Станислав Иванов – MVP на деветия кръг във II дивизия

698

Станислав ИвановСтанислав Иванов от отбора на Гуми-Нет е най-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Иванов ще получи наградата си в Събота, на 09.01.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Монстарс от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

Най-напред трябва да отбележим, че освен всички срещи от деветия кръг, в надпреварата за най-полезен състезател на този кръг са включени и отложената среща между Гуми-Нет и Джедай Мастърс от осмия кръг, както и двубоя между Фитстоун и София Хоукс от седмия кръг.

Отборът на Гуми-Нет прави чудесен сезон и продължава да е на върха в класирането във втора дивизия без загуба. Без загуба са единствено тимовете на Микс и Гуми-Нет. Въпреки предизвикателствата и някои доста трудни победи (с 6 точки разлика срещу Паляците, с 9 точки срещу Фитстоун, с продължение и 5 точки срещу София Хоукс и с 1 точка срещу ТУ-СофияГуми-Нет продължава серията си от победи. Станислав Иванов е вторият призьор в отбора на Гуми-Нет за сезона след Димитър Ставрев. Интересното е, че той стига до наградата при една от по-категоричните победи на своя тим, а именно с 21 точки разлика срещу Кралете. Иванов, който е част от идеалната петица на НАЛБ за сезон 2013/2014, а след няколко дни ще запише и второто си участие в мача на звездите в НАЛБ, прави много силен сезон с 11.4 точки, 10.3 борби и 3.3 асистенции средно на мач за по-малко от 30 минути на терена. Станислав Иванов е и един от главните виновници за отличното представяне на Гуми-Нет, а първата му награда за най-полезен състезател на кръга със сигурност е напълно заслужена.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Станислав Иванов от Гуми-Нет. Той постигна коефициент от 46, а тимът му се наложи над Кралете с 21 точки разлика, което донесе на Иванов 25 точки за класацията. На точка след него с 24 точки за класацията се нарежда Мартин Механджиев от София Хоукс (коефициент от 26 и победа на тима му с 2 точки разлика над ТУ-София). Трети е Атанасиос Моногенис от София Хоукс с 21 точки за класацията (коефициент от 23). Георги Георгиев от БГО Софтуер (коефициент от 29 и победа на тима му с 12 точки разлика над Фантомс) и Стефан Янев от Мечките (коефициент от 30 и победа на Мечките над Скритите Лимонки с 13 точки разлика) допълват топ 5 с по 17 точки за класацията.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Станислав Иванов от Гуми-Нет – 46. Втори с 38 е Жан Иванов от ТУ-София, а топ 3 с 30 допълват Стефан Янев от Мечките и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Коефициент от 29 пък постигнаха Георги Георгиев от БГО Софтуер и Румен Каиков от Спартанс.

Най-много точки в кръга вкара Станислав Иванов от Гуми-Нет – 31. Владислав Дяков от Саут Парк реализира 29, а с 28 се отчете Мартин Димов от Гуми-Нет. Евстати Евстатиев от Микс и Константин Близнаков от Скритите Лимонки останаха с по 27.

Най-много борби в кръга овладяха Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Никос Стамулис от БГО Софтуер – по 21. Жан Иванов от ТУ-София хвана 19 борби, а съотборниците в Мечките Георги Найденов и Стефан Янев приключиха мача на своя тим с по 17 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 10. Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт е втори с 9, а с по 8 точни завършващи подавания се отчетоха Димитър Гатев от Микс и Георги Истатков от Паляците. С по 7 асистенции пък останаха Красимир Гайдаров от Фантомс, Боян Гагов от Паляците, Матей Митев от Микс, Стефан Янев от Мечките и Николай Цонков от Джедай Мастърс (два пъти – веднъж в двубоя на тима си от деветия кръг и веднъж в отложения мач от осмия кръг, като и в двете срещи Цонков има по 7 асистенции).

Георги ГеоргиевНай-добър “крадец” на кръга е Георги Георгиев от БГО Софтуер със 7 откраднати топки. Георги Попов от Кучетата от Младост Б и Николай Цонков от Джедай Мастърс са след него с по 6, а на четвърто място с по 4 се нареждат Павел Стоянов от Фантомс, Петър Славков от Фантомс, Владислав Дяков от Саут Парк, Климент Велков от Кучетата от Младост Б, Иван Кунчев от Джедай Мастърс, Христо Велчев от Рапидо Куриери, Филип Неделчев от Рапидо Куриери, Владимир Груев от Гуми-Нет и Владимир Георгиев от Фитстоун.

Топ блокировачите в кръга са Петко Гатев от Скритите Лимонки и Георги Найденов от Мечките с по 7 чадъра. Владимир Георгиев от Фитсотун, Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Христо Бозуков от Саут Парк и Асен Милушев от Паляците са след тях с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Драгомир Вутов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осмия кръг във втора дивизия Драгомир Вутов от Фитстоун получи наградата си.

Припомнете си и призьорите в първите 8 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
V кръг – Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
VI кръг – Георги Романов (Дървоядите)
VII кръг – Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
VIII кръг – Драгомир Вутов (Фитстоун)

Скоро очаквайте информация за най-полезните състезатели на месец Ноември и в двете дивизии.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG