодарим! Това е поредното доказателство, че ЗАЕДНО можем много! Вярваме и ще продължаваме да вярваме, просто защото си струва! Баскетболът го заслужава!

*We believe*