Димитър Мещерски – MVP на VIII кръг в I дивизия

646

Димитър Мещерски от отбора на Кучетата от Младост е най-полезният състезател на осмия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Мещерски ще получи наградата си в Сряда, на 09.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В осмия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Кучетата от Младост се наложи над София Хоукс със 7 точки разлика. Страхотен мач за Кучетата от Младост изигра Димитър Мещерски. 28-годишният състезател завърши срещата с 18 точки (3/5 за 2 точки и 4/7 за 3 точки), 16 борби (4 в нападение), 2 чадъра и 1 открадната топка за коефициент от 30. „Кучетата“ пък успяха да си извоюват победата въпреки слабата трета част, загубена с цели 11 точки. Отборът на Кучетата от Младост имаше преднина в резултата през почти 35 минути от двубоя, включително с 15 точки разлика във втората част, но въпреки това изоставаше с 1 точка преди последната част. „Кучетата“ завършиха първия полусезон на девета позиция с баланс от 4 победи и 7 загуби, като тук е моментът да обясним и че материалът за осмия кръг излиза чак сега, тъй като имаше отложени срещи от него, а при отложени срещи се изчаква те да бъдат изиграни, за да бъде направено обобщението за съответния кръг. Преди старта на настоящата кампания роденият в Гюмри, Армения състезател има 102 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 6.8 точки, 8.5 борби, 1.5 асистенции, 1.1 откраднати топки и 1.6 чадъра. Димитър Мещерски е емблематична фигура за Кучетата от Младост. Той е неизменна част от тима през цялото му съществуване до момента. От сезон 2014/2015 досега Мещерски е част от състава на Кучетата от Младост във всяко състезание, в което тимът участва. 195-сантиметровият състезател носи екипа на Булатса по време на турнира за купата на НАЛБ през сезон 2017/2018, когато „Кучетата“ не участват в надпреварата. До момента през сезон 2018/2019 Димитър Мещерски има 7 мача за Кучетата от Младост, в които се отчита с по 7.7 точки, 10.3 борби, 2.3 асистенции, 1.1 откраднати топки и 1.4 чадъра за 30.1 минути на терена. Това е първото му отличие за най-полезен състезател на кръга. През сезон 2015/2016 достига до бронзовите медали с отбора на Кучетата от Младост, а през сезон 2016/2017 Мещерски печели приза за най-добър блокировач в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Тогава той попада и в символичната трета петица, като завършва и целия шампион в първа дивизия с общо най-много чадъри. Неслучайно и преди старта на настоящата кампания именно Димитър Мещерски заема трето място във вечната класация на състезателите с най-много чадъри в историята на НАЛБ. След края на сезон 2016/2017 той е дори на второ място в класацията. В края на сезон 2017/2018 Мещерски става 45-ият състезател с „milestone“ за мачове в НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на дългите години, в които носи екипа на Кучетата от Младост Димитър Мещерски достига до своето първо отличие за MVP на кръга.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Мещерски от Кучетата от Младост. Той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи над София Хоукс със 7 точки разлика. Така Мещерски събира 23 точки за класацията. Втори е Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост с 20 точки (коефициент от 27). След тях е съотборникът им Маргарит Рунев с 18 точки (коефициент от 25). С по 17 точки за класацията са Валери Ассев от София Лайънс (коефициент от 25 и победа на тима му над Ероус с 8 точки разлика) и Людмил Ангелов от Гуми-Нет (коефициент от 25 и победа на тима му над ФитСпо Баскет с 8 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Владимир Петров от Ботев 2012 – 38. Иво Георгиев от София Хоукс е с 34. Топ 3 допълва Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 30. Четвърти е Искрен Николов от ФитСпо Баскет с 29. Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост е пети с 27.

Най-много точки в кръга вкара Иво Георгиев от София Хоукс – 31. На второ място е Владимир Петров от Ботев 2012 с 29. С 27 е Искрен Николов от ФитСпо Баскет. Никола Михайлов от Гуми-Нет и Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост са с по 25 отбелязани точки.

Най-много борби в кръга овладя Димитър Мещерски от Кучетата от Младост – 16. С по 14 са Димитър Гатев от В.И.С. и Маргарит Рунев от Кучетата от Младост. След тях с по 13 овладени топки под двата коша останаха Горан Кошанин от Олд Таймърс, Владимир Петров от Ботев 2012, Георги Дангалаков от Норт Уест-Глобал Тест и Валери Ассев от София Лайънс.

С най-много асистенции в кръга приключи Антонио Илиев от Кучетата от Младост – 10. Любомир Недков от ФитСпо Баскет и Иван Петков от София Лайънс са с по 9, а Христо Ангелов от Ботев 2012, Искрен Николов от ФитСпо Баскет и Илиян Василев от София Хоукс останаха с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. Втори е Мартин Славов от Олд Таймърс с 5. Трето място заема Иван Илчев от ФитСпо Баскет с 4.

Топ блокировачът в кръга е Христо Цеков от Ботев 2012 с 3 чадъра. След него с по 2 са Симеон Георгиев и Георги Дангалаков от Норт Уест-Глобал Тест, Владимир Петров от София Лайънс, Людмил Ангелов от Гуми-Нет и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG