Тодор Тодоров – MVP на V кръг в I дивизия

743

Тодор Тодоров от отбора на Ахил е най-полезният състезател на петия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Тодоров ще получи наградата си в Неделя, на 11.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В петия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ахил се наложи с 2 точки разлика и след продължение над В.И.С.. По този начин тимът записа своята четвърта победа през настоящата кампания. Въпреки че бяха в състав от едва шестима състезатели, представителите на Ахил демонстрираха изключително себераздаване и успяха да си извоюват победата след продължение. Несъмнено трябва да отличим представянето на всеки един, взел участие в срещата за отбора на Ахил. Красимир Кирилов завърши с 29 точки, 9 борби и 2 асистенции. Тодор Тодоров приключи с 10 точки, 19 борби (8 в нападение) и 2 асистенции. Младият Йордан Кирилов демонстрира страхотен характер в решителните моменти. Той се отчете с 26 точки, 9 борби, 7 асистенции и 2 откраднати топки. Алек Делев се включи с 15 точки, 5 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки. С 8 точки, 5 борби и 5 асистенции остана Нестор Несторов, а Иван Делчев записа 11 борби и 4 асистенции. Напълно заслужено, имайки предвид невероятната борбеност на Тодор Тодоров, 38-годишният състезател достига до своето първо отличие в кариерата си в НАЛБ. Преди старта на сезон 2018/2019 той има 54 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 6.3 точки, 6.9 борби и 1.1 асистенции. През сезон 2017/2018 завършва на трето място в редовния сезон в първа дивизия с отбора на Олд Старс 22, но имайки предвид постоянството и сърцатата му игра, напълно заслужено достига до своето първо индивидуално отличие с наследника на Олд Старс 22Ахил. Показателен за отличното представяне на състезателите на Ахил е и фактът, че след 4 обявени индивидуални награди в първа дивизия, 2 от тях са за представители на Ахил.

Интересен факт е, че Тодор Тодоров не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Красимир Кирилов от Ахил. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи над В.И.С. с 2 точки разлика. Така Кирилов събира 24 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. На второ място е съотборникът му Тодор Тодоров с 21 точки (коефициент от 23). Топ 3 допълва Йордан Кирилов отново от отбора на Ахил с 19 точки (коефициент от 21). Четвърти е Огнян Тодоров от Олд Таймърс с 14 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 13 точки разлика над ФитСпо Баскет). Пети е Иван Руньов от Сейнтс с 11 точки за класацията (коефициент от 32 и победа на тима му над София Хоукс с 21 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Димитриев от Кучетата от Младост – 37. Иван Руньов от Сейнтс е с 32. Трети се нарежда Николай Саров от В.И.С. с 30. На четвърто място е Атанасиос Моногенис от София Хоукс с 28. С коефициент от по 27 са Георги Георгиев от Ботев 2012, Огнян Тодоров от Олд Таймърс и Иван Илчев от ФитСпо Баскет.

Най-много точки в кръга вкара Христо Димитриев от Кучетата от Младост – 30. Втори с 29 е Красимир Кирилов от Ахил. Иван Руньов от Сейнтс, Огнян Тодоров от Олд Таймърс и Христо Ангелов от Ботев 2012 отбелязаха по 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Тодор Тодоров от Ахил – 19. На второ място е Маргарит Рунев от Кучетата от Младост с 18. Георги Георгиев от Ботев 2012 и Антонио Илиев от Кучетата от Младост са с по 16, а с по 13 овладени топки под двата коша останаха Николай Саров от В.И.С., Борис Недев от София Хоукс и Валери Ассев от София Лайънс.

С най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Сейнтс – 10. Иван Петков от София Лайънс е с 8. С по 7 се нареждат Йордан Кирилов от Ахил, Николай Саров от В.И.С., Атанасиос Моногенис от София Хоукс и Владислав Дяков от Гуми-Нет.

Най-добри “крадци” на кръга са Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Христо Димитриев от Кучетата от Младост и Калоян Радев от Норт Уест-Глобал Тест с по 5 откраднати топки. Владимир Груев от Гуми-Нет остана с 4.

Топ блокировачите в кръга са Димитър Гатев от В.И.С. и Ангел Ташков от Ботев 2012 с по 5 чадъра. След тях с по 3 са Георги Дангалаков от Норт Уест-Глобал Тест и Владимир Петров от София Лайънс. Георги Кръстев от В.И.С., Иван Руньов от Сейнтс и Михаил Александров от Олд Таймърс завършиха с по 2 чадъра.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Васил Костов от София Лайънс получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG