Красимир Кирилов – MVP на I кръг в I дивизия

1090

Красимир Кирилов от отбора на Ахил е най-полезният състезател на първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Кирилов ще получи наградата си в Събота, на 06.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Красимир Кирилов изигра страхотен мач при победата на Ахил над София Лайънс със 7 точки разлика. Именно това беше и първи мач за наследниците на Олд Старс 22 с новото им име – Ахил. Въпреки че изоставаха в почти 35 минути от срещата, след изключителна последна част, спечелена с 30:13, състезателите на Ахил заслужено достигнаха до победата. С ключов принос за успеха е Красимир Кирилов. 44-годишният състезател завърши с 25 точки (9/16 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 4/4 от линията за наказателни удари), 13 борби и 2 асистенции за коефициент от 31. Интересен факт е, че другият състезател с двуцифрен точков актив за Ахил е синът на Красимир КириловЙордан Кирилов, реализирал 16 точки. Със сигурност това е поредната предпоставка за много успехи пред амбициозния проект „Ахил“, събрал както много опитни състезатели като Красимир Кирилов, така и много млади и талантливи като Йордан Кирилов. В тима картотекирани са цели 6 състезатели, родени през 2000 година или след това. За родения в Шумен Красимир Кирилов това е поредно отличие за най-полезен състезател на кръга. Той достига до приза за четвърти пореден сезон. Преди старта на настоящия сезон той е печелил наградата 5 пъти, като има 1 отличие и за най-полезен състезател на месеца. Повече за многото му отличия може да прочетете ТУК. Преди старта на сезон 2018/2019 Кирилов има 56 мача в кариерата си в НАЛБ, 1157 точки и 627 борби – средно по 20.7 точки и 11.2 борби. Настоящият сезон започва по блестящ начин както за Красимир Кирилов, така и за целия отбор на Ахил, а Кирилов напълно заслужено прибавя поредно отличие към богатата си колекция.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Красимир Кирилов от Ахил. Той постигна коефициент от 31, а тимът му се наложи над София Лайънс със 7 точки разлика. Така Кирилов събира 24 точки за класацията. Мартин Димов от Гуми-Нет е с 21 точки (коефициент от 28 и победа на тима му със 7 точки разлика над Кучетата от Младост). Трети с 20 точки е Емил Петров от Норт Уест-Глобал Тест (коефициент от 23 и победа на тима му над Олд Таймърс с 3 точки разлика). Георги Чакъров от Ероус заема четвърто място с 19 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 8 точки разлика над В.И.С.). Людмил Ангелов от Гуми-Нет е с 18 точки за класацията (коефициент от 25).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Владимир Петров от Ботев 2012 – 38. Втори с 31 е Красимир Кирилов от Ахил. Топ 3 допълва Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост с 29. Мартин Димов от Гуми-Нет и Христо Ангелов от Ботев 2012 са с коефициент от по 28.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Димов от Гуми-Нет – 33. На второ място е Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост с 32. С по 29 точки са съотборниците Христо Ангелов и Владимир Петров от Ботев 2012. Топ 5 допълва Красимир Кирилов от Ахил с 25.

Най-много борби в кръга овладяха Никола Михайлов от Гуми-Нет, Красимир Кирилов от Ахил и Калоян Радев от Норт Уест-Глобал Тест – по 13. След тях с по 12 се нареждат Валери Ассев от София Лайънс, Владимир Петров от Ботев 2012 и Иво Георгиев от София Хоукс.

С най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Сейнтс – 13. Иван Петков от София Лайънс и Атанасиос Моногенис от София Хоукс са с по 11. Четвърти е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 9, а с по 8 точни завършващи подавания останаха Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет и Иван Иванов от Ботев 2012.

Най-добри “крадци” на кръга са Владимир Груев от Гуми-Нет, Венислав Наумов от ФитСпо Баскет, Валери Ассев от София Лайънс и Ангел Ташков от Ботев 2012 – по 4 откраднати топки. Петото място е за Минчо Коцев от Сейнтс с 3.

Топ блокировачите в кръга са Димитър Мещерски от Кучетата от Младост и Ангел Ташков от Ботев 2012 с по 4 чадъра. С по 3 са Лъчезар Радев от Олд Таймърс, Борис Недев от София Хоукс и Димитър Гатев от В.И.С..

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG