Теодор Атанасов – MVP на деветия кръг в I дивизия

850

Теодор АтанасовТеодор Атанасов от отбора на АктивТрейдс е най-полезният състезател на деветия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Атанасов ще получи наградата си в Неделя, на 04.12.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Политехника от 13:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на АктивТрейдс бележи невероятен прогрес в последните кръгове и след като стартира със 7 поредни загуби сезона в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол, сега тимът е с баланс от 2 победи и 7 загуби. Трябва да отбележим обаче, че АктивТрейдс играе прекрасно в последните си два мача. Тимът не просто спечели последните си два мача. Той показа характер и ги измъкна след продължения. Първо победен беше отборът на Микс с 88:80 след едно продължение, а в последния кръг АктивТрейдс се наложи над Ботев 2012 със 106:100 след две продължения. Именно двубоят срещу Ботев 2012 се превърна и в най-резултатния в историята на НАЛБ, както можете да видите ТУК и ТУК. Благодарение на двете си победи в последните два кръга, АктивТрейдс се отлепи от дъното в класирането и можем само да гадаем каква позиция щеше да заема отборът, ако се представяше на такова ниво от началото на сезона. С основна заслуга за „прераждането“ е Теодор Атанасов. Срещу Ботев 2012 25-годишният гард изигра най-силния си мач за сезона и въпреки че не взе участие в началото на срещата, за 33 минути на терена той завърши с 29 точки (5/9 за 2 точки, 4/9 за 3 точки и 7/8 от линията за наказателни удари), 6 асистенции и 5 борби за коефициент от 33. Атанасов се отчете и с ключови отигравания, които на практика подпечатаха историческия успех на АктивТрейдс. Той има 97 срещи в кариерата си в НАЛБ зад гърба си, като именно той е следващият, на когото предстои да запише „milestone“ за 100 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол. Теодор Атанасов стартира сезона и като номер 9 във вечната класация за най-добрите подавачи в НАЛБ. При „крадците“ – с една позиция назад, както може да се види ТУК. Още един факт, който говори достатъчно красноречиво за кариерата на Атанасов е и 11-ата позиция, от която стартира сезон 2016/2017 при най-добрите реализатори в историята на НАЛБ. Това не е първата индивидуална награда за него, като той става MVP на 22-ия кръг през сезон 2013/2014. През същия сезон има и второ място в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари, а за известно време е рекордьор и за най-много асистенции в един мач. Сега напълно заслужено Теодор Атанасов прибавя нова награда в колекцията си, а добри думи за изявите си заслужават и всички останали състезатели в отбора, които показаха в последните две срещи, че могат да победят всеки.

Теодор АтанасовНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Теодор Атанасов от АктивТрейдс. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи с 6 точки разлика (след две продължения) над Ботев 2012. По този начин Атанасов събра 27 точки за класацията. След него е Георги Чакъров от Политехника с 23 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му с 1 точка разлика над Кучетата от Младост). Топ 3 допълва Калоян Николов от Норт Уест с 21 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му с 6 точки разлика над Олд Таймърс). Ивайло Перепечаев от АктивТрейдсИван Илчев от АктивТрейдс и Димитър Минев от Норт Уест са с по 18 точки за класацията (коефициенти от по 24).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Теодор Атанасов от АктивТрейдс – 33. Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост завършиха с по 31. Калоян Николов от Норт Уест остана четвърти с коефициент на полезно действие от 27, а с по 26 приключиха Красимир Кирилов от Рейнджърс и Хрисимир Димитров от Брикс.

Нестор НесторовНай-много точки в кръга вкара Нестор Несторов от Олд Старс 22 – 33. Теодор Атанасов от АктивТрейдс завърши с 29, а Иван Гаджев от Олд Таймърс и Антонио Петров от Ботев 2012 се отчетоха с по 25. По 24 реализираха Ивайло Перепечаев от АктивТрейдс и Цветан Георгиев от Ботев 2012.

Валентин КунторовНай-много борби в кръга овладя Валентин Кунторов от Олд Старс 22 – 20. С 18 остана Георги Гулабчев от Олд Таймърс, а трети с 15 е Хрисимир Димитров от Брикс. С по 14 овладени топки под двата коша приключиха мачовете на своите тимове Цветан Георгиев от Ботев 2012, Иван Илчев от АктивТрейдс и Красимир Кирилов от Рейнджърс.

Христо ГатевС най-много асистенции в кръга приключи Христо Гатев от Олд Таймърс – 10. Втори е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 8, а Иван Петков от София Лайънс и Златин Терзиев от Олд Старс 22 се отчетоха с по 7. С по 6 точни завършващи подавания останаха Искрен Иванов от Олд Старс 22, Марио Александров от Кучетата от Младост и Теодор Атанасов от АктивТрейдс.

Александър ХристовНай-добър “крадец” на кръга е Александър Христов от Кучетата от Младост с 8 откраднати топки. След него с по 6 са Иван Илчев от АктивТрейдс и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост. Калоян Николов от Норт Уест завърши с 5 откраднати топки, а топ 5 с по 4 допълват Гълъбин Казълджиев от Рейнджърс и Тиаго Алмейда от АктивТрейдс.

Топ блокировачите в кръга са Димитър Минев от Норт Уест и Васил Костов от София Лайънс с по 4 чадъра. След тях с по 3 се нареждат Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Симеон Георгиев от Брикс и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)

Валери Ассев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осмия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Валери Ассев от София Лайънс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG