Съставите за звездното шоу в първа дивизия на НАЛБ

We believeКакто знаете, на 16.12.2018 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за четвърта дивизия. Той е с начален час 12:00.

ТУК можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за трета дивизия. Той е с начален час 14:00.

ТУК пък можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за втора дивизия. Той е с начален час 16:00.

Сега е време да обявим и съставите на отборите в първа дивизия. Мачът на звездите за първа дивизия е с начален час 18:00.

След края на първата част на срещата ще се проведе и финалният етап на конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в първа дивизия, а след третата част – финалният етап на конкурса за стрелба от зоната за три точки в първа дивизия. На полувремето на срещата пък ще се проведе конкурсът по забивки за всички дивизии.

Повече за конкурсите можете да прочетете ТУК.

ТУК пък ще откриете събитието във Фейсбук относно Звездния уикенд на НАЛБ.

За участие в мача на звездите за първа дивизия са поканени 24 състезатели. 12 от тях са състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона в своя отбор. Останалите 12 места са за състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са първи по коефициент в собствените си отбори. При невъзможност на някого да участва, се кани следващият по коефициент. В случай, че отказалият състезател е единствен представител на своя тим, се кани състезател от същия отбор. В случай, че отборът е представен и от други състезатели, се кани следващият най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

За поредна година отборите ще носят имената на нашите партньори Airball и Basketball Academy. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за седма поредна година (от осем възможни). Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност. Basketball Academy е по-млад проект, който от Националната аматьорска лига по баскетбол подкрепяме от самото му създаване. Благодарим на всичките си партньори! Специални благодарности на Airball и Basketball Academy – две организации, които ни вдъхват както кураж, така и вяра, че има и други баскетболни организации в България, чиято цел не е лична изгода.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

Йордан Кирилов (Ахил)
Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Огнян Тодоров (Олд Таймърс)
Иво Георгиев (София Хоукс)
Владимир Петров (София Лайънс)
––––––––––––––––
Христо Ангелов (Ботев 2012)
Мартин Саров (В.И.С.)
Иван Ценов (Ероус)
Калоян Радев (Норт Уест-Глобал Тест)
Васил Костов (София Лайънс)
Петър Радев (Норт Уест-Глобал Тест)
Никола Михайлов (Гуми-Нет)

Треньорски щаб: Радослав Томов (Норт Уест-Глобал Тест), Огнян Касабов (Ероус), Марио Александров (Кучетата от Младост)

Basketball Academy

Валери Ассев (София Лайънс)
Александър-Марко Милър (Кучетата от Младост)
Георги Чакъров (Ероус)
Димитър Гатев (В.И.С.)
Красимир Кирилов (Ахил)
––––––––––––––––
Алек Делев (Ахил)
Иван Руньов (Сейнтс)
Маргарит Рунев (Кучетата от Младост)
Христо Цеков (Ботев 2012)
Георги Дангалаков (Норт Уест-Глобал Тест)
Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
Людмил Ангелов (Гуми-Нет)

Треньорски щаб: Николай Истатков (София Лайънс), Иван Делчев (Ахил), Димитър Казначеев (Кучетата от Младост)

По време на целия звезден уикенд очакваме много зрители, медии и официални гости. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 16.12.2018 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*