Димитър Георгиев – MVP на деветнадесетия кръг в I дивизия

869

Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев от Политехника е най-полезният състезател в деветнадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 13.03.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Ботев 2012 от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Политехника се намира в страхотен подем в първенството на НАЛБ в София, като тимът има 5 победи в последните си 5 срещи. След трудното начало и петте поредни загуби в първите 5 мача от сезона, Политехника постепенно започна да намира своето лице, а в момента дели трето-пето място във временното класиране с отборите на Хелга и Кучетата от Младост – 10 победи и 9 загуби. Имайки предвид факта, че в крайното класиране се гледат преките двубои между отборите с еднакъв брой точки, Политехника има предимство в директните двубои и срещу Хелга, и срещу Кучетата от Младост, което може да се окаже важно за крайното класиране. Несъмнено участието на Политехника в първенството на НАЛБ в Централна България също започва да си казва думата и повечето натрупана игрова практика в последно време дава нужното самочувствие на Политехника в оспорваните срещи, които играе в първа дивизия в София. Безспорно отборът на Политехника е по-добър в сравнение с миналата година, като един от главните виновници за това се казва Димитър Георгиев. Той се представя на високо ниво във всички мачове на тима си, като до момента в София се отчита с по 16.0 точки, 9.5 борби, 3.9 асистенции и 1.8 откраднати топки. В статистиката на Георгиев прави впечатление и успеваемостта му за 2 точки – почти 50%. В последния кръг Политехника се наложи над Спортни Настилки-Зуум Дизайн след много драма и продължение, а Димитър Георгиев престоя на терена през всичките 45 минути, като приключи срещата с 23 точки, 14 борби и 6 асистенции. След отличния мач Георгиев, който играе първия си сезон в НАЛБ, вече напълно заслужено може да се похвали и с първата си индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за деветнадесетия кръг събра Димитър Георгиев от Политехника. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи над Спортни Настилки-Зуум Дизайн със 7 точки разлика (след продължение). Това означава, че Георгиев има 25 точки за класацията. След него с 22 остана Йосиф Чернашки от София Лайънс (коефициент от 26 и победа на тима му с 4 точки разлика над Хелга). Трети е съотборникът на Чернашки в София Лайънс Момчил Чекърски с 19 точки за класацията (коефициент от 23). Четвърти с 18 точки за класацията е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър (коефициент от 24 и победа на тима му с 6 точки разлика над Ботев 2012). Топ 5 с по 14 точки за класацията допълват Валери Ассев от София Лайънс (коефициент от 18) и Йордан Георгиев от Политехника (коефициент от 21).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Димитър Георгиев от Политехника и Камен Атанасов от Олд Старс 22 – по 32. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 завърши мача на тима си с коефициент от 30, а с 28 остана Димитър Минев от Норт Уест. Топ 5 с по 27 допълват Христо Гатев от Олд Таймърс и Петрослав Зафиров от Брикс.

Христо ГатевНай-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 29. След него с 28 (6 тройки) е Йосиф Чернашки от София Лайънс, а трети с 27 се нареди Камен Атанасов от Олд Старс 22. По 24 точки пък реализираха Йордан Георгиев от Политехника, Николай Рътаров от Кучетата от Младост и Петрослав Зафиров от Брикс.

Момчил ЧекърскиНай-много борби в кръга овладя Момчил Чекърски от София Лайънс – 17. С по 14 приключиха Димитър Георгиев от Политехника и Тони Прокопиев от Олд Старс 22, а с по 13 овладени топки под двата коша останаха Димитър Найденов от Ботев 2012, Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 12. Цветалин Младенов от Хелга, Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Иван Ненчев от Кучетата от Младост останаха с по 10, а Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – с 8.

Иван НенчевНай-добър “крадец” на кръга е Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 6 откраднати топки. С 5 е Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012, а с по 4 се отчетоха Владимир Василев от Дефект-Вип Рипеър и Албертин Йорданов от Ботев 2012. Пети с по 3 пък са Димитър Найденов от Ботев 2012, Симеон Георгиев от Брикс, Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Венислав Наумов от АктивТрейдс и Петър Танков от Хелга.

Димитър МиневТоп блокировачът в кръга е Димитър Минев от Норт Уест с 5 чадъра. След него с по 3 са Петър Загоров от Хелга, Павел Раднев от АктивТрейдс, Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Камен Атанасов от Олд Старс 22 и Димитър Найденов от Ботев 2012.

Иван Савов и Хрисимир ДимитровНай-полезният състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия Хрисимир Димитров от Брикс получи наградите си. Връчи му ги нашият добър приятел Иван Савов, с когото можете да откриете интервю за НАЛБ ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG