Спортсмен на годината – гласувайте!

Кой е спортсменът на сезон 2017/2018 в Националната аматьорска лига по баскетбол?

Както обявихме ТУК, през настоящия сезон за първи път ще връчим награда за спортсмен на годината.

*Спортсмен: човек, който показва качества, особено ценни за тези, които се занимават със спорт, като справедливост, учтивост, добър нрав и други.

Както знаете, от Националната аматьорска лига по баскетбол връчваме награда за спортсменство, която от настоящия сезон носи името “Веселин Господинов”. ТУК може да прочетете повече по въпроса.

Това обаче е отборна награда, а през сезон 2017/2018 ще имаме и състезател, който ще получи индивидуална награда за спортсменство.

През годините сме търпели критики, че “фаворизираме” състезатели, които определено са отлични баскетболисти, но трудно биха могли да бъдат категоризирани като “модели за подражание”. Разбира се, “фаворизирането” произхожда от показаното на терена и от показателите срещу името на дадения състезател, но сме напълно съгласни, че трябва да отдаваме нужното внимание все повече и на състезатели, които освен добри баскетболисти, са и спортсмени, а също и на състезатели, които може би не са чак толкова добри баскетболисти, но пък винаги могат да послужат за пример с поведението си на терена. Въпреки че състезателният характер е нещо прекрасно и би следвало да бъдат отличавани отборите и състезателите, които са най-добри, със сигурност вярваме, че спортсменството и коректността на терена могат и трябва също да бъдат отличавани по всевъзможни начини.

Затова и през сезон 2017/2018 от НАЛБ ще връчим награда за спортсменство на избран състезател.

Наградата за спортсменство за състезател съвсем няма да се дублира с отборното отличие, тъй като е напълно възможно тя да отиде при състезател, чийто отбор не е стигнал до наградата за спортсменство “Веселин Господинов”.

До 10.03.2018 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, имаха време да номинират до 10 състезатели от останалите отбори. Имената, които се повтарят най-често + някои състезатели, номинирани от НАЛБ, стигнаха до анкетата, в която може да гласува всеки.

Победителят в нея ще грабне отличието за спортсмен – материална награда + ценна добавка във визитката си от кариерата си в НАЛБ. В индивидуалните профили в сайта на НАЛБ на първите десетима ще бъде отбелязано, че за конкретния сезон са в топ 10 в класацията за спортсменство – признание, което определено ще бъде още един страхотен начин всеки да осмисли изявите си през сезона.

А защо и тази награда да не се превърне в една от най-ценните всъщност? Кой не би искал да бъде оценен като модел за подражание и пример с поведението си на терена?

Всеки може да гласува само по веднъж и само за един състезател. За целта просто отбележете с точка пред името на състезателя.

Гласуването продължава до 24.04.2018 година, Вторник, 12:00 часа.

Спортсмен на сезон 2017/2018 в НАЛБ?

Виж резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Ето тук може да разгледате и профилите на номинираните (подредбата е на случаен принцип):

Христо Цеков (Ботев 2012)
Галин Митов (Пистолет)
Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини)
Илчо Панайотов (Скай Уокърс)
Васко Коцев (Сейнтс)
Константин Близнаков (Джобтайгър Дюдс)
Венислав Наумов (ФитСпо Баскет)
Камен Атанасов (Олд Старс 22)
Димитър Йошев (ТН Машини)
Албертин Йорданов (Ботев 2012)
Валери Ассев (София Лайънс)
Джордже Даскалович (Паляците)
Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Христо Бакалов (Скай Уокърс)
Руслан Брезов (Дървоядите)
Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Георги Найденов (Мечките)
Александър Предов (Пистолет)
Владимир Гулев (Любимец)
Георги Велчев (Ботев 2012 Б)

Успех на всички! Благодарим за спортсменския дух, който цари в Националната аматьорска лига по баскетбол!