Спортсмен на годината – гласувайте!

1446

Кой е спортсменът на сезон 2017/2018 в Националната аматьорска лига по баскетбол?

Както обявихме ТУК, през настоящия сезон за първи път ще връчим награда за спортсмен на годината.

*Спортсмен: човек, който показва качества, особено ценни за тези, които се занимават със спорт, като справедливост, учтивост, добър нрав и други.

Както знаете, от Националната аматьорска лига по баскетбол връчваме награда за спортсменство, която от настоящия сезон носи името “Веселин Господинов”. ТУК може да прочетете повече по въпроса.

Това обаче е отборна награда, а през сезон 2017/2018 ще имаме и състезател, който ще получи индивидуална награда за спортсменство.

През годините сме търпели критики, че “фаворизираме” състезатели, които определено са отлични баскетболисти, но трудно биха могли да бъдат категоризирани като “модели за подражание”. Разбира се, “фаворизирането” произхожда от показаното на терена и от показателите срещу името на дадения състезател, но сме напълно съгласни, че трябва да отдаваме нужното внимание все повече и на състезатели, които освен добри баскетболисти, са и спортсмени, а също и на състезатели, които може би не са чак толкова добри баскетболисти, но пък винаги могат да послужат за пример с поведението си на терена. Въпреки че състезателният характер е нещо прекрасно и би следвало да бъдат отличавани отборите и състезателите, които са най-добри, със сигурност вярваме, че спортсменството и коректността на терена могат и трябва също да бъдат отличавани по всевъзможни начини.

Затова и през сезон 2017/2018 от НАЛБ ще връчим награда за спортсменство на избран състезател.

Наградата за спортсменство за състезател съвсем няма да се дублира с отборното отличие, тъй като е напълно възможно тя да отиде при състезател, чийто отбор не е стигнал до наградата за спортсменство “Веселин Господинов”.

До 10.03.2018 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, имаха време да номинират до 10 състезатели от останалите отбори. Имената, които се повтарят най-често + някои състезатели, номинирани от НАЛБ, стигнаха до анкетата, в която може да гласува всеки.

Победителят в нея ще грабне отличието за спортсмен – материална награда + ценна добавка във визитката си от кариерата си в НАЛБ. В индивидуалните профили в сайта на НАЛБ на първите десетима ще бъде отбелязано, че за конкретния сезон са в топ 10 в класацията за спортсменство – признание, което определено ще бъде още един страхотен начин всеки да осмисли изявите си през сезона.

А защо и тази награда да не се превърне в една от най-ценните всъщност? Кой не би искал да бъде оценен като модел за подражание и пример с поведението си на терена?

Всеки може да гласува само по веднъж и само за един състезател. За целта просто отбележете с точка пред името на състезателя.

Гласуването продължава до 24.04.2018 година, Вторник, 12:00 часа.

Спортсмен на сезон 2017/2018 в НАЛБ?

  • Венислав Наумов (ФитСпо Баскет) (30%, 656 Votes)
  • Христо Цеков (Ботев 2012) (24%, 511 Votes)
  • Валери Ассев (София Лайънс) (12%, 254 Votes)
  • Александър Предов (Пистолет) (9%, 203 Votes)
  • Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол) (5%, 99 Votes)
  • Константин Близнаков (Джобтайгър Дюдс) (4%, 87 Votes)
  • Камен Атанасов (Олд Старс 22) (3%, 68 Votes)
  • Илчо Панайотов (Скай Уокърс) (2%, 45 Votes)
  • Димитър Йошев (ТН Машини) (2%, 45 Votes)
  • Георги Велчев (Ботев 2012 Б) (2%, 44 Votes)
  • Джордже Даскалович (Паляците) (1%, 27 Votes)
  • Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини) (1%, 26 Votes)
  • Георги Найденов (Мечките) (1%, 18 Votes)
  • Теодор Велчев (Рапидо Куриери) (1%, 16 Votes)
  • Галин Митов (Пистолет) (1%, 15 Votes)
  • Христо Бакалов (Скай Уокърс) (1%, 12 Votes)
  • Руслан Брезов (Дървоядите) (1%, 12 Votes)
  • Албертин Йорданов (Ботев 2012) (0%, 10 Votes)
  • Владимир Гулев (Любимец) (0%, 7 Votes)
  • Васко Коцев (Сейнтс) (0%, 5 Votes)

Общо гласували: 2 160

Зареждане ... Зареждане ...

Ето тук може да разгледате и профилите на номинираните (подредбата е на случаен принцип):

Христо Цеков (Ботев 2012)
Галин Митов (Пистолет)
Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини)
Илчо Панайотов (Скай Уокърс)
Васко Коцев (Сейнтс)
Константин Близнаков (Джобтайгър Дюдс)
Венислав Наумов (ФитСпо Баскет)
Камен Атанасов (Олд Старс 22)
Димитър Йошев (ТН Машини)
Албертин Йорданов (Ботев 2012)
Валери Ассев (София Лайънс)
Джордже Даскалович (Паляците)
Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Христо Бакалов (Скай Уокърс)
Руслан Брезов (Дървоядите)
Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Георги Найденов (Мечките)
Александър Предов (Пистолет)
Владимир Гулев (Любимец)
Георги Велчев (Ботев 2012 Б)

Успех на всички! Благодарим за спортсменския дух, който цари в Националната аматьорска лига по баскетбол!

Редакция (24.04.2018 година, 12:30 часа): Гласуването приключи в 12:00 часа на 24.04.2018 година, като вече са ясни и крайните резултати.

ТУК може да откриете пълна информация по въпроса:

Постижението на всеки състезател в топ 10 вече е описано в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ. Несъмнено всички заслужават това признание.

Благодарим за огромния интерес към начинанието ни!

Благодарим за невероятната активност!

Венислав Наумов играе своя седми сезон в НАЛБ. Именно той е и състезателят, достигнал първи до „milestone“ (за мачове) в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Поведението му на терена винаги е могло да служи само и единствено за пример на всички. Той вече има цели 166 мача в кариерата си в НАЛБ зад гърба си (+ 3х3 турнири) и определено се утвърди като един от тези, чиято коректност на терена трябва да бъде отличена. Без съмнение Наумов е модел за подражание.

Поздравления както за Венислав Наумов, така и за всички участници в надпреварата! Самата номинация говори достатъчно красноречиво за качествата на дадения състезател.

Редакция (30.04.2018 година, 12:00 часа): Спортсменът на годината в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 Венислав Наумов от ФитСпо Баскет получи наградата си, както може да видите и ТУК.