Хрисимир Димитров – MVP на осемнадесетия кръг в I дивизия

843

Хрисимир ДимитровХрисимир Димитров от Брикс е най-полезният състезател в осемнадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 28.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Кучетата от Младост от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Брикс продължава да бъде лидер в класирането в първенството на НАЛБ в София, първа дивизия. Тимът има само една загуба, а в последния кръг победи много трудно и драматично АктивТрейдс с 5 точки разлика. В основата на успеха бяха Хрисимир Димитров и Ивайло Константинов. Състезавалият се в София Суперсоникс през миналия сезон и завоювал бронзов медал с тима в първенството Хриси Димитров се превърна в един от най-обсъжданите трансфери през настоящия сезон, когато на полусезона подсили шампионите от Брикс. Макар и да е взел участие само в 3 мача през настоящия сезон, Димитров определено отново показва класата си, като за тях се отчита с 26.7 точки, 9.3 борби, 5.3 асистенции, 1.3 откраднати топки и 1.0 чадър. Трябва да отбележим и че имайки предвид разпределената отговорност в Брикс, показателите на Хрисимир Димитров са по-добри от сезон 2014/2015 в почти всяко едно отношение. През изминалия сезон Димитров попадна и в идеалната петица в НАЛБ, през настоящата кампания надали това ще се случи, имайки предвид малкия брой мачове, в които е взел участие, но той определено може да се окаже много важна част от пъзела, който от Брикс ще искат да сглобят, за да постигнат заветната цел – защита на титлата. А сега Хрисимир Димитров напълно заслужено обогатява колекцията си от престижни отличия, завоювани в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за осемнадесетия кръг събраха Хрисимир Димитров от Брикс и Ивайло Константинов от Брикс. И двамата постигнаха коефициент от по 41, а тимът им се наложи над АктивТрейдс с 5 точки разлика. Това означава, че Димитров и Константинов имат по 36 точки за класацията. Ивайло Константинов вече е печелил материалните награди, а сега той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг, заедно с Хрисимир Димитров. Логично, материалните награди отиват при Димитров, тъй като той не е печелил приза през настоящия сезон. Топ 3 със 17 точки за класацията допълва Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (коефициент от 35 и победа на тима му с 18 точки разлика над Дефект-Вип Рипеър). Иван Ненчев от Кучетата от Младост е с 12 точки за класацията (коефициент от 21 и победа на тима му с 9 точки разлика над София Лайънс), а пети с 11 точки за класацията е Емил Петров от Норт Уест (коефициент от 24 и победа на тима му с 13 точки разлика над Олд Таймърс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Хрисимир Димитров от Брикс и Ивайло Константинов от Брикс – по 41. Трети с 35 е Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, а четвърти – Горан Кошанин от Олд Таймърс с 31. Коефициент от по 26 постигнаха Камен Атанасов от Олд Старс 22, Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Александър Спасов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Най-много точки в кръга вкара Хрисимир Димитров от Брикс – 30. След него с по 29 останаха Христо Гатев от Олд Таймърс и Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър реализира 27, а с по 23 се отчетоха Александър Спасов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Красимир Кирилов от София Лайънс.

Горан КошанинНай-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 19. Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е втори с 15, а с 14 остана Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Ивайло Константинов от Брикс, Георги Дангалаков от Хелга и Калоян Радев от Норт Уест приключиха мачовете на своите тимове с по 12 борби.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 9. С по 7 са Борил Кънчев от Норт Уест, Иван Иванов от Ботев 2012 и Камен Атанасов от Олд Старс 22. С по 6 точни завършващи подавания останаха Марио Александров от Кучетата от Младост, Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Теодор Атанасов от АктивТрейдс.

Най-добри “крадци” на кръга са Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Момчил Чекърски от София Лайънс. След тях с по 5 се отчетоха Георги Дангалаков от Хелга, Марио Александров от Кучетата от Младост и Красимир Кирилов от София Лайънс.

Топ блокировачът в кръга е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 4 чадъра. Втори с по 3 се нареждат Хрисимир Димитров от Брикс и Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели пък са Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012, Албертин Йорданов от Ботев 2012, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Йордан Георгиев от Политехника.

Николай Истатков и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия Радослав Конов от София Лайънс отново не успя да присъства на мача на своя тим и затова наградите му бяха връчени на треньора на тима Николай Истатков.

Георги Бързаков и Георги ДангалаковНай-полезният състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия Георги Дангалаков от Хелга също получи наградите си. Връчи му ги нашият добър приятел Георги Бързаков.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG