Ясни са съставите за звездното шоу във втора дивизия на НАЛБ

795

НАЛБНа 20.12.2015 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

А ето какви са инициативите, които обявихме досега за Коледния празник на НАЛБ:

11:30 „Предай любовта към играта нататък“
12:30 Мач за състезателите в драфта
14:00 Демонстративен мач между екипа на НАЛБ и Българското баскетболно общество

ТУК можете да намерите събитието във Фейсбук.

Сега е време да стигнем и до двете най-очаквани инициативи по време на звездния уикенд на НАЛБ, а именно мачовете на звездите.

През настоящия сезон ще има мачове на звездите и за двете дивизии. Мачът на звездите за втора дивизия е с начален час 15:30, а интересът към двубоя се очаква да бъде огромен.

Между първата и втората част на срещата ще се проведе финалният кръг в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. На полувремето ще се състои и финалът в конкурса по забивки, а между третата и четвъртата част сили ще премерят най-добрите стрелци от далечно разстояние във финала в конкурса за стрелба от зоната за три точки.

През този сезон предварителните кръгове в конкурсите се проведоха на полувремената на срещите от първия полусезон на първенството на НАЛБ, за да може по време на звездния уикенд да се изявяват само най-добре представилите се.

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удариВ конкурса за стрелба от линията за наказателни удари на финал се класираха:

Добри Гатев (Скритите Лимонки) – 10 точки
Мартин Механджиев (София Хоукс) – 10 точки
Димитър Колев (Дървоядите) – 9 точки

Конкурс по забивкиВ конкурса по забивки пък сили ще премерят:

Иван Паничерски (Ентъртейнмънт)
Фурууа Брендакс (Дюдс)
Владимир Петров (ТУ-София)

Журито в конкурса остава изненада засега.

Конкурс за стрелба от зоната за три точкиВ конкурса за стрелба от зоната за три точки финалистите са четирима:

Димитър Колев (Дървоядите) – 9 точки
Христо Владимиров (Рапидо Куриери) – 9 точки
Матей Митев (Микс) – 7 точки
Иван Братанов (ТУ-София) – 7 точки

За участие в мача на звездите бяха поканени 24 състезатели. Критерият беше следният: за участие беше поканен състезателят с най-висок коефициент до момента през сезона от всеки от 20-те отбора във втора дивизия + четиримата с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са номер едно в своя отбор. При невъзможност на даден състезател да участва, на негово място беше поканен следващият по коефициент. Трябва да уточним, че ако състезател от тези 20, които са номер 1 в своя отбор, откаже участие и в останалите 4 (тези, които не са първи в своя отбор, но получават покана) няма представител на дадения отбор, на негово място се кани състезател от същия отбор. Ако в останалите 4 обаче има състезател от същия отбор, то той става номер 1 за своя отбор и четирите места се допълват от следващия най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици пък са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

Отборите в мача на звездите ще носят имената на Airball и Basketball Academy. Както ви запознахме още в началото на сезона, чрез това обединение между Националната аматьорска лига по баскетбол, Airball, Българското баскетболно общество и Basketball Academy, ние ще се стремим да проповядваме баскетбол повече от всякога. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за четвърта поредна година. Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

airball

Стефан Янев (Мечките)
Владислав Дяков (Саут Парк)
Димитър Гатев (Микс)
Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
Станислав Иванов (Гуми-Нет)
––––––––––––––––
Цветан Михайлов (Кралете)
Димитър Колев (Дървоядите)
Борис Станков (Дюдс)
Боян Гагов (Паляците)
Красимир Мирчев (Фитстоун)
Кирил Анев (Джедай Мастърс)
Мартин Вутов (Микс)

Треньорски щаб: Соня Симова-Паспаланова (ТУ-София), Ярослав Тотев (БГО Софтуер), Теди Буков (Ентъртейнмънт), Борислав Гостев (Монстарс)

Basketball Academy

Basketball Academy

Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
Матю Клап (София Хоукс)
Георги Георгиев (БГО Софтуер)
Мартин Димов (Гуми-Нет)
Цветан Топалов (Мечките)
––––––––––––––––
Матей Митев (Микс)
Константин Близнаков (Скритите Лимонки)
Маргарит Рунев (Спартанс)
Иван Паничерски (Ентъртейнмънт)
Владимир Петров (ТУ-София)
Велизар Стефанов (Монстарс)
Вилиян Милчев (Фантомс)

Треньорски щаб: Любомир Нешев (Гуми-Нет), Михаил Захариев (София Хоукс), Милен Виденов (Рапидо Куриери), Любомир Праматаров (Фитстоун)

НАЛБОчаквайте и много изненади. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 20.12.2015 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*