Никос Стамулис – MVP на тринадесетия кръг във II дивизия

668

Никос СтамулисНикос Стамулис от отбора на БГО Софтуер е най-полезният състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Стамулис ще получи наградата си в Събота, на 07.02.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Скритите Лимонки от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на БГО Софтуер дели петото място във временното класиране на втора дивизия със София Хоукс. И двата тима имат по 9 победи и 4 загуби. След като загубиха 4 от първите си 5 двубоя, състезателите на БГО Софтуер определено показват все по-силна игра и тези 8 поредни победи са само едно доказателство за това. Вероятно противно на очакванията, след раздялата с Мартин Славов, който беше трансфериран в първа дивизия – в Олд Таймърс, отборът на БГО Софтуер поддържа изключително високото ниво от първия полусезон. Като изключим дългогодишните лидери на тима (носещ името София Булс преди началото на настоящата кампания) Ярослав Тотев и Георги Георгиев, състезателят, който със сигурност заслужава само суперлативи за изявите си, е Никос Стамулис. Представителят на гръцката школа записва удивителни дабъл-дабъли в последните си мачове и показва, че се намира в изключителна форма. След като срещу Спартанс той вкара 21 точки и овладя 24 борби, срещу отбора на Мечките Стамулис се отчете с 31 точки (при стрелба 13/20 за 2 точки и 5/8 от линията за наказателни удари) и 21 борби. И така участникът в мача на звездите през 2013 година Никос Стамулис (тогава състезаващ се за отбора на Крейзи Малакес) сега се сдобива и с първата си изключително престижна индивидуална награда.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Никос Стамулис от БГО Софтуер. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи над Мечките с 5 точки разлика. Това означава, че Стамулис има 38 точки за класацията. След него е Васил Костов от Саут Парк с 19 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 12 точки разлика). Трети с по 15 точки са Ярослав Тотев от БГО Софтуер (коефициент от 20) и Асен Милушев от Паляците (коефициент от 23 и победа на тима му с 8 точки разлика над Спартанс). Топ 5 допълва Мартин Механджиев от София Хоукс с 13 точки за класацията (коефициент от 25 и победа на тима му с 12 точки разлика над Фантомс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Никос Стамулис от БГО Софтуер – 43. С 36 приключи мача на своя тим Станислав Иванов от Гуми-Нет, а трети с коефициент от 34 е Иван Иванов от Микс. Иван Иванов от Фитстоун и Васил Костов от Саут Парк пък са четвърти с по 31.

Най-много точки в кръга вкара Никос Стамулис от БГО Софтуер – 31. След него с по 28 са Станислав Иванов от Гуми-Нет и Владислав Дяков от Саут Парк. Иван Иванов от Микс реализира 26 точки, а с 25 остана Стефан Янев от Мечките.

Васил КостовНай-много борби в кръга овладя Васил Костов от Саут Парк – 22. Никос Стамулис от БГО Софтуер е втори с 21, а топ 3 допълва Борис Недев от София Хоукс с 18. Борис Станков от Дюдс приключи мача на своя тим със 17 борби, а с 15 остана Станислав Иванов от Гуми-Нет.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 16. Диан Абрашев от Микс е втори с 10, а топ 3 допълва Мартин Механджиев от София Хоукс с 8. Ярослав Тотев от БГО Софтуер и Радослав Йорданов от Саут Парк се отчетоха с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга с по 5 откраднати топки са Димитър Колев от Дървоядите, Диан Абрашев от Микс, Матей Митев от Микс, Георги Георгиев от Микс, Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Мартин Механджиев от София Хоукс.

Топ блокировачите в кръга са Асен Милушев от Паляците и Иван Коларов от Гуми-Нет с по 5 чадъра. Иван Бонев от Ентъртейнмънт блокира 4 изстрела на противникови състезатели, а с по 3 чадъра останаха Георги Гаджев от Монстарс, както и съотборниците в Скритите Лимонки Иван Георгиев и Петко Гатев.

Най-полезният състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия Матю Клап от София Хоукс не успя да получи наградата си, тъй като не присъства на мача на тима си от тринадесетия кръг и затова ще я получи при следващото си появяване.

Припомнете си и призьорите в първите 12 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
V кръг – Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
VI кръг – Георги Романов (Дървоядите)
VII кръг – Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
VIII кръг – Драгомир Вутов (Фитстоун)
IX кръг – Станислав Иванов (Гуми-Нет)
X кръг – Иван Бонев (Ентъртейнмънт)
XI кръг – Васил Костов (Саут Парк)
XII кръг – Матю Клап (София Хоукс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG