Камен Атанасов – MVP на единадесетия кръг в I дивизия

1327

Камен Атанасов от отбора на Олд Старс 22 е най-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Атанасов ще получи наградата си в Понеделник, на 08.01.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Таймърс от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Олд Старс 22 продължава с невероятното си представяне от началото на сезон 2017/2018 в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът завърши първия полусезон на трето място с баланс от 9 победи и 2 загуби, като пред него са единствено отборите на Ботев 2012 и Олд Таймърс, които са с баланс от по 10 победи и 1 загуба. Именно Олд Старс 22 нанесе единствената загуба на Ботев 2012 в първия полусезон. Определено тимът демонстрира изключителния си потенциал още в първата половина от редовния сезон, а с оглед на трансферите, които осъществи на полусезона (за които можете да прочетете ТУК), определено няма да сбъркаме, ако твърдим, че отборът на Олд Старс 22 ще даде всичко от себе си за нещо повече от сребърните медали, до които стига през сезон 2015/2016. В единадесетия кръг тимът се наложи драматично в много оспорван и интригуващ двубой над София Хоукс с 92:90. Трябва да отбележим, че състезателите на София Хоукс дори имаха стрелба за 3 точки в последната секунда на срещата, при успех на която вероятно настоящият материал щеше да е за представител на „ястребите“. Опитът и класата на Олд Старс 22 обаче си казаха думата в края на мача. Преди заключителните 10 минути резултатът беше равен, а в последната част състезателите на Олд Старс 22 успяха да спечелят с 2 точки разлика, което да им донесе и крайния успех. Тимът се представи на високо ниво във всеки един аспект и записа пореден триумф, демонстрирайки много красива игра. За Олд Старс 22 изключителен мач изигра Камен Атанасов. 23-годишният състезател завърши с 31 точки (14/22 за 2 точки), 16 борби (6 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 40. 196-сантиметровият състезател реализира повече от 1/3 от точките за своя тим, успявайки при 14 от стрелбите си за 2 точки. За сравнение целият отбор на Олд Старс 22 има 32 реализирани стрелби за 2 точки – т.е. Камен Атанасов има почти половината. А още по-добър пример може да се даде и с факта, че целият отбор на София Хоукс има 23 реализирани стрелби за 2 точки. Атанасов има 6 мача до момента през сезона, за които записва средни показатели от 17.3 точки, 10.7 борби, 1.2 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.3 чадъра. Той е част от Олд Старс 22 и през сезон 2015/2016, когато има основна заслуга за сребърните медали на тима. Тогава Камен Атанасов се отчита с по 18.6 точки, 6.4 борби, 2.9 асистенции, 1.2 откраднати топки и 0.8 чадъра за 17 мача. През сезон 2015/2016 също достига до приза за MVP на кръга. И така напълно заслужено след като за пореден път демонстрира отличните си качества и в своя мач номер 23 в НАЛБ Камен Атанасов достига до своето второ индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Камен Атанасов от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи над София Хоукс с 2 точки разлика. Така Атанасов събира 38 точки за класацията. На второ място е Христо Цеков от Ботев 2012 с 19 точки (коефициент от 33 и победа на тима му над Норт Уест-Онлайн Машини с 14 точки разлика). Топ 3 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с 15 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 12 точки разлика над Торнадо). Четвърти е Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 14 точки (коефициент 16). Виктор Златанов от Сейнтс е с 11 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му над Кучетата от Младост с 16 точки).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Камен Атанасов от Олд Старс 22 – 40. На второ място е Христо Цеков от Ботев 2012 с 33. С коефициент от по 27 са Георги Чакъров от Ероус, Виктор Златанов от Сейнтс и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкараха Христо Цеков от Ботев 2012 и Камен Атанасов от Олд Старс 22 – по 31. След тях с по 26 са Георги Чакъров от Ероус и Иван Гаджев от София Хоукс. Топ 5 допълва Мартин Механджиев от София Хоукс с 25 отбелязани точки.

Най-много борби в кръга овладяха Виктор Златанов от Сейнтс и Камен Атанасов от Олд Старс 22 – по 16. Трети е Георги Колев от София Хоукс с 15. На четвърто място е Владимир Петров от Ботев 2012 с 14. След тях се нареждат Васко Коцев от Сейнтс, Любомир Недков от ФитСпо Баскет, Георги Чакъров от Ероус, Цветомир Найденов от София Лайънс и Людмил Ангелов от Гуми-Нет с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Димитър Георгиев от Ероус, Мартин Аврамски от Ботев 2012 и Иван Гаджев от София Хоукс – по 6. Васко Коцев от Сейнтс, Теодор Атанасов и Иван Илчев от ФитСпо Баскет, Димитър Ганчев от Ероус, Николай Иванов от Ботев 2012, Калоян Николов и Петър Радев от Норт Уест-Онлайн Машини, Илиян Василев от София Хоукс, Людмил Ангелов от Гуми-Нет и Мирослав Стоянов от Торнадо са с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Валери Ассев от София Лайънс с 5 откраднати топки. Втори е Христо Цеков от Ботев 2012 с 4. Васко Коцев от Сейнтс, Никола Ангелов и Мартин Ассев от София Лайънс, Мартин Славов от Олд Таймърс и Константин Маринов от Торнадо завършиха мачовете на своите тимове с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Христо Цеков от Ботев 2012 с 5 чадъра. След него с по 4 са Калоян Николов от Норт Уест-Онлайн Машини и Христо Гатев от Олд Таймърс. Любомир Недков от ФитСпо Баскет и Валери Ассев от София Лайънс приключиха с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия за сезон 2017/2018 Виктор Златанов от Сейнтс получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Христо Попов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012), Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Калоян Радев (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост), Красимир Кирилов (Олд Старс 22), Любомир Рачев (Кучетата от Младост), Иван Стойчев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Виктор Златанов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Камен Атанасов (Олд Старс 22)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG