Иван Николов – MVP на седмия кръг в I дивизия

840

Иван НиколовИван Николов от Брикс е най-полезният състезател в седмия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си още днес, в Сряда, 18.11.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Кучетата от Младост от 21:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Брикс продължава да се представя отлично през настоящия сезон, като е единственият тим в първа дивизия, който не е допуснал загуба. Иван Николов пък е първият състезател на „Тухлите“, който стига до приза за най-полезен състезател на кръга в историята. Често причината да не съумява състезател на Брикс да стигне до престижната награда се е оказвал фактът, че тимът е победил с по-голяма разлика съперника си. И въпреки че двубоят срещу АктивТрейдс започна с голямо предимство за Брикс, силното второ полувреме и особено последните минути на мача за АктивТрейдс в случая се оказаха важна част от възможността играч на Брикс да стане най-полезен състезател на кръга. В Брикс всеки може да реши всяка една среща в полза на своя тим, а в случая Иван Николов изигра много силен мач с почти безгрешната си стрелба – 3/6 за 2 точки, 5/8 за 3 точки и 10/11 от линията за наказателни удари. 31 точки, към които добавяме 8 борби и 3 асистенции, за да стане коефициентът на Николов 40. Трябва да отбележим и че конкуренцията в класацията за най-полезен състезател на този кръг е може би най-ожесточената въобще в историята на наградата.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за седмия кръг събра Иван Николов от Брикс. Той постигна коефициент от 40, а тимът му надделя над АктивТрейдс с 8 точки разлика. Всичко това означава, че Николов има 32 точки за класацията. Само на точка зад него с по 31 точки за класацията останаха Димитър Георгиев от Политехника (коефициент от 44 и победа на тима му над Хелга с 13 точки разлика) и Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 46 и победа на тима му над Норт Уест с 15 точки разлика). След тях се нареждат Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (коефициент от 37 и победа на тима му над Ботев 2012 с 11 точки разлика) и Красимир Кирилов от София Лайънс (коефициент от 41 и победа на тима му над Кучетата от Младост с 15 точки разлика). Трябва да отбележим и че в топ 5 в класацията за най-полезен състезател на кръга присъстват играчи от 5 различни отбора. Факт, който отново потвърждава изключителната конкуренция.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Гатев от Олд Таймърс – 46. Втори с 44 е Димитър Георгиев от Политехника, а трети с 41 – Красимир Кирилов от София Лайънс. Коефициент на полезно действие от 40 постигна Иван Николов от Брикс, а с 37 се отчете Стефан Георгиев от Олд Старс 22.

Красимир КириловНай-много точки в кръга вкара Красимир Кирилов от София Лайънс – 42. Христо Гатев от Олд Таймърс е втори с 39, а топ 3 допълва Димитър Георгиев от Политехника с 37. Иван Николов от Брикс реализира 31 точки, а с 26 остана Огнян Тодоров от Кучетата от Младост.

Най-много борби в кръга овладя Димитър Георгиев от Политехника – 20. След него се нареждат съотборниците в Олд Старс 22 Стефан Георгиев и Валентин Кунторов с по 19 овладени топки под двата коша. Горан Кошанин от Олд Таймърс и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър завършиха мачовете на своите тимове с по 16 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Ивайло Константинов от Брикс, Венцислав Стоев от Хелга и Цветан Георгиев от Ботев 2012 – по 8. Валери Ассев от София Лайънс и Марио Александров от Кучетата от Младост пък направиха по 7 асистенции.

Валентин КунторовНай-добър “крадец” на кръга е Валентин Кунторов от Олд Старс 22 с 6 откраднати топки. Живко Радевски от Хелга и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър са след него с по 5, а с по 4 останаха Слави Костов от София Лайънс, Марио Александров от Кучетата от Младост, Иван Ненчев от Кучетата от Младост, Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Топ блокировачите в кръга са Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с по 3 чадъра. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Саша Стаменов от Ботев 2012, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Огнян Тодоров от Кучетата от Младост, Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър, Михаил Димитров от Олд Таймърс и Георги Дангалаков от Хелга.

Калоян Николов и Надка ГолчеваНай-полезният състезател на шестия кръг в първа дивизия Калоян Николов от Норт Уест вече получи наградите си, които му бяха връчени от легендарната баскетболистка Надка Голчева.

Припомнете си и призьорите в първите 6 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
V кръг – Иван Илчев (АктивТрейдс)
VI кръг – Калоян Николов (Норт Уест)

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG