Иван Ценов – MVP на дванадесетия кръг в I дивизия

687

Иван ЦеновИван Ценов от Хелга е най-полезният състезател в дванадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя17.01.2016 година, когато тимът му се изправя срещу АктивТрейдс от 11:15 часа в зала Овергаз Арена.

Въпреки че отборът на Хелга се слави с добра отборна игра, ето, че тимът има и своя първи носител на индивидуална награда за сезон 2015/2016 (ако не броим Георги Дангалаков, който стана най-полезен състезател в мача на звездите). Хелга заема трето място във временното класиране с баланс от 7 победи и 5 загуби, колкото има и Дефект-Вип Рипеър (четвърти). Иван Ценов е един от най-постоянните състезатели в тима, като за 8 мача в Хелга през сезона той има 15.6 точки, 8.4 борби и 3.8 асистенции средно на мач. Срещу Олд Таймърс Ценов изигра най-силния си мач до момента през сезона, в който постигна и най-добрите си постижения за точки и борби в един мач през настоящата кампания – 27 точки и 13 борби (8 в нападение). Почти безупречната стрелба за 2 точки (11 вкарани от 15 опита), трите асистенции, двата чадъра и четирите нарушения, извършени срещу него, донесоха на Иван Ценов коефициент от 38, който пък се оказа напълно достатъчен, за да се поздрави с първата си индивидуална награда в НАЛБ. В двубоя срещу Олд Таймърс трябва да отличим и Симеон Ценов (5 вкарани от 8 опита от зоната за три точки). Двамата братя реализираха общо 46 от 93-те точки на Хелга и бяха в основата на победата срещу миналогодишните финалисти.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за дванадесетия кръг събра Ивайло Константинов от Брикс. Той постигна коефициент от 44, а тимът му се наложи над Политехника с 9 точки разлика. Така Константинов събра 35 точки за класацията. Перфектната форма на Константинов се потвърждава от поредната индивидуална награда, която той спечели. Той обаче вече е печелил наградата за най-полезен състезател на кръга и затова материалните награди отиват при следващия в класацията. Все пак, моралната награда за Ивайло Константинов е, че той остава в историята като най-полезен състезател на кръга заедно с този, който официално е обявен за такъв (всички тези факти могат да бъдат намерени и в индивидуалните профили на състезателите). Втори в класацията е Иван Ценов от Хелга, който постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи над Олд Таймърс със 17 точки разлика, т.е. Ценов има 21 точки за класацията. Трети с 18 точки за класацията е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (коефициент от 42 и победа на тима му над Кучетата от Младост с 24 точки разлика). Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър е четвърти със 17 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му с 10 точки разлика над Норт Уест). Георги Вачев от АктивТрейдс допълва топ 5 с 16 точки за класацията (коефициент от 18 и победа на тима му с 2 точки разлика срещу София Лайънс).

Ивайло КонстантиновНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Ивайло Константинов от Брикс – 44. След него с 42 е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а топ 3 допълва Иван Ценов от Хелга с 38. Марио Александров от Кучетата от Младост приключи мача на своя тим с коефициент от 31, а пети с по 28 са Камен Атанасов от Олд Старс 22 и Симеон Ценов от Хелга.

Най-много точки в кръга вкара Иван Ценов от Хелга – 27. По 24 реализираха Камен Атанасов от Олд Старс 22 и Георги Гулабчев от Политехника. Христо Гатев от Олд Таймърс се отчете с 23 точки, а с 22 остана Марио Александров от Кучетата от Младост.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 24. Втори е Ивайло Константинов от Брикс с 18, а Радослав Конов от София Лайънс и Георги Гулабчев от Политехника допълват топ 3 с по 17 овладени топки под двата коша. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър се нарежда на пето място с 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 8. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Марио Александров от Кучетата от Младост се нареждат на второ място с по 7 точни завършващи подавания. С 6 е Цветан Георгиев от Ботев 2012, а с по 5 на пето място са Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Теодор Александров от Брикс, Мартин Славов от Олд Таймърс, Владимир Василев от Дефект-Вип Рипеър и Искрен Николов от АктивТрейдс.

Най-добри “крадци” на кръга са Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012 и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с по 6 откраднати топки. След тях с по 4 са Радослав Райчев от Политехника, Ивайло Константинов от Брикс и Марио Александров от Кучетата от Младост.

Петрослав ЗафировТоп блокировачът в кръга е Петрослав Зафиров от Брикс с 4 чадъра. С по 3 се отчетоха Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Георги Дангалаков от Хелга, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Златан Атанасов от Политехника, Иван Ценов от Хелга, Горан Кошанин от Олд Таймърс и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър.

Горан Кошанин и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия Горан Кошанин от Олд Таймърс вече получи наградите си.

Припомнете си и призьорите в първите 11 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
V кръг – Иван Илчев (АктивТрейдс)
VI кръг – Калоян Николов (Норт Уест)
VII кръг – Иван Николов (Брикс)
VIII кръг – Георги Гулабчев (Политехника)
IX кръг – Ивайло Константинов (Брикс)
X кръг – Христо Гатев (Олд Таймърс)
XI кръг – Горан Кошанин (Олд Таймърс)

Ивайло Константинов и Марин Механджиев

Най-полезният състезател за месец Ноември 2015 година в първа дивизия на НАЛБ Ивайло Константинов от Брикс също получи наградата си.

Припомнете си и вечните рекорди в Националната аматьорска лига по баскетбол, с които стартираме 2016 година:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: БлейдсХелга 102:101

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Матей Митев (Тънкаж) – 12

Най-много борби в един мачСтефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Ивайло Константинов (Брикс) – 17

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс), Цветан Топалов (Мечките), Ивайло Василев (АктивТрейдс) – 8

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG