Георги Дангалаков – MVP на седемнадесетия кръг в I дивизия

792

Георги ДангалаковГеорги Дангалаков от Хелга е най-полезният състезател в седемнадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си още днес, Сряда, 17.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника от 21:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Хелга продължава с отличното си представяне. Тимът е еднолично трети в първа дивизия в първенството на НАЛБ в София с 10 победи и 7 загуби. Не е за пренебрегване и фактът, че повечето от победите на Хелга са след много оспорвани двубои, като именно за това говори и точковата разлика на тима – +30. Поредната си победа след интересен мач Хелга записа срещу Дефект-Вип Рипеър в последния кръг. През настоящия сезон пък безспорно най-постоянният състезател в тима се казва Георги Дангалаков. Той реализира по 15.6 точки и овладява по 11.6 борби средно на мач. Освен това, трябва да споменем и че той прави по 2.4 асистенции, 2.1 откраднати топки и 2.5 чадъра средно на мач. Най-полезният състезател в мача на звездите в първа дивизия през настоящия сезон е номер едно по чадъри средно на мач и чадъри общо в първа дивизия до момента, а е и четвърти по общ коефициент в първенството. Шампионът от сезон 2013/2014 с Хелга Дангалаков прави сериозна заявка и за идеалната петица през настоящия сезон, като трябва да отчетем и че той не е пропуснал нито един двубой за своя тим. След като Иван Ценов от Хелга стана MVP на дванадесетия кръг, сега двукратните шампиони от Хелга имат своя нов индивидуален призьор. А Дангалаков обогатява с нова престижна награда колекцията си от такива, постигнати в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за седемнадесетия кръг събра Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 45, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Това означава, че Георгиев има 37 точки за класацията. Той обаче вече е печелил материалните награди, затова остава в историята като най-полезен състезател за съответния кръг, заедно със състезателя, който ще получи и материалните награди. Втори в класацията и притежател на материалните награди е Георги Дангалаков от Хелга с 27 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на тима му с 4 точки разлика над Дефект-Вип Рипеър). Георги Гулабчев от Политехника (коефициент от 23 и победа на тима му с 4 точки разлика над София Лайънс) и Петър Радев от Норт Уест (коефициент от 30 и победа на тима му с 11 точки разлика над Ботев 2012) са трети с по 19 точки за класацията, а топ 5 допълва Димитър Георгиев от Политехника с 18 точки за класацията (коефициент от 22).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 45. След него с 35 е Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър, а трети с 34 е Кристиян Райчев от Брикс. Христо Гатев от Олд Таймърс постигна коефициент от 33, а топ 5 с 31 допълва Георги Дангалаков от Хелга.

Христо ГатевНай-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 37. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 реализира 31, а Кристиян Райчев от Брикс и Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър се отчетоха с по 26. Петър Радев от Норт Уест и Георги Дангалаков от Хелга са пети с по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 21. Георги Гулабчев от Политехника се отчете с 16, а с по 14 завършиха мачовете на своите тимове Михаил Димитров от Олд Таймърс и Иван Ненчев от Кучетата от Младост. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър, Иван Илчев от АктивТрейдс и Момчил Чекърски от София Лайънс останаха с по 13 борби.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 9. Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн са след него с по 7 точни завършващи подавания. Георги Дангалаков от Хелга е с 6 асистенции, а пети с по 5 са Искрен Иванов от Олд Старс 22 и Марио Александров от Кучетата от Младост.

Албертин ЙордановНай-добър “крадец” на кръга е Албертин Йорданов от Ботев 2012 с 6 откраднати топки. След него с по 5 са Ивайло Константинов от Брикс, Кристиян Райчев от Брикс и Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012. С по 4 пък останаха Искрен Иванов от Олд Старс 22, Георги Дангалаков от Хелга и Марио Александров от Кучетата от Младост.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 4 чадъра. След него с 3 е Ивайло Иванов от Кучетата от Младост, а топ 3 с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели допълват Борил Кънчев от Норт Уест, Петър Захов от Кучетата от Младост, Павел Раднев от АктивТрейдс, Калоян Недев от Олд Таймърс, Веселин Господинов от Брикс, Димитър Георгиев от Политехника, Никола Ангелов от София Лайънс, Йордан Георгиев от Политехника и Димитър Минев от Норт Уест.

Красимир Кирилов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия Красимир Кирилов от София Лайънс получи наградите си.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG