Дисислав Дончев – MVP на деветия кръг в Централна България

555

Дисислав ДончевДисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) е най-полезният състезател в деветия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си още утре, в Събота23.04.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Перестройка (Велико Търново)  от 17:00 часа в зала Ивайло във Велико Търново.

Отборът на Чардафон-Орловец (Габрово) определено е в подем, като в последния кръг записа третата си победа за сезона и втора поредна. Тимът от Габрово се наложи над един от лидерите в класирането – Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Мачът беше изключително интригуващ, като той стана и първият такъв, завършил след продължения в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. А за да бъде драмата пълна, едно продължение не беше достатъчно на двата тима да определят победителя в двубоя помежду си. Петима състезатели на Чардафон-Орловец играха по цели 50 минути. Пореден много силен мач за тима от Габрово изигра Дисислав Дончев. До момента в кариерата си в НАЛБ той има 7 мача, като в 5 от тях е приключил с дабъл-дабъл. В нито един от мачовете няма по-малко от 10 борби и по-малко от 8 точки. За 50 минути на терена срещу Ти Ес Ди Сървисиз-Троян той се отчете с 23 точки и 18 борби за коефициент от 28. С изключително силната си игра Дисислав Дончев допринесе за поредната победа на Чардафон-Орловец (Габрово), а освен това вече може и напълно заслужено да се похвали с първата индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Трябва да отбележим, че срещата между Велико Търново и Политехника (София) от деветия кръг е отложена и затова не е включена в класацията за най-полезен състезател на деветия кръг. Тя ще се причисли към класацията за MVP на кръга, който е по времето, по което се проведе отложеният двубоят.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за деветия кръг събра Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово). Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи с 6 точки разлика (след 2 продължения) над Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Това означава, че Дончев има 22 точки за класацията. След него се нареждат други двама представители на Чардафон-Орловец (Габрово). Стефан Бакалов е с 13 точки за класацията (коефициент от 19), а Христо Маринов – с 4 (коефициент от 10).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) – 28. Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян приключи с коефициент от 23, а топ 3 с 19 допълва Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово).

Венцислав КукенскиНай-много точки в кръга вкара Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 27. Георги С. Георгиев от Академик Свищов реализира 24, а с 23 остана Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово).

Най-много борби в кръга овладя Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) – 18. Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян хвана 15, а с по 12 овладени топки под двата коша се отчетоха съотборниците в Ти Ес Ди Сървисиз-Троян Йордан Църов и Герман Гачевски.

С най-много асистенции в кръга приключи Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) – 5. След него с по 4 се наредиха Христо Маринов от Чардафон-Орловец (Габрово) и Георги С. Георгиев от Академик Свищов.

Николай ЛозановНай-добър “крадец” на кръга е Николай Лозанов от Чардафон-Орловец (Габрово) с цели 8 откраднати топки. Втори с по 4 са Владимир Босев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) и Георги С. Георгиев от Академик Свищов.

Топ блокировачът в кръга е Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) с 4 чадъра. След него е Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 2, а с по 1 блокирана стрелба на противников състезател се отчетоха Николай Лозанов от Чардафон-Орловец (Габрово) и Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново).

Стефан Бакалов и Петър ПродановНай-полезният състезател на осмия кръг в Централна България Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) получи наградата си. Връчи му я нашият добър приятел и съмишленик Петър Проданов.

Припомнете си и носителите на наградата в първите 8 кръга:

I кръг – Стилиян Димитров (Велико Търново)
II кръг – Венцислав Кукенски (Ти Ес Ди Сървисиз-Троян)
III кръг – Петър Митков (Чардафон-Орловец (Габрово))
IV кръг – Данаил Киров (Перестройка (Велико Търново))
V кръг – Николай Василев (Перестройка (Велико Търново))
VI кръг – Милко Милчев (Перестройка (Велико Търново))
VII кръг – Драгомир Нейков (Перестройка (Велико Търново))
VIII кръг – Стефан Бакалов (Чардафон-Орловец (Габрово))

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG