Александър Иванов – MVP на II кръг в I дивизия

1017

Александър Иванов от отбора на ФитСпо Баскет е най-полезният състезател на втория кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Иванов ще получи наградата си в Неделя, на 14.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Норт Уест-Глобал Тест от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Александър Иванов беше в основата на първата победа на ФитСпо Баскет за сезон 2018/2019 в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът вече е с баланс от 1 победа и 1 загуба, а 200-сантиметровият Иванов дебютира за отбора по впечатляващ начин. ФитСпо Баскет се наложи над В.И.С. с 10 точки разлика, а Александър Иванов се отчете с 18 точки, 13 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 23. По този начин 29-годишният състезател заслужено достигна до своята първа награда за най-полезен състезател на кръга. Въпреки че е трикратен шампион, двукратен носител на Суперкупата на НАЛБ и победител в турнира „Веселин Господинов“, до момента Александър Иванов не се беше отличавал с приза за MVP на кръга. За сметка на това обаче през сезон 2014/2015 е част от втората петица на НАЛБ, като през същия сезон взима участие и в Мача на звездите на НАЛБ. Повече за отличията му може да прочетете ТУК. Преди старта на сезон 2018/2019 центърът има 50 мача в кариерата си в НАЛБ, в които записва средни показатели от 12.6 точки и 11.4 борби. Още с първия си мач за ФитСпо Баскет Александър Иванов показа, че може да има ключов принос за тима през настоящата кампания, като напълно заслужено достигна и до първата си награда за най-полезен състезател на кръга.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Александър Иванов от ФитСпо Баскет. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи над В.И.С. с 10 точки разлика. Така Иванов събира 13 точки за класацията. Втори е Иван Ценов от Ероус с 11 точки (коефициент от 19 и победа на тима му с 8 точки разлика над Норт Уест-Глобал Тест). С по 10 точки за класацията и с коефициент от по 20 са съотборниците Иван Илчев и Искрен Николов от ФитСпо Баскет. Топ 5 допълва Георги Чакъров от Ероус с 8 точки (коефициент от 16).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Лъчезар Радев от Олд Таймърс – 29. На второ място е съотборникът му Огнян Тодоров с 28. Топ 3 допълва Александър Иванов от ФитСпо Баскет с 23. Четвърти с 21 е Димитър Гатев от В.И.С.. С коефициент от по 20 са Мартин Славов от Олд Таймърс, Иван Илчев и Искрен Николов от ФитСпо Баскет, Димитър Ставрев от Гуми-Нет, Владимир Петров от Ботев 2012 и Иван Братанов от Сейнтс.

Най-много точки в кръга вкара Огнян Тодоров от Олд Таймърс – 27. Втори е Иван Ценов от Ероус с 20. С по 19 отбелязани точки останаха Христо Ангелов от Ботев 2012, Георги Чакъров от Ероус, както и съотборниците Мартин Димов и Димитър Ставрев от Гуми-Нет.

Най-много борби в кръга овладя Лъчезар Радев от Олд Таймърс – 17. След него са Павлин Ганчев от Сейнтс и Димитър Гатев от В.И.С. с по 15. Александър Иванов от ФитСпо Баскет и Васил Костов от София Лайънс са с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Сейнтс – 11. На второ място с 8 е Иван Петков от София Лайънс. Искрен Николов от ФитСпо Баскет и Искрен Иванов от Норт Уест-Глобал Тест са с по 7, а с по 6 асистенции завършиха Иван Илчев от ФитСпо Баскет, Марио Александров от Кучетата от Младост, Валери Ассев от София Лайънс и Деян Юруков от Ахил.

Най-добър “крадец” на кръга е Николай Саров от В.И.С. с 5 откраднати топки. Иван Илчев от ФитСпо Баскет, Мариян Калчев от Норт Уест-Глобал Тест и Мартин Димов от Гуми-Нет са с по 4. С по 3 откраднати топки са Ангел Ташков от Ботев 2012, Васко Коцев от Сейнтс, Александър Иванов от ФитСпо Баскет, Александър-Марко Милър от Кучетата от Младост, Адриан Рохо от София Лайънс, Христо Спиртов от София Хоукс и Искрен Иванов от Норт Уест-Глобал Тест.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Гатев от В.И.С. с 3 чадъра. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се нареждат Анатоли Стоянов от Ботев 2012, Владимир Петров от София Лайънс, Симеон Георгиев от Норт Уест-Глобал Тест и Тодор Тодоров от Ахил.

Най-полезният състезател на първия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Красимир Кирилов от Ахил получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG