Иван Тилев – MVP на тринадесетия кръг в I дивизия

728

Иван ТилевИван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е най-полезният състезател в тринадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Събота23.01.2016 година, когато тимът му се изправя срещу АктивТрейдс от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн се превръща в един от „най-горещите“ тимове в НАЛБ. След като започна с 1 победа и 7 загуби, балансът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн вече е 6 победи и 7 загуби, а отборът заема шестото място във временното класиране. Иван Тилев пък се присъедини към тима по време на паузата между двата полусезона, като след едва 2 мача в НАЛБ, той стига и до първата индивидуална награда в кариерата си в НАЛБ. В двубоя срещу Олд Таймърс Тилев завърши с 24 точки (9 вкарани от 15 опита при стрелбата за 2 точки), 14 борби и 4 асистенции. Спортни Настилки-Зуум Дизайн има своя първи индивидуален призьор за сезона, а със сигурност в този състав и с такова желание отборът ще продължи да бъде изключително сериозен фактор в първенството.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за тринадесетия кръг събра Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 47, а тимът му се наложи над Дефект-Вип Рипеър с 16 точки разлика, което означава, че Георгиев има 31 точки за класацията. Той обаче вече е печелил наградите за най-полезен състезател на кръга и затова материалните награди отиват при следващия в класацията, а Стефан Георгиев заедно с Иван Тилев остават в историята като най-полезни състезатели на тринадесетия кръг. Втори в класацията е именно Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Той постигна коефициент от 33, а отборът му се наложи с 10 точки разлика над Олд Таймърс, т.е. Тилев има 23 токи за класацията. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е трети с 22 точки за класацията (коефициент от 32). Иван Ценов от Хелга е с 21 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му с 6 точки разлика над АктивТрейдс), а топ 5 допълва Георги Дангалаков от Хелга с 16 точки за класацията (коефициент от 22).

Хрисимир ДимитровНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Хрисимир Димитров от Брикс – 48. Втори с 47 е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а топ 3 допълва Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с коефициент от 33. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Христо Гатев от Олд Таймърс постигнаха коефициент от по 32.

Най-много точки в кръга вкара Хрисимир Димитров от Брикс – 37. Христо Гатев от Олд Таймърс реализира 35, а трети с 27 е Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 се отчете с 25 точки, а топ 5 допълва Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 24.

Стефан ГеоргиевНай-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 21. Георги Гулабчев от Политехника е втори със 17 борби, а Момчил Чекърски от София Лайънс се отчете с 15. С по 14 овладени топки под двата коша приключиха мачовете на своите тимове Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Хрисимир Димитров от Брикс.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 11. Втори със 7 е Марио Александров от Кучетата от Младост, а с по 6 точни завършващи подавания останаха Любомир Рачев от Кучетата от Младост, Александър Овчаров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Теодор Александров от Брикс.

Иван НенчевНай-добър “крадец” на кръга е Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. След него с по 4 са Искрен Иванов от Олд Старс 22, Георги Докторов от Олд Таймърс, Петър Радев от Норт Уест и Георги Вачев от АктивТрейдс.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Минев от Норт Уест с 4 чадъра. С по 3 след него са Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Орлин Атанасов от Политехника и Георги Дангалаков от Хелга. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели пък останаха Иван Илчев от АктивТрейдс, Теодор Атанасов от АктивТрейдс, Златан Ковчазов от Норт Уест, Христо Гатев от Олд Таймърс, Георги Георгиев от Ботев 2012, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Светослав Димитров от Олд Старс 22 и Симеон Георгиев от Брикс.

Иван Ценов и Димитър ХристовНай-полезният състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия Иван Ценов от Хелга вече получи наградите си. Връчи му ги дългогодишният член на екипа на НАЛБ Димитър Христов, който е и съосновател на един от партньорите на НАЛБBasketball Academy.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG