Иван Илчев – MVP на петия кръг в I дивизия

876

Иван ИлчевИван Илчев от АктивТрейдс е най-полезният състезател в петия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Събота, 07.11.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Кучетата от Младост от 21:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на АктивТрейдс става първият тим в първа дивизия с поне двама състезатели, които са ставали най-полезни състезатели на кръга. Най-напред това стори Ивайло Василев, а само два кръга по-късно младият Иван Илчев също стигна до приза. Илчев се състезава в НАЛБ от турнира за купата за сезон 2014/2015, а сега играе основна роля в отбора на АктивТрейдс. Именно той беше и лидерът на тима си при победата над Олд Таймърс с 1 точка разлика. Илчев реализира 23 точки и овладя 10 борби за по-малко от 30 минути, за да постигне коефициент от 34. Друго, което прави впечатление, е че 12 от точките му са от наказателни удари (12 вкарани от 15 опита), като именно с 2 негови успешни наказателни удара беше подпечатана и победата на АктивТрейдс. Друг интересен факт е, че от 5 кръга Илчев е третият състезател до 21-годишна възраст, който стига до престижното отличие в първа дивизия.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за петия кръг събра Иван Илчев от АктивТрейдс. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над Олд Таймърс с 1 точка разлика, което означава, че Илчев има 33 точки за класацията. Втори с 31 точки за класацията е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (коефициент от 40 и победа на тима му над Хелга с 9 точки разлика). Топ 3 допълва Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 27 точки за класацията – коефициент от 30 и победа на тима му над Норт Уест с 3 точки разлика. Представители на Кучетата от Младост са четвърти и пети. Огнян Тодоров е с 23 точки за класацията (коефициент от 30 и победа на Кучетата от Младост над Политехника със 7 точки разлика), а Димитър Мещерски е с 16 точки за класацията (коефициент от 23).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 40. Горан Кошанин от Олд Таймърс е втори с 38, а топ 3 допълва Иван Илчев от АктивТрейдс с 34. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Огнян Тодоров от Кучетата от Младост и Йордан Георгиев от Политехника постигнаха коефициент от по 30.

Васил ГоловНай-много точки в кръга вкара Васил Голов от Олд Таймърс – 31. 28 реализира Албертин Йорданов от Ботев 2012, а трети е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 26 точки. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн вкара 24 точки в мача на своя тим, а с 23 остана Иван Илчев от АктивТрейдс.

Най-много борби в кръга овладя Йордан Георгиев от Политехника – 23. Горан Кошанин от Олд Таймърс хвана 19, а с 16 завърши мача на тима си Огнян Тодоров от Кучетата от Младост. Георги Гулабчев от Политехника овладя 15 борби, а Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Димитър Минев от Норт Уест – по 14.

С най-много асистенции в кръга приключиха Филип Сребров от Брикс и Марио Александров от Кучетата от Младост – по 8. Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012 и Георги Брестнички от Хелга се отчетоха с по 7 точни завършващи подавания, а с по 6 останаха Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Ангел ТашковНай-добър “крадец” на кръга е Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 5 откраднати топки. След него с 4 е Иван Николов от Брикс, а с по 3 приключиха мачовете на своите отбори Цветалин Младенов от Хелга, Георги Брестнички от Хелга, Искрен Иванов от Олд Старс 22, Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012, Слави Костов от София Лайънс, Стефан Илиев от София Лайънс, Иван Илчев от АктивТрейдс, Васил Голов от Олд Таймърс и Йордан Георгиев от Политехника.

Топ блокировачът в кръга е Георги Дангалаков от Хелга с 5 чадъра. След него с по 4 блокирани стрелби на противникови състезатели са Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост. След тях с по 3 чадъра са Михаил Димитров от Олд Таймърс, Горан Кошанин от Олд Таймърс и Иван Вачков от София Лайънс.

Георги Сотиров и Боян МатраковНай-полезният състезател на четвъртия кръг в първа дивизия Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър вече получи наградите си, които му бяха връчени от нашия добър приятел и съмишленик Георги Сотиров.

Припомнете си и призьорите в първите 4 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG