Борис Недев – MVP на третия кръг в I дивизия

1761

Борис Недев от отбора на София Хоукс е най-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Недев ще получи наградата си в Събота, на 04.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 14:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на София Хоукс спечели титлата във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017 и се класира директно в първа дивизия, където се състезава през настоящия сезон 2017/2018. Несъмнено предизвикателството пред „ястребите“ е голямо, а в първите си срещи, въпреки загубите, те показаха, че са готови за него. Отборът на София Хоукс стартира със загуба със 7 точки разлика от Ероус, след което загуби изключително драматично от носителите на купата и суперкупата от Ботев 2012 с 3 точки разлика и след продължение. В третия кръг в първа дивизия дойде „часът“ на актуалните шампиони на втора дивизия, които се наложиха над ФитСпо Баскет с 1 точка разлика в изключително интересен и интригуващ мач. След дълго отсъствие заради контузия в срещата блесна Борис Недев. 202-сантиметровият център, който е играл само за София Хоукс в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, се представи на много високо ниво, завършвайки с 14 точки (7/8 за 2 точки), 12 борби и 2 асистенции за коефициент от 28. И всичко това за по-малко от 21 минути на терена. Първите две срещи за сезона за отбора на София Хоукс са показателни за това какво липсва на тима през настоящия сезон. В двубоя срещу Ероус „ястребите“ овладяха 41 борби срещу 65 на съперника си (отборът на Ероус има с 20 стрелби повече в този двубой). В двубоя срещу Ботев 2012 „ястребите“ овладяха 46 борби срещу 65 на съперника си (тимът от Враца има с 8 стрелби повече в този мач). А София Хоукс загуби двата мача с минимални разлики – 7 и 3 точки (втория с продължение). Затова и присъствието на 24-годишния състезател, роден в Русе, се оказа безценно в третия двубой на тима. Именно в него се стигна до първата официална победа на София Хоукс в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Пътят, който тимът извървя от сезон 2014/2015, когато беше съставен от непознати хора, включени в драфта на НАЛБ, през третото място във втора дивизия през сезон 2015/2016, през титлата във втора дивизия през сезон 2016/2017 до първата победа в първа дивизия, несъмнено е изключително сериозен, но е и поредното доказателство, че начинанието си струва всички усилия. Борис Недев пък е част от целия този път, тъй като той се включва в НАЛБ през сезон 2014/2015 заедно със София Хоукс. Преди началото на сезон 2017/2018 има 65 мача зад гърба си с „ястребите“, за които записва средни показатели от 5.5 точки и 9.5 борби. Недев е и един от лидерите във вечната класация на най-добрите блокировачи в историята на НАЛБ, заемайки 24-о място. През миналия сезон Борис Недев стигна до първото си индивидуално отличие, ставайки MVP на осмия кръг във втора дивизия. Малко след това той претърпя неприятна контузия, като от НАЛБ му пожелаваме кариерата му в лигата оттук нататък да е лишена от каквито и да е контузии. А сега напълно заслужено Недев ознаменува завръщането си на терена с втората си индивидуална награда и показа, че проблемите на София Хоукс могат да бъдат лесно преодолени.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Борис Недев от София Хоукс. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи над ФитСпо Баскет с 1 точка разлика. Така Недев събра 27 точки за класацията. Христо Михайлов от Торнадо е с 21 точки (коефициент от 26 и победа на тима му с 5 точки разлика над Сейнтс). На трето място се нарежда Мирослав Иванов от София Хоукс с 16 точки за класацията (коефициент от 17). С по 10 точки са Атанасиос Моногенис от София Хоукс (коефициент от 11) и Георги Чакъров от Ероус (коефициент от 17 и победа на тима му със 7 точки разлика над Гуми-Нет).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Красимир Кирилов от Олд Старс 22 – 32. На второ място с 30 е Горан Кошанин от Олд Таймърс. Борис Недев от София Хоукс и Христо Гатев от Олд Таймърс са с по 28. С коефициент от по 27 са Димитър Минев от Норт Уест-Онлайн Машини и Христо Цеков от Ботев 2012.

Най-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 35. Втори е Мартин Димов от Гуми-Нет с 26. Красимир Кирилов от Олд Старс 22, Христо Михайлов от Торнадо и Георги Чакъров от Ероус отбелязаха по 24 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Георги Вачев от ФитСпо Баскет и Горан Кошанин от Олд Таймърс – по 20. Топ 3 допълва Димитър Гатев от Торнадо с 15. Четвърти с 14 е Христо Цеков от Ботев 2012, а с 13 овладени топки под двата коша завърши Иван Илчев от ФитСпо Баскет.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мариян Калчев от Норт Уест-Онлайн Машини, Васил Голов от Олд Таймърс и Александър Христов от Кучетата от Младост – по 8. Цветан Георгиев от Ботев 2012, Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Мирослав Иванов от София Хоукс останаха с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Иван Стойчев от Олд Старс 22 със 7 откраднати топки. С по 4 са Тони Прокопиев от Олд Старс 22, съотборниците Радослав Райчев и Огнян Касабов от Ероус и Мартин Димов от Гуми-Нет.

Топ блокировачът в кръга е Владимир Петров от София Лайънс с 5 чадъра. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са Мирослав Иванов от София Хоукс, Димитър Минев от Норт Уест-Онлайн Машини, Христо Михайлов от Торнадо и Людмил Ангелов от Гуми-Нет.

Най-полезният състезател на втория кръг в първа дивизия за сезон 2017/2018 Владимир Петров от Ботев 2012 получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)

Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG