Сезон 2018/2019: Спортсмен на годината – гласуване!

1745

Кой е спортсменът на сезон 2018/2019 в Националната аматьорска лига по баскетбол?

През сезон 2017/2018 връчихме наградата за спортсмен на годината за първи път и се радваме, че тази награда ще бъде връчена за втора поредна година. ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

*Спортсмен: човек, който показва качества, особено ценни за тези, които се занимават със спорт, като справедливост, учтивост, добър нрав и други.

Както знаете, от Националната аматьорска лига по баскетбол връчваме награда за спортсменство, която от сезон 2017/2018 носи името “Веселин Господинов”ТУК може да прочетете повече по въпроса относно отличието през сезон 2018/2019.

Това обаче е отборна награда, а през сезон 2018/2019 отново ще имаме и състезател, който ще получи индивидуална награда за спортсменство.

През годините сме търпели критики, че “фаворизираме” състезатели, които определено са отлични баскетболисти, но трудно биха могли да бъдат категоризирани като “модели за подражание”. Разбира се, “фаворизирането” произхожда от показаното на терена и от показателите срещу името на дадения състезател, но сме напълно съгласни, че трябва да отдаваме нужното внимание все повече и на състезатели, които освен добри баскетболисти, са и спортсмени, а също и на състезатели, които може би не са чак толкова добри баскетболисти, но пък винаги могат да послужат за пример с поведението си на терена. Въпреки че състезателният характер е нещо прекрасно и би следвало да бъдат отличавани отборите и състезателите, които са най-добри, със сигурност вярваме, че спортсменството и коректността на терена могат и трябва също да бъдат отличавани по всевъзможни начини.

През сезон 2017/2018 призът отиде при Венислав Наумов, като пълната информация по въпроса може да прочетете ТУК.

Затова и през сезон 2018/2019 от НАЛБ ще връчим награда за спортсменство на избран състезател.

Наградата за спортсменство за състезател съвсем няма да се дублира с отборното отличие, тъй като е напълно възможно тя да отиде при състезател, чийто отбор не е стигнал до наградата за спортсменство “Веселин Господинов”.

Затова до 23.04.2019 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, имаха време да дадат своите номинации. Имената, които се повтарят най-често + някои състезатели, номинирани от НАЛБ, стигнаха до анкетата, в която може да гласува всеки.

Победителят в нея ще грабне отличието за спортсмен – материална награда + ценна добавка във визитката си от кариерата си в НАЛБ. В индивидуалните профили в сайта на НАЛБ на първите десетима ще бъде отбелязано, че за конкретния сезон са в топ 10 в класацията за спортсменство – признание, което определено ще бъде още един страхотен начин всеки да осмисли изявите си през сезона.

А защо и тази награда да не се превърне в една от най-ценните всъщност? Кой не би искал да бъде оценен като модел за подражание и пример с поведението си на терена?

Всеки може да гласува само по веднъж и само за един състезател. За целта просто отбележете с точка пред името на състезателя.

Гласуването продължава до 08.05.2019 година, Сряда, 18:00 часа.

Спортсмен на сезон 2018/2019 в НАЛБ?

  • Димитър Найденов (Ботев 2012 Б) (33%, 926 Votes)
  • Мартин Цветанов (Трипъл-дабъл) (29%, 799 Votes)
  • Тодор Петров (Балкан Ботевград) (16%, 446 Votes)
  • Йордан Кирилов (Ахил) (5%, 125 Votes)
  • Радан Димитров (Скай Уокърс) (3%, 91 Votes)
  • Георги Велчев (Ботев 2012 В) (3%, 70 Votes)
  • Красимир Василев (Кобилдър Викингс) (2%, 57 Votes)
  • Димитър Чунчуков (Булатса) (2%, 55 Votes)
  • Константин Василев (Кобилдър Викингс) (1%, 40 Votes)
  • Валери Ассев (София Лайънс) (1%, 37 Votes)
  • Атанасиос Моногенис (София Хоукс) (1%, 23 Votes)
  • Мартин Милиев (Паляците) (1%, 18 Votes)
  • Илиан Борисов (Септември) (1%, 18 Votes)
  • Калоян Минков (Пистолет) (1%, 17 Votes)
  • Людмил Ангелов (Гуми-Нет) (0%, 11 Votes)
  • Калеб Акенс (Фантомс) (0%, 10 Votes)
  • Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд) (0%, 8 Votes)
  • Христо Цеков (Ботев 2012) (0%, 8 Votes)
  • Георги Гаджев (Джобтайгър Дюдс) (0%, 8 Votes)
  • Бойчо Станев (Фантомс) (0%, 8 Votes)

Общо гласували: 2 775

Зареждане ... Зареждане ...

Ето тук може да разгледате и профилите на номинираните (подредбата е на случаен принцип):

Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Калеб Акенс (Фантомс)
Радан Димитров (Скай Уокърс)
Георги Гаджев (Джобтайгър Дюдс)
Атанасиос Моногенис (София Хоукс)
Йордан Кирилов (Ахил)
Людмил Ангелов (Гуми-Нет)
Калоян Минков (Пистолет)
Димитър Чунчуков (Булатса)
Мартин Цветанов (Трипъл-дабъл)
Христо Цеков (Ботев 2012)
Мартин Милиев (Паляците)
Константин Василев (Кобилдър Викингс)
Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Димитър Найденов (Ботев 2012 Б)
Илиан Борисов (Септември)
Георги Велчев (Ботев 2012 В)
Валери Ассев (София Лайънс)
Красимир Василев (Кобилдър Викингс)
Бойчо Станев (Фантомс)

Успех на всички! Благодарим за спортсменския дух, който цари в Националната аматьорска лига по баскетбол!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (10.05.2019 година, 20:30 часа): Гласуването приключи в 18:00 часа на 08.05.2019 година, като вече са ясни и крайните резултати.

ТУК може да откриете пълна информация по въпроса:

Постижението на всеки състезател в топ 10 вече е описано в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ. Несъмнено всички заслужават това признание.

Благодарим за огромния интерес към начинанието ни!

Благодарим за невероятната активност!

Димитър Найденов играе своя четвърти сезон в НАЛБ, като вече има 62 мача зад гърба си.

Освен страхотните баскетболни качества, които демонстрира, като неслучайно и именно роденият в Коми състезател е с основна заслуга за достигането до топ 4 на Ботев 2012 Б в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019, Найденов винаги е демонстрирал страхотно спортсменство.

Димитър Найденов може да се похвали с доста отборни награди, а през настоящия сезон достигна и до първото си индивидуално отличие – за най-полезен състезател на кръга.

Това, което определено можем да отчетем, че е дори по-значимо обаче, е фактът, че поведението му на терена винаги е могло да служи само и единствено за пример на всички. Димитър Найденов се утвърди като един от тези, чиято коректност на терена трябва да бъде отличена. Без съмнение 42-годишният състезател е модел за подражание.

Поздравления както за Димитър Найденов, така и за всички участници в надпреварата! Самата номинация говори достатъчно красноречиво за качествата на дадения състезател.

Редакция (14.05.2019 година, 23:00 часа): Спортсменът на годината в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 Димитър Найденов от Ботев 2012 Б получи наградата си, както може да видите и ТУК.