Иван Петков – MVP на XII кръг в I дивизия

714

Иван Петков от отбора на София Лайънс е най-полезният състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Петков ще получи наградата си в Сряда, на 23.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Сейнтс от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на София Лайънс продължава с невероятното си представяне в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Тимът е с баланс от 10 победи и 3 загуби след 13 мача, заемайки първото място във временното класиране. Страхотният прогрес на „Лъвовете“ след края на първенството през сезон 2017/2018, когато тимът трябваше да се бори за оцеляването си в първа дивизия, е повече от категоричен факт. След края на първенството през миналия сезон София Лайънс триумфира в турнира за купата на НАЛБ, а след това се поздрави със сребърните медали и в надпреварата „Веселин Господинов“, както и за Суперкупата на НАЛБ. Определено нивото във всяка от дивизиите в първенството на НАЛБ става все по-високо, като много добър пример може да се даде именно с израстването на София Лайънс. В дванадесетия кръг в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на София Лайънс се наложи над Ахил със 100:92. Отличен мач за „Лъвовете“ изигра Иван Петков. Той завърши с 19 точки (3/7 за 2 точки, 3/6 за 3 точки и 4/5 от линията за наказателни удари), 13 борби (5 в нападение), 14 асистенции и 1 открадната топка за коефициент от 36. 175-сантиметровият състезател престоя на терена пълни 40 минути, а срещу него бяха извършени и 5 нарушения. Петков записа първия трипъл-дабъл в кариерата си в НАЛБ, като повече по въпроса може да прочетете ТУК. Гардът записа и личен рекорд за най-много асистенции в един мач в НАЛБ, като повече информация по този въпрос може да откриете ТУК. Иван Петков е един от лидерите на София Лайънс и е с основна заслуга за отличното представяне на тима до момента. Роденият в Ботевград Петков стартира състезателната си кариера в НАЛБ през сезон 2015/2016. Преди началото на сезон 2018/2019 той има 70 мача в НАЛБ – всичките с екипа на София Лайънс – в които записва средни показатели от 11.3 точки, 3.8 борби, 6.0 асистенции и 2.3 откраднати топки. През настоящия сезон вече има 13 мача, като във всички тях е започнал като титуляр. За тези 13 двубоя Иван Петков се отчита с по 10.5 точки, 4.7 борби, 9.5 асистенции и 2.0 откраднати топки за 35.6 минути на терена. До момента Петков е номер едно в първа дивизия от първенството на НАЛБ както по общо асистенции, така и по асистенции средно на мач. Освен със златен медал от турнира за купата на НАЛБ, Иван Петков може да се похвали и със златен медал от турнира на НАЛБ в Северна България, както и с 3 сребърни – 2 от турнира на НАЛБ в Южна България и 1 от Мача за Суперкупата на НАЛБ. Това пък му е второто отличие за най-полезен състезател на кръга, което несъмнено е повече от заслужено както от самия него, така и от целия отбор на София Лайънс, имайки предвид блестящото представяне на тима до момента през сезона.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Петков от София Лайънс. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи над Ахил с 8 точки разлика. Така Петков събира 28 точки за класацията. Владимир Петров от София Лайънс е втори с 19 точки (коефициент от 27). Трети е Радослав Йорданов отново от отбора на София Лайънс с 16 точки (коефициент от 24). Антонио Илиев от Кучетата от Младост е с 13 точки (коефициент от 21 и победа на тима му с 8 точки разлика над Гуми-Нет). Топ 5 допълва Димитър Гатев от В.И.С. с 12 точки (коефициент от 21 и победа на тима му над Ероус с 9 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Цеков от Ботев 2012 – 39. Иван Петков от София Лайънс и Христо Ангелов от Ботев 2012 са с по 36. На четвърто място е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 34. Пето място заема Димитър Ставрев от Гуми-Нет с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Христо Ангелов от Ботев 2012 – 37. Втори е Радослав Йорданов от София Лайънс с 34. Павел Мангуров от Ахил заема трето място с 29. Христо Цеков от Ботев 2012 е с 27. Пети с 22 точки е Йоаннис Моногенис от София Хоукс.

Най-много борби в кръга овладя Христо Цеков от Ботев 2012 – 20. На второ място е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 19. Топ 3 допълва Димитър Гатев от В.И.С. с 14. Иван Петков от София Лайънс и Димитър Ставрев от Гуми-Нет са с по 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Петков от София Лайънс – 14. Минчо Коцев от Сейнтс е с 9. Мартин Саров от В.И.С. и Цветан Георгиев от Ботев 2012 са с по 8, а с по 6 точни завършващи подавания са Христо Цеков от Ботев 2012, Атанасиос Моногенис от София Хоукс и Калоян Василев от Кучетата от Младост.

Най-добър “крадец” на кръга е Павел Мангуров от Ахил с 5 откраднати топки. Радослав Райчев от Ероус и Иван Илчев от ФитСпо Баскет са с по 4.

Топ блокировачите в кръга са Христо Гатев и Горан Кошанин от Олд Таймърс с по 3 чадъра. След тях с по 2 са Иван Ненчев от В.И.С., Александър Иванов от ФитСпо Баскет, Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Владимир Петров от София Лайънс и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост.

Най-полезният състезател на седмия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Владимир Петров от София Лайънс получи наградата си.

Най-полезният състезател на осмия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Димитър Мещерски от Кучетата от Младост получи наградата си.

Най-полезният състезател на деветия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Христо Цеков от Ботев 2012 получи наградата си.

Най-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Иван Ценов от Ероус получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Ноември 2018 година в първа дивизия Христо Ангелов от Ботев 2012 също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Иван Петков (София Лайънс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG