Енигма Фойерверк спечели 3х3 турнира на НАЛБ

1473

На 28.07.2019 година се проведе традиционният 3х3 турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Надпреварата се проведе за шеста поредна година. Събитието отново беше в зала Овергаз Арена.

6-те участващи отбора бяха разделени в 2 групи от по 3 отбора – със свободен жребий. Първите тимове от всяка от двете групи се класираха директно за полуфиналната фаза. Вторият от група А се изправи срещу третия от група Б на четвъртфинал, а вторият от група Б – срещу третия от група А. ТУК може да откриете всички резултати от турнира, а ТУК – всички класирания.

Определено надпреварата предизвика изключително много усмивки и положителни емоции, като ТУК може да откриете множество снимки.

На вашето внимание представяме и видео от събитието, което беше излъчено и на живо в канала на НАЛБ в YouTube:

Изключително интересен факт е, че абсолютно всички отбори в турнира завършиха с поне по една победа.

Това се случи след като третите отбори и от двете предварителни групи отстраниха вторите отбори на четвъртфиналната фаза.

Двубоите в елиминационната фаза бяха повече от зрелищни.

За полуфиналната фаза продължиха София ЕнтъртейнмънтЕнигма ФойерверкБелуга и Сеч.

В крайна сметка на трето място завърши отборът на Белуга в състав Мартин Минковски, Стефан Кръстанов, Павел Цветков. Трябва да отбележим, че и тримата състезатели в тима записаха своя дебют в НАЛБ. Интересен факт е и че Белуга завърши без победа в групата си, но впоследствие разкри потенциала си на четвъртфиналната фаза. Тимът се наложи изключително драматично в двубоя за трето място и заслужи бронзовите си медали. Поздравления за страхотния дебют в НАЛБ! Очакваме Минковски, Кръстанов и Цветков да бъдат част и от някой отбор в първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020.

Втори остана тимът на София Ентъртейнмънт в състав Марио Юруков, Румен Христов, Пламен Личев. И тримата състезатели бяха част от София Ентъртейнмънт и в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2018/2019. Опитът на представителите на тима си каза думата и София Ентъртейнмънт завърши на първо място в своята група. Впоследствие се наложи по изключително драматичен начин на полуфиналната фаза над отбора на Сеч – с решителна тройка при изоставане с 13:14, за да дойде и финалът срещу Енигма Фойерверк, в който София Ентъртейнмънт записа единствената си загуба в 3х3 турнира на НАЛБ за сезон 2018/2019. Трябва да поздравим София Ентъртейнмънт за постоянството! Въпреки трудностите за тима през сезон 2018/2019, ето, че в края на сезона от София Ентъртейнмънт имат сериозни поводи за радост.

Ето го и крайното класиране в 3х3 турнира на НАЛБ за сезон 2018/2019:

1. Енигма Фойерверк
2. София Ентъртейнмънт
3. Белуга
4. Сеч
5. Трипъл-дабъл
6. Ликуифайд

Победител в 3х3 турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 стана отборът на Енигма Фойерверк. Шампионите в турнира: Любомир Орешаров, Валентин Суботинов, Калоян Йорданов, Александър Ангелов. Ангелов не взе участие в нито един от двубоите на тима си. Суботинов, Йорданов и Орешаров демонстрираха страхотните си умения, невероятната си борбеност и отличната си стрелба от далечно разстояние по време на целия турнир. Орешаров пък достига до златен медал в 3х3 турнира на НАЛБ за втора поредна година. През миналия сезон той беше част от Шиша скуад, с който отново триумфира в надпреварата. Трябва да отбележим, че през миналия сезон Любомир Орешаров отново достигна и до приза за най-полезен състезател. През сезон 2016/2017 пък извежда тима си до трето място в 3х3 турнира на НАЛБ. Поздравления за целия отбор на Енигма Фойерверк, който демонстрира класата си както в 3х3 турнира на НАЛБ, така и в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, а също така и в турнира за купата на НАЛБ! Още в първата си година проектът „Енигма Фойерверк“ достигна до куп признания, а имайки предвид и младостта на състезателите в него, определено можем да очакваме много положително развитие за Енигма Фойерверк и занапред.

Наградата за най-полезен състезател на турнира отиде при Любомир Орешаров, който демонстрира страхотна игра по време на целия турнир. Това е негово поредно отличие и той завършва невероятно успешния си сезон 2018/2019 в НАЛБ по подобаващ начин. През настоящия сезон той изведе тима си до първото място в редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, а впоследствие и до сребърните медали в шампионата. Орешаров достигна и до отличието за най-полезен състезател в редовния сезон в дивизията, стана първият състезател с „milestone“ за чадъри в историята на НАЛБ и записа още множество успехи.

Сега на вашето внимание представяме и всички призьори в традиционния 3х3 турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол за мъже в историята:

Сезон 2013/2014 – ДИМ: Матей МитевКонстантин Маринов, Иван Велчев, Данаил Милев.

Най-полезен състезател: Матей Митев (ДИМ)

Сезон 2014/2015 – Курайберите: Николай АладжовНиколай МораровСашко ЛазовСветослав Петров.

Най-полезен състезател: Николай Аладжов (Курайберите)

Сезон 2015/2016 – Паляците: Джакомо ОстинБойко ПетковХристо ВладимировРадослав Романов.

Най-полезен състезател: Христо Владимиров (Паляците)

Сезон 2016/2017 – Леджъндс оф томороу: Иван ИлчевИскрен НиколовКонстантин КоевЯсен Янков.

Най-полезен състезател: Константин Коев (Леджъндс оф томороу)

Сезон 2017/2018 – Шиша скуад: Делян ДамяновИван ИлчевКонстантин ТърновскиЛюбомир Орешаров.

Най-полезен състезател: Любомир Орешаров (Шиша скуад)

Сезон 2018/2019 – Енигма Фойерверк: Любомир Орешаров, Валентин Суботинов, Калоян Йорданов, Александър Ангелов.

Най-полезен състезател: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)

Благодарим сърдечно на всички участници в 3х3 турнира на НАЛБ!

Отново насочваме вниманието ви и към всички снимки от събитието, тъй като определено ще видите много интригуващи кадри.

А ето, че сезон 2018/2019 в НАЛБ официално приключи.

Пожелаваме много положителни летни емоции на всички!

От Националната аматьорска лига по баскетбол изпращаме поредния изключително успешен сезон и с нетърпение очакваме следващия такъв.

Няма да спираме да ви изненадваме приятно с различни нововъведения и реализиране на идеи и по време на почивката след дългия сезон.

Не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG

Благодарим на всички за прекрасния сезон 2018/2019 в НАЛБ!

Благодарности на всички участници във всички първенства, турнири и мероприятия на НАЛБ за сезона!

Благодарности на всички от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол за всеотдайната работа и постоянното желание за усъвършенстване!

Благодарности за всички положителни емоции!

Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Отново минахме през доста трудности и препятствия, но истината е, че доста бързо се изнизаха тези 8 години от създаването на НАЛБ. С нетърпение очакваме следващите 8. Вярваме и че закономерността всеки следващ сезон да бъде по-силен и успешен от предходния ще бъде запазена.

Благодарим още веднъж! За нас беше чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ