Горан Кошанин – MVP на единадесетия кръг в I дивизия

766

Горан КошанинГоран Кошанин от Олд Таймърс е най-полезният състезател в единадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя10.01.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Хелга от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

След като през изминалия кръг Горан Кошанин постигна коефициент от 50, но остана малко след своя съотборник Христо Гатев, явно 213-сантиметровият Кошанин беше решил, че е време и той да се сдобие с приз за най-полезен състезател на кръга. Кошанин е втори най-добър борец в първенството с 15.3 борби средно на мач, като той реализира по 14.2 точки. Неостаряващият сърбин се намира в отлична форма, като през настоящия сезон се задържа на терена по над 34 минути на мач. „Старовремците“ играят все по-силно, а един от основните виновници за това е именно Горан Кошанин. Въпреки че понякога остава в сянката на Гатев, Кошанин определено е едно от най-силните оръжия на Олд Таймърс. И напълно заслужено вече може да се похвали и с награда за най-полезен състезател на кръга и през сезон 2015/2016.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за единадесетия кръг събра Горан Кошанин от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи над София Лайънс с 5 точки разлика. Това означава, че Кошанин има 33 точки за класацията. След него останаха Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър (коефициент от 27 и победа на тима му с 1 точка разлика над Брикс) и Димитър Георгиев от Политехника (коефициент от 27 и победа на тима му с 1 точка разлика над АктивТрейдс) с по 26 точки за класацията. Петър Загоров от Хелга завърши с 23 точки за класацията (той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи над Ботев 2012 със 7 точки разлика). Топ 5 допълва Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 21 точки за класацията (коефициент от 22).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Горан Кошанин от Олд Таймърс – 38. Втори е Георги Вачев от АктивТрейдс с 34, а топ 3 допълва Валери Ассев от София Лайънс с 33. Петър Загоров от Хелга постигна коефициент от 30, а с по 28 са Христо Гатев от Олд Таймърс и Цветан Георгиев от Ботев 2012.

Владислав ШурановНай-много точки в кръга вкара Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 29. Горан Кошанин от Олд Таймърс е втори с 25, а съотборникът му в Олд Таймърс Христо Гатев се отчете с 24. Иван Николов от Брикс реализира 23, а с по 22 останаха Валери Ассев от София Лайънс и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

Най-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 18. След него с по 17 се наредиха Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Димитър Георгиев от Политехника. 16 топки под двата коша овладя Георги Вачев от АктивТрейдс, а Валентин Кунторов от Олд Старс 22 остана с 15.

С най-много асистенции в кръга приключи Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 11. Георги Брестнички от Хелга се отчете с 9, а Венцислав Стоев от Хелга, Филип Сребров от Брикс и Радослав Райчев от Политехника – с по 8.

Най-добри “крадци” на кръга са Искрен Иванов от Олд Старс 22 и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с по 6 откраднати топки. Трети с 5 е Валери Ассев от София Лайънс, а топ 5 с по 4 допълват Теодор Атанасов от АктивТрейдс и Димитър Георгиев от Политехника.

Златан КовчазовТоп блокировачът в кръга е Златан Ковчазов от Норт Уест с 5 чадъра. След него с 3 блокирани стрелби на противникови състезатели се нарежда Тони Прокопиев от Олд Старс 22, а с по 2 чадъра останаха Никола Ангелов от София Лайънс, Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър, Веселин Господинов от Брикс, Георги Дангалаков от Хелга, Георги Пенчовски от Ботев 2012, Петър Загоров от Хелга, Димитър Минев от Норт Уест и Ивайло Василев от АктивТрейдс.

Христо Гатев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия Христо Гатев от Олд Таймърс вече получи наградите си.

Припомнете си и призьорите в първите 10 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
V кръг – Иван Илчев (АктивТрейдс)
VI кръг – Калоян Николов (Норт Уест)
VII кръг – Иван Николов (Брикс)
VIII кръг – Георги Гулабчев (Политехника)
IX кръг – Ивайло Константинов (Брикс)
X кръг – Христо Гатев (Олд Таймърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG