Ахилеас Зикас – MVP на шестнадесетия кръг във II дивизия

786

Ахилеас ЗикасАхилеас Зикас от отбора на Ентъртейнмънт е най-полезният състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Зикас ще получи наградата си в Неделя, на 28.02.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 21:45 часа в зала Овергаз Арена.

След като пропусна възможността да нанесе първа загуба на Микс през миналия кръг, отборът на Ентъртейнмънт се върна към победите след като се справи изключително трудно и драматично с БГО Софтуер след продължение. В момента Ентъртейнмънт заема третото място във временното класиране с 13 победи и 3 загуби, колкото има и отборът на Паляците. В предстоящия кръг двата отбора играят помежду си в директен сблъсък за по-предно класиране преди плейофите. Младият отбор на Ентъртейнмънт (съставен от 8 състезатели, родени през 1993 година, един, роден през 1988 и един, роден през 1998 година) прави много успешен сезон, като несъмнено огромен принос за това има всеки един от тези десетима състезатели. Драматичният мач с БГО Софтуер, завършил с победа за Ентъртейнмънт с 97:93 (след продължение), беше пратен в продължение след успешен изстрел в последната секунда на редовното време от БГО Софтуер. Противно на логиката и без един от лидерите си Иван Бонев (контузи се преди края на мача), на когото пожелаваме бързо възстановяване, Ентъртейнмънт успя да се справи с набралия огромна скорост тим на БГО Софтуер и да спре победната му серия. Срещата остана и на 13 точки от рекорда за най-резултатен мач в историята на НАЛБ (в който са отбелязани общо 203 точки). И както вече стана дума, много добре комплектованият отбор на Ентъртейнмънт може да изненада всеки един противник с изключително борбена игра от страна на всеки един състезател в тима. В срещата с БГО Софтуер изпъкна Ахилеас Зикас, който изигра най-силния си мач в НАЛБ, реализира 25 точки, овладя 6 борби, направи 5 асистенци и открадна 4 топки. След отличната си игра и трудната победа на Ентъртейнмънт, Зикас вече може да се похвали и с първата си индивидуална награда в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 24, а тимът му се наложи с 4 точки разлика (след продължение) над БГО Софтуер. Това означава, че Зикас има 20 точки за класацията. Втори е Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт с 16 точки за класацията (коефициент от 20), а топ 3 допълва Жан Иванов от ТУ-София с 15 точки за класацията (коефициент от 18 и победа на тима му с 3 точки разлика над Саут Парк). С по 15 точки за класацията пък останаха съотборниците в София Хоукс Атанасиос Моногенис и Мирослав Иванов (коефициент от по 22 и победа на тима им със 7 точки разлика над Спартанс).

Станислав ИвановНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Станислав Иванов от Гуми-Нет – 43. Велизар Стефанов от Монстарс е с 36, а трети с 32 е Климент Велков от Кучетата от Младост Б. Мартин Димов от Гуми-Нет постигна коефициент от 30, а топ 5 с по 27 допълват Васил Костов от Саут Парк и Матей Митев от Микс.

Велизар СтефановНай-много точки в кръга вкара Велизар Стефанов от Монстарс – 29. Втори с 28 е Мартин Димов от Гуми-Нет, а трети с 27 – Борис Станков от Дюдс. 26 точки реализира Атанасиос Моногенис от София Хоукс, а с по 25 останаха Васил Костов от Саут Парк, Станислав Иванов от Гуми-Нет и Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт.

Най-много борби в кръга овладя Станислав Иванов от Гуми-Нет – 21. Никос Стамулис от БГО Софтуер завърши с 19, а на трето място с 18 се нарежда Димитър Гатев от Микс. Георги Георгиев от БГО Софтуер, Вилиян Милчев от Фантомс, Джордже Даскалович от Паляците, Васил Костов от Саут Парк и Камен Манев от Гуми-Нет пък се отчетоха с по 14.

С най-много асистенции в кръга приключиха Георги Георгиев от БГО Софтуер, Мариян Калчев от ТУ-София, Димитър Христов от Скритите Лимонки и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б – по 8. С по 7 след тях останаха Станислав Иванов от Гуми-Нет, Боян Гагов от Паляците, Марио Юруков от Ентъртейнмънт, Светослав Петров от БГО Софтуер и Иван Иванов от Фитстоун.

Най-добри “крадци” на кръга са Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Мартин Палашев от Мечките с по 8 откраднати топки. Трети с по 7 са Цветан Михайлов от Кралете, Петър Бабалиевски от Гуми-Нет и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б.

Асен МилушевТоп блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците с 4 чадъра. С по 3 са Пламен Караколев от Кралете и Ивайло Граматиков от Мечките, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели завършиха мачовете на своите тимове Александър Кралчев от Мечките, Мартин Димов от Гуми-Нет, Никола Михайлов от Гуми-Нет, Петко Гатев от Скритите Лимонки, Руслан Брезов от Дървоядите, Джордже Даскалович от Паляците, Калеб Акенс от Фантомс, Иван Кунчев от Джедай Мастърс, Иван Бонев от Ентъртейнмънт, Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт, Велизар Стефанов от Монстарс и Бойко Новаков от Спартанс.

Иван Иванов и Георги ГеоргиевНай-полезният състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия Георги Георгиев от БГО Софтуер получи наградата си. Връчи му я нашият добър приятел Иван Иванов, изтъкнат специалист на тема NBA, представител на дългогодишните ни партньори от Airball.bg, както и част от екипа на НАЛБ по поддръжка и актуализация на сайта.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG