Драгомир Енчев – MVP на XXVI кръг в IV дивизия

764

Драгомир Енчев от отбора на Форест Бойс Ботевград е най-полезният състезател на двадесет и шестия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Енчев ще получи наградата си в Неделя, на 07.04.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кобилдър Викингс от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на кръга в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. В четвърта дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно най-полезния състезател на месец Март 2019 година, както и подробна информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Отборът на Форест Бойс Ботевград спечели 20 от първите 24 мача в историята си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът завърши с баланс от 20 победи и 4 загуби редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 – дебютен за отбора. Представителите на Форест Бойс Ботевград се утвърдиха като един от основните фаворити за промоция в трета дивизия. ТУК може да прочетете повече по въпроса. В двадесет и шестия кръг в четвърта дивизия отборът на Форест Бойс Ботевград се наложи над Пистолет с 95:67. Отличен мач за тима от Ботевград изигра Драгомир Енчев. Той завърши с 28 точки (8/12 за 2 точки и 4/6 за 3 точки), 15 борби (6 в нападение), 2 асистенции, 3 чадъра, 1 открадната топка и 0 грешки за коефициент от 43. 206-сантиметровият състезател дебютира в НАЛБ през настоящия сезон, като вече има 23 мача с екипа на Форест Бойс Ботевград, в които записва средни показатели от 14.6 точки, 10.8 борби, 1.4 асистенции, 0.9 откраднати топки и 1.4 чадъра за 29.4 минути на терена. Роденият във Варна 20-годишен състезател записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ през настоящия сезон, като той е с основна заслуга за страхотното представяне на Форест Бойс Ботевград до момента в шампионата. Напълно заслужено Драгомир Енчев достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Драгомир Енчев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Тракийски от Ръш Баскетбол. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Ликуифайд. По този начин Тракийски събра 31 точки за класацията. След него се нарежда Джеймисън Ъркхарт от Септември с 18 точки (коефициент от 28 и победа на тима му над Трипъл-дабъл с 10 точки разлика). Трети е Калоян Караиванов от Алфа със 17 точки (коефициент от 29 и победа на тима му с 12 точки разлика над Рент Енд Гоу). И тримата състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУКТУК и ТУК. С по 15 точки са Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол (коефициент от 18) и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград (коефициент от 43 и победа на тима му над Пистолет с 28 точки разлика). При подобно равенство се гледа отборът на кой състезател е спечелил своята среща с по-малка разлика. Трендафилов обаче също е печелил приза за най-полезен състезател на кръга през настоящия сезон и затова наградата отива при Енчев. Разбира се, в профилите и на тях двамата, както и на първите трима, също е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг.

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и шестия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Калоян Караиванов (Алфа), Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол), Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград – 43. Калоян Йорданов от Енигма Фойерверк е на второ място с 42. Топ 3 допълва Калоян Радев от Ликуифайд с 41. Владимир Миленков от Ботев 2012 В е с коефициент от 38. Пети е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 37.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Йорданов от Енигма Фойерверк – 42. Втори е Калоян Радев от Ликуифайд с 35. Максим Алексиев от Енигма Фойерверк е на трето място с 34. Калоян Караиванов от Алфа е с 30 точки. С по 28 са Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол.

Най-много борби в кръга овладя Стамен Георгиев от Пистолет – 22. Владимир Миленков от Ботев 2012 В и Владимир Спасов от Ликуифайд са с по 18. Четвърти е Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл със 17. На пето място е Николай Тракийски от Ръш Баскетбол с 16.

С най-много асистенции в кръга приключи Благой Стоицов от Енигма Фойерверк – 10. След него с по 9 са Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград и Владимир Петров от Кобилдър Викингс. На четвърто място с 8 е Атанас Караджов от Ръш Баскетбол. Топ 5 допълва Владислав Вушев от Форест Бойс Ботевград със 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград със 7 откраднати топки. С по 4 са Атанас Караджов от Ръш Баскетбол, Илиан Борисов от Септември и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол.

Топ блокировачът в кръга e Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 4 чадъра. С по 3 приключиха Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград, както и Атанас Атанасов и Константин Василев от Кобилдър Викингс.

Най-полезният състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Манол Миланов от Алфа получи наградата си.

Най-полезният състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Николай Мораров от Рент Енд Гоу получи наградата си.

Най-полезният състезател на двадесет и петия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Николай Тракийски от Ръш Баскетбол също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия: Манол Миланов (Алфа)
Най-полезен състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия: Стефан Ненчев (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Мартин Механджиев (Септември), Манол Миланов (Алфа), Бойко Якимов (Септември), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Караиванов (Алфа), Николай Мораров (Рент Енд Гоу), Стефан Ангелов (Рент Енд Гоу)
Най-полезен състезател на двадесет и петия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на двадесет и шестия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Калоян Караиванов (Алфа), Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол), Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG