Цветан Георгиев – MVP на първия кръг в I дивизия

1036

Цветан ГеоргиевЦветан Георгиев от отбора на Ботев 2012 е първият носител на наградата за най-полезен състезател на кръга в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той печели приза в първа дивизия. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, 11.10.2015 година, преди мача на своя отбор от втория кръг, който е с начален час 13:00.

След изключително силните мачове, които изигра в турнира за купата на Община Габрово „Христо Донков“ и след доброто си представяне в контролната среща на Ботев 2012 в края на месец Септември в град Сурдулица, Сърбия срещу местния КК Радник Сурдулица (професионален сръбски отбор), сега Цветан Георгиев материализира отличната си форма.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Както знаете, при определянето на най-полезния състезател на кръга, от коефициента, постигнат от състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (т.е. най-полезният състезател на кръга винаги е от отбор, който е спечелил срещата си в съответния кръг). За първия кръг най-много точки за класацията събра именно Цветан Георгиев от Ботев 2012. Той постигна коефициент от 43, а отборът му победи с 4 точки разлика (и след 2 продължения) Спортни Настилки-Зуум Дизайн, т.е. Цветан Георгиев е първи с 39 точки за класацията. Иван Ненчев от Кучетата от Младост е втори с коефициент от 26, а тимът му надделя над Олд Старс 22 с 9 точки разлика, т.е. Ненчев е със 17 точки за класацията. С 15 точки за класацията е Калоян Радев от Норт Уест (коефициент от 16 и победа на тима му с 1 точка разлика над Дефект-Вип Рипеър), а след него с по 10 точки за класацията са Иван Иванов от Ботев 2012 (коефициент от 14 и победа на тима му с 4 точки разлика) и Огнян Тодоров от Кучетата от Младост (коефициент от 19 и победа на тима му с 9 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 58. След него се нарежда Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 43. Топ 3 допълва Георги Дангалаков от Хелга с 35. Иван Ценов от Хелга приключи срещата на своя отбор с коефициент от 30, а Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – с 27.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 39. С 31 завърши Цветан Георгиев от Ботев 2012. Иван Ненчев от Кучетата от Младост пък се отчете с 29 точки. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е четвърти с 27, а Цветалин Младенов от Хелга завърши с 26.

Стефан ГеоргиевНай-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 20. Янко Реджев от Хелга хвана 18 отскочили топки под двата коша, а най-полезният състезател на кръга Цветан Георгиев от Ботев 2012 завърши с 15 борби. Валентин Кунторов от Олд Старс 22 е четвърти с 14, а топ 5 с по 12 допълват Николай Аладжов от АктивТрейдс, Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър, Иван Ценов от Хелга, Георги Дангалаков от Хелга и Георги Гулабчев от Политехника.

С най-много асистенции в кръга приключиха Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Ивайло Константинов от Брикс – с по 7. След тях с по 6 точни завършващи подавания се отчетоха Мирослав Стефанов от Олд Старс 22, Христо Христов от Политехника и Теодор Александров от Брикс.

Най-добър “крадец” на кръга е Георги Дангалаков от Хелга със 7 откраднати топки. След него се нареждат Сашко Лазов от АктивТрейдс, Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Огнян Тодоров от Кучетата от Младост с по 6. С по 5 откраднати топки от противникови състезатели се отчетоха Стефан Илиев от София Лайънс, Владимир Василев от Дефект-Вип Рипеър, Марио Александров от Кучетата от Младост, Иван Иванов от Ботев 2012 и Петър Данчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Топ блокировачът в кръга е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 3 чадъра. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели завършиха мачовете на своите отбори Павел Раднев от АктивТрейдс, Йосиф Чернашки от София Лайънс, Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър, Христо Манолов от Норт Уест, Горан Кошанин от Олд Таймърс, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Албертин Йорданов от Ботев 2012 и Йордан Георгиев от Политехника.

ПубликаСкоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на първия кръг във втора дивизия.

Благодарим за огромния интерес!

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG