Иван Бонев – MVP на десетия кръг във II дивизия

836

Иван БоневИван Бонев от отбора на Ентъртейнмънт е най-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Бонев ще получи наградата си в Неделя, на 17.01.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Мечките от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Ентъртейнмънт впечатлява с отлични резултати и изключително атрактивна игра. Самият факт, че трима от петимата в класацията за най-полезен състезател на кръга, са състезатели на Ентъртейнмънт, като никой от тях не е играл повече от 27 минути, е достатъчно красноречив (Иван Бонев е престоял на терена 23 минути и 27 секунди). Тимът заема третото място във временното класиране във втора дивизия и въпреки че колективът е на висота, един от състезателите, които определено демонстрират класата си постоянно, е Иван Бонев. Той е един от главните виновници за доброто представяне на Ентъртейнмънт. Бонев записва средни показатели от 12.4 точки, 15.1 борби, 1.8 асистенции, 1.5 откраднати топки и 2.4 чадъри за малко повече от 30 минути на терена средно на мач. Иван Бонев е втори в класацията за най-много борби средно на мач, втори за най-много чадъри средно на мач, първи за най-много борби общо, втори за най-много борби общо и първи по коефициент във втора дивизия. Все факти, които достатъчно красноречиво очертават присъствието му на терена. Сега напълно заслужено той достига и до първата си индивидуална награда в НАЛБ.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Станислав Иванов от Гуми-Нет. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Монстарс. Т.е. Станислав Иванов е с 37 точки за класацията. Той се намира в невероятна форма и продължава да води тима си без грешка. Иванов спечели наградата за най-полезен състезател на миналия кръг (деветия), а както вече сме споделяли, всеки състезател има възможност да спечели материалната награда само по веднъж. Затова пък, в историята и в индивидуалните профили и на Иванов, и на Бонев, и двамата ще фигурират като най-полезни състезатели на десетия кръг. Втори в класацията е именно Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 18 точки (коефициент от 29 и победа на тима му над Спартанс с 11 точки разлика). Топ 3 с по 17 точки допълват Светослав Петров от БГО Софтуер (коефициент от 26 и победа на тима му с 9 точки разлика над Саут Парк) и Свилен Симанов от Ентъртейнмънт (коефициент от 28). Марио Юруков от Ентъртейнмънт е пети с 15 точки за класацията (коефициент от 26).

Станислав ИвановНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Станислав Иванов от Гуми-Нет – 43. Втори с 40 е Константин Близнаков от Скритите Лимонки, а трети е Джордже Даскалович от Паляците с 35. Коефициент от 30 постигна Цветан Топалов от Мечките, а с 29 остана Иван Бонев от Ентъртейнмънт.

Най-много точки в кръга вкара Константин Близнаков от Скритите Лимонки – 31. След него с по 24 са Евстати Евстатиев от Микс и Станислав Иванов от Гуми-Нет. Атанасиос Моногенис от София Хоукс приключи мача на своя тим с 23 точки, а с 22 остана Георги Георгиев от БГО Софтуер.

Най-много борби в кръга овладя Константин Касъров от Фитстоун – 22. Васил Костов от Саут Парк е втори с 21, а Цветан Топалов от Мечките – трети с 20. С по 18 овладени топки под двата коша се отчетоха Иван Бонев от Ентъртейнмънт и Станислав Иванов от Гуми-Нет.

Ярослав ТотевС най-много асистенции в кръга приключи Ярослав Тотев от БГО Софтуер – 12. След него с по 8 са Иван Иванов от Фитстоун и Димитър Христов от Скритите Лимонки. 6 точни завършващи подавания направи Мариян Калчев от ТУ-София, а с по 5 асистенции приключиха мачовете на своите тимове Радослав Йорданов от Саут Парк, Александър Герин от Спартанс, Николай Цонков от Джедай Мастърс, Стефан Янев от Мечките, Радослав Романов от Дървоядите, Константин Близнаков от Скритите Лимонки и Мартин Милиев от Паляците.

Константин БлизнаковНай-добър “крадец” на кръга е Константин Близнаков от Скритите Лимонки със 7 откраднати топки. Калин Златанов от Паляците е с 6, а Преслав Стефанов от Дюдс е трети с 5. С по 4 пък останаха Димитър Къндев от Спартанс, Георги Романов от Дървоядите, Христо Велчев от Рапидо Куриери, Мариян Калчев от ТУ-София и Петко Гатев от Скритите Лимонки.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с цели 6 чадъра. След него с по 4 са Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б и Васил Костов от Саут Парк. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Димитър Димитров от Монстарс, Евстати Евстатиев от Микс, Иван Бонев от Ентъртейнмънт, Жан Иванов от ТУ-София, Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Константин Касъров от Фитстоун.

Станислав Иванов и Мартин МеханджиевНай-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия Станислав Иванов от Гуми-Нет получи наградата си.

Припомнете си и призьорите в първите 9 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
V кръг – Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
VI кръг – Георги Романов (Дървоядите)
VII кръг – Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
VIII кръг – Драгомир Вутов (Фитстоун)
IX кръг – Станислав Иванов (Гуми-Нет)

Стефан Янев и Мартин МеханджиевНай-полезният състезател за месец Ноември 2015 година във втора дивизия на НАЛБ Стефан Янев от Мечките също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG