Климент Велков – MVP на седмия кръг във II дивизия

668

Климент ВелковКлимент Велков от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Велков ще получи наградата си още утре, на 21.11.2015 година, Събота, когато неговият тим се изправя срещу ТУ-София от 13:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Кучетата от Младост Б играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, но повечето от състезателите в него бяха част от Кучетата от Младост през миналия сезон. Многото желаещи провокираха създаването на втори отбор. Той се представяше доста добре от началото на сезона и въпреки че победата в седмия кръг му е първата, повечето от загубите бяха с едва няколко точки, като в част от срещите си Кучетата от Младост Б водеха в по-голямата част от двубоя. Безспорният лидер на тима е Климент Велков, като неслучайно и той е един от най-добрите реализатори във втора дивизия до момента. Със сигурност той би бил много полезен и при Кучетата от Младост в първа дивизия. Велков притежава изключително добра стрелба от средно и далечно разстояние, като за това говори и фактът, че той е победителият в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари по време на последния Мач на звездите. Ето, че сега е време да прибави още една престижна индивидуална награда в колекцията си – за най-полезен състезател на кръга.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Славов от БГО Софтуер. Той постигна коефициент от 47, а отборът му се наложи над Кралете с 18 точки разлика, което донесе на Славов 29 точки за класацията. Правилата, описани преди началото на сезона, за наградата за най-полезен състезател, включват и че тя може да бъде печелена само по веднъж, тъй като политиката на партньорите, които я осигуряваме, е тя да достигне до максимално много хора. Най-полезният състезател на втория кръг и на целия месец Октомври Мартин Славов прави впечатляващ сезон и въпреки че той няма да вземе предметна награда този път, в профила му в сайта на НАЛБ е отразен и фактът (както и при Климент Велков), че той е най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия за сезон 2015/2016. Втори в класацията е Климент Велков от Кучетата от Младост Б със 17 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му над Рапидо Куриери със 7 точки разлика). Топ 3 допълва Димитър Ставрев от Гуми-Нет с 16 точки за класацията (коефициент от 17 и победа на тима му над ТУ-София с 1 точка разлика). Иван Коларов от Гуми-Нет е четвърти с 14 точки за класацията (коефициент от 15), а топ 5 допълват Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 13) и Георги Георгиев от БГО Софтуер (коефициент от 30) с по 12 точки за класацията.

Мартин СлавовНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Славов от БГО Софтуер – 47. Втори с 40 е Иван Бонев от Ентъртейнмънт, а топ 3 допълва Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 35. Коефициент от 33 постигна Стефан Янев от Мечките, а с 31 завърши Георги Романов от Дървоядите.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Янев от Мечките – 36. След него с по 29 са Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Георги Георгиев от БГО Софтуер. Мартин Славов от БГО Софтуер и Мартин Вутов от Микс пък завършиха мачовете на своите тимове с по 28 точки.

Най-много борби в кръга овладя Филип Неделчев от Рапидо Куриери – 22. С по 21 приключиха Георги Романов от Дървоядите и Мартин Славов от БГО Софтуер. Иван Бонев от Ентъртейнмънт е с 18, а с 16 овладени топки под двата коша завърши Борис Станков от Дюдс.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мартин Милиев от Паляците и Христо Велчев от Рапидо Куриери – по 8. Борислав Гостев от Монстарс се отчете със 7, а с по 6 останаха Теди Буков от Ентъртейнмънт и Цветан Балчев от Кралете.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Романов от Дървоядите и Красимир Гайдаров от Фантомс с по 6 откраднати топки. Стефан Янев от Мечките, Стефан Арсов от Джедай Мастърс и Мартин Славов от БГО Софтуер са след тях с по 5.

Иван БоневТоп блокировачът в кръга е Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 6 чадъра. След него е Христо Бозуков от Саут Парк с 4, а с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Цветан Топалов от Мечките, Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Велизар Стефанов от Монстарс.

Петко Ковачев и Георги РомановНай-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия Георги Романов от Дървоядите получи наградата си. Награди го нашият добър приятел Петко Ковачев.

Припомнете си и призьорите в първите 6 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
V кръг – Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
VI кръг – Георги Романов (Дървоядите)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG