Калоян Николов – MVP на шестия кръг в I дивизия + рекорди

696

Калоян НиколовКалоян Николов от Норт Уест е най-полезният състезател в шестия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 15.11.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Олд Таймърс от 18:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Норт Уест стартира сезона както и миналия – не толкова убедително. Колеблив старт, но изключително силен финал. Явно това е формулата за успеха на Норт Уест, ако съдим по изминалия сезон и началото на този. След спечелването на турнира за купата на НАЛБ за сезон 2014/2015 се наблюдава известен спад в играта на тима от Северозапада – нещо, за което призна и ръководителят на отбора Леон Лалов в интервю, дадено след победата над Ботев 2012Норт Уест стартира сезона с 3 победи и 3 загуби, а в последния кръг тимът се наложи над добрия си познайник Ботев 2012. Интересното в случая е, че отборът на Ботев 2012 имаше предимство през почти целия мач, но Норт Уест успя да се наложи в края след борба в нападение при равен резултат на Златан Ковчазов. Срещу него беше извършено нарушение, а той сполучи при един от опитите си, с което подпечата и победата на тима си. Лидерът на Норт Уест Калоян Николов демонстрира качествата си и в този мач, реализирайки 19 точки и овладявайки 19 борби за малко повече от 30 минути на терена. Разбира се, далеч не е изненада, че Николов стига до подобна награда, като в профила му могат да бъдат открити и многото други постижения, постигнати в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ивайло КонстантиновДруг факт, на който трябва да обърнем внимание, е и поредното постижение на Ивайло Константинов от Брикс. В мача на своя отбор срещу Олд Таймърс, той счупи рекорда за най-много асистенции в един мач. До момента рекордът се държеше от Леон Лалов от Норт Уест, Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и самия Ивайло Константинов – 15 асистенции. Новият едноличен рекорд на Константинов е 17 асистенции. В края на статията ще откриете и обновения списък с рекордите в НАЛБ.

Ивайло Константинов от Брикс направи и друго значимо постижение. На срещата срещу Олд Таймърс той постигна трипъл-дабъл от 19 точки, 17 асистенции и 13 борби.

Куадрипъл-дабъл е постигал само Иван Ненчев от Кучетата от Младост (2 пъти: срещу Фантомс – 23 точки, 12 борби, 12 асистенции и 10 откраднати топки; срещу Джедай Мастърс – 17 точки, 12 борби, 11 откраднати топки и 10 асистенции).

Състезателите с трипъл-дабъли: Ивайло Константинов от Брикс (3 пъти: срещу София Хоукс – 27 точки, 12 асистенции и 11 откраднати топки; срещу Вълците – 18 точки, 12 борби и 11 асистенции; срещу Олд Таймърс – 19 точки, 17 асистенции и 13 борби), Христо Гатев от Олд Таймърс (срещу Политехника – 41 точки, 16 борби и 10 асистенции), Цветан Георгиев от Ботев 2012 (срещу Жан Плод – 10 точки, 14 борби и 14 асистенции), Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (срещу София Суперсоникс – 10 точки, 18 борби и 10 асистенции).

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за шестия кръг събра Калоян Николов от Норт Уест. Той постигна коефициент от 33, а тимът му надделя над Ботев 2012 с 1 точка разлика, което означава, че Николов е с 32 точки за класацията. След него с 30 точки е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – коефициент от 41 и победа на тима му над Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 11 точки разлика. Златан Ковчазов от Норт Уест е с 19 точки за класацията (коефициент от 20). Четвърти и пети са представители на АктивТрейдс, чийто отбор победи Кучетата от Младост с 2 точки разлика. Иван Илчев е с 16 точки за класацията (коефициент от 18), а Венислав Наумов – с 15 (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 41. Ивайло Константинов от Брикс е втори с 38, а Калоян Николов от Норт Уест – трети с 33. Иван Николов от Брикс постигна коефициент от 28, а с по 27 останаха Христо Цеков от Ботев 2012 и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър.

Стефан ГеоргиевНай-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 31. Втори с 28 е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър, а топ 3 допълват Петър Загоров от Хелга и Христо Цеков от Ботев 2012 с по 20. По 19 точки реализираха Радослав Чемширов от Олд Таймърс, Ивайло Константинов от Брикс, Филип Сребров от Брикс, Теодор Атанасов от АктивТрейдс и Калоян Николов от Норт Уест.

Най-много борби в кръга овладя Калоян Николов от Норт Уест – 19. С 18 е Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър, а по 16 топки под двата коша хванаха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Пети с 15 борби е Христо Цеков от Ботев 2012.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 17. Георги Вачев от АктивТрейдс и Иван Илчев от АктивТрейдс завършиха с по 6 асистенции, а с по 5 се отчетоха Виктор Недялков от Олд Таймърс, Георги Брестнички от Хелга и Асен Цеков от Олд Старс 22.

Най-добри “крадци” на кръга са Петко Петков от Политехника, Димитър Георгиев от Политехника, Валери Ассев от София Лайънс, Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Георги Тилов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър с 4 чадъра. След него е съотборникът му Боян Матраков с 3 блокирани стрелби на противникови състезатели, а с по 2 чадъра останаха Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Албертин Йорданов от Ботев 2012, Калоян Николов от Норт Уест, Златан Ковчазов от Норт Уест, Георги Дангалаков от Хелга и Георги Гулабчев от Политехника.

Георги Бързаков и Иван ИлчевНай-полезният състезател на петия кръг в първа дивизия Иван Илчев от АктивТрейдс вече получи наградите си, които му бяха връчени от нашия добър приятел и съмишленик Георги Бързаков.

Стефан ГеоргиевНай-полезният състезател за месец Октомври 2015 година в първа дивизия на НАЛБ Стефан Георгиев от Олд Старс 22 също получи наградата си.

А ето го и обновения списък с вечните рекорди в Националната аматьорска лига по баскетбол:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: БлейдсХелга 102:101

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Матей Митев (Тънкаж) – 12

Най-много борби в един мачСтефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Ивайло Константинов (Брикс) – 17

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс), Цветан Топалов (Мечките), Ивайло Василев (АктивТрейдс) – 8

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG