Вижте и съставите за звездното шоу в първа дивизия на НАЛБ

877

НАЛБКакто знаете, на 20.12.2015 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

А ето какви са инициативите, които обявихме досега за Коледния празник на НАЛБ:

11:30 „Предай любовта към играта нататък“
12:30 Мач за състезателите в драфта
14:00 Демонстративен мач между екипа на НАЛБ и Българското баскетболно общество
15:30 Мач на звездите за втора дивизия (включително финални кръгове в конкурсите за стрелба от линията за наказателни удари, по забивки и за стрелба от зоната за три точки)

ТУК можете да намерите събитието във Фейсбук.

Сега е време да стигнем и до може би най-очакваната инициатива по време на звездния уикенд на НАЛБ, а именно мачът на звездите за първа дивизия. Той е с начален час 17:30.

За участие в мача на звездите за първа дивизия бяха поканени 24 състезатели. 12 от тях бяха състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона в своя отбор. Останалите 12 места бяха за състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са първи по коефициент в собствените си отбори. При невъзможност на някого да участва, се кани следващият по коефициент. В случай, че отказалият състезател е единствен представител на своя тим, се кани състезател от същия отбор. В случай, че отборът е представен и от други състезатели, се кани следващият най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

Между първата и втората част на срещата ще се проведе финалният кръг в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. На полувремето ще се състои и финалът в конкурса по забивки, а между третата и четвъртата част сили ще премерят най-добрите стрелци от далечно разстояние във финала в конкурса за стрелба от зоната за три точки.

През този сезон предварителните кръгове в конкурсите се провеждат на полувремената на срещите от първия полусезон на първенството на НАЛБ, за да може по време на звездния уикенд да се изявяват само най-добре представилите се.

След този уикенд ще обявим и кои са финалистите, тъй като участниците имат още малко време да се впуснат в надпреварата.

Също както и в мача на звездите за втора дивизия, отборите ще носят имената на нашите партньори Airball и Basketball Academy. Както ви информирахме още в началото на сезона, чрез това обединение между Националната аматьорска лига по баскетбол, Airball, Българското баскетболно общество и Basketball Academy, ние ще се стремим да проповядваме баскетбол повече от всякога. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за четвърта поредна година. Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

airball

Ивайло Константинов (Брикс)
Димитър Ганчев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Огнян Тодоров (Кучетата от Младост)
Георги Дангалаков (Хелга)
Горан Кошанин (Олд Таймърс)
––––––––––––––––
Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Валери Ассев (София Лайънс)
Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Михаил Димитров (Олд Таймърс)
Йордан Георгиев (Политехника)
Димитър Георгиев (Политехника)
Иван Ненчев (Кучетата от Младост)

Треньорски щаб: Янко Янчев (Политехника), Николай Истатков (София Лайънс), Александър Сотиров (Дефект-Вип Рипеър), Петьо Стрелешки (Олд Старс 22)

Basketball Academy

Basketball Academy

Атанас Даракчиев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Христо Гатев (Олд Таймърс)
Георги Гулабчев (Политехника)
Валентин Кунторов (Олд Старс 22)
Ангел Ташков (Дефект-Вип Рипеър)
––––––––––––––––
Марио Александров (Кучетата от Младост)
Филип Сребров (Брикс)
Цветалин Младенов (Хелга)
Ивайло Василев (АктивТрейдс)
Красимир Кирилов (София Лайънс)
Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
Димитър Минев (Норт Уест)

Треньорски щаб: Николай Кръстев (Брикс), Христо Цветков (Ботев 2012), Димитър Казначеев (Кучетата от Младост), Александър Александров (Олд Таймърс)

За съжаление някои от най-добре представилите се състезатели до момента няма да имат възможност да участват поради лични причини. Става дума за най-полезния състезател в миналогодишния мач на звездите Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Калоян Николов от Норт Уест, Иван Николов от Брикс и други. На Калоян Николов от Норт Уест, тъй като той няма да може да вземе участие заради контузия, пожелаваме бързо възстановяване!

We believeПо време на целия звезден уикенд очакваме много зрители, медии и официални гости. Разбира се, очакваме мачът на звездите за първа дивизия да бъде кулминацията по време на звездния уикенд. Очаквайте много изненади. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 20.12.2015 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*