Ивайло Константинов – MVP на деветия кръг в I дивизия + трипъл-дабъли

674

Ивайло КонстантиновИвайло Константинов от Брикс е най-полезният състезател в деветия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си още утре, в Събота, 05.12.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Олд Старс 22 от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Брикс продължава да е без загуба до момента в първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016. Шампионите и носителите на суперкупата имат вече 9 поредни победи през настоящата кампания, но бяха много близо до поражението срещу Норт Уест. „Тухлите“ изоставаха в резултата през почти целия мач, а най-голямата им преднина в срещата беше 4 точки (12:8), докато тимът от Северозапада имаше аванс от 10 точки на полувремето. След изключително оспорвана среща, в крайна сметка отборът на Брикс спечели с 2 точки разлика, а от Норт Уест не успяха при стрелбата си от зоната за три точки в последната секунда. Въпреки изключително добре смазаната машина, носеща името Брикс, основният заподозрян за индивидуални отличия в състава се казва Ивайло Константинов. Най-полезен състезател на седмия кръг стана Иван Николов от Брикс, а наградата за най-полезен състезател на кръга беше една от малкото, които липсваха във визитката на Константинов, както може да се види и в профила му. И поредното доказателство за изключителните баскетболни умения на Ивайло Константинов е налично.

Трябва да отбележим и поредния трипъл-дабъл, който Ивайло Константинов от Брикс постигна. Той приключи мача на своя тим срещу Норт Уест с 13 точки, 12 асистенции и 11 борби, като това е четвъртият трипъл-дабъл, който Константинов постига в кариерата си в НАЛБ.

Куадрипъл-дабъл е постигал само Иван Ненчев от Кучетата от Младост (2 пъти: срещу Фантомс – 23 точки, 12 борби, 12 асистенции и 10 откраднати топки; срещу Джедай Мастърс – 17 точки, 12 борби, 11 откраднати топки и 10 асистенции).

Състезателите с трипъл-дабъли: Ивайло Константинов от Брикс (4 пъти: срещу София Хоукс – 27 точки, 12 асистенции и 11 откраднати топки; срещу Вълците – 18 точки, 12 борби и 11 асистенции; срещу Олд Таймърс – 19 точки, 17 асистенции и 13 борби; срещу Норт Уест – 13 точки, 12 асистенции и 11 борби), Христо Гатев от Олд Таймърс (срещу Политехника – 41 точки, 16 борби и 10 асистенции), Цветан Георгиев от Ботев 2012 (срещу Жан Плод – 10 точки, 14 борби и 14 асистенции), Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (срещу София Суперсоникс – 10 точки, 18 борби и 10 асистенции), Мариян Калчев от ТУ-София (срещу Кучетата от Младост Б – 25 точки, 13 борби и 11 асистенции).

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за деветия кръг събра Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 59, а отборът му се наложи със 7 точки разлика над АктивТрейдс (след продължение). Това означа, че Георгиев има 52 точки за класацията. Както е известно обаче (и както стана ясно и в осмия кръг, когато според формулата Стефан Георгиев отново беше номер едно), материалните награди за най-полезен състезател на кръга могат да достигнат до един състезател само веднъж, тъй като желанието на партньорите, които ги осигуряваме, е те да достигнат до максимално много хора. Олд Старс 22 прави чудесен сезон, а Стефан Георгиев е основният виновник за това. Въпреки че няма да получи материална награда, в профила му вече е отразено, че е най-полезен състезател на деветия кръг (както е отразено и в профила на Ивайло Константинов от Брикс). Константинов постигна коефициент от 35, а тимът му надделя над Норт Уест с 2 точки разлика, което означава, че Ивайло Константинов има 33 точки за класацията. Трети е Георги Дангалаков от Хелга с 31 точки за класацията (коефициент от 37 и победа на тима му с 6 точки разлика над София Лайънс; трябва да отбележим, че въпреки че формално срещата между Хелга и София Лайънс е от осмия кръг, тя се доигра по време на деветия кръг и затова е включена именно в надпреварата за деветия кръг). Четвърти е Марио Александров от Кучетата от Младост с 21 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му с 6 точки разлика над Хелга), а топ 5 допълва Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012 с 19 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му с 5 точки разлика срещу Политехника). Отново няма как да не отбележим, че първите петима в класацията са от различни отбори, което за пореден път ни напомня колко оспорвано и равностойно е първенството в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Стефан ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 59. На второ място с по 37 са Ивайло Василев от АктивТрейдс и Георги Дангалаков от Хелга. Коефициент от 35 постигна Ивайло Константинов от Брикс, а с по 32 останаха Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Георги Брестнички от Хелга.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 31. След него с по 28 се нареждат Ивайло Василев от АктивТрейдс, Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Филип Сребров от Брикс, а топ 5 допълва Красимир Кирилов от София Лайънс с 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 25. Втори със 17 е Красимир Кирилов от София Лайънс, а Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е трети с 14. Георги Дангалаков от Хелга, Ивайло Василев от АктивТрейдс и Горан Кошанин от Олд Таймърс хванаха по 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 12. Иван Ценов от Хелга завърши мача на своя тим с 10 точни завършващи подавания, Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Теодор Атанасов от АктивТрейдс се отчетоха с по 8, а с по 7 останаха Гълъбин Казълджиев от Ботев 2012 и Юлиян Спасов от София Лайънс.

Най-добър “крадец” на кръга е Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 5 откраднати топки. С по 4 пък са Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Венцислав Стоев от Хелга, Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Валери Ассев от София Лайънс.

Огнян ТодоровТоп блокировачът в кръга е Огнян Тодоров от Кучетата от Младост с 4 чадъра. След него с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са Калоян Николов от Норт Уест, Петър Загоров от Хелга, Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър и Георги Дангалаков от Хелга. С по 2 чадъра пък останаха Никола Ангелов от София Лайънс, Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Живко Радевски от Хелга.

Мартин Механджиев и Георги ГулабчевНай-полезният състезател на осмия кръг в първа дивизия Георги Гулабчев от Политехника вече получи наградите си.

Припомнете си и призьорите в първите 8 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
V кръг – Иван Илчев (АктивТрейдс)
VI кръг – Калоян Николов (Норт Уест)
VII кръг – Иван Николов (Брикс)
VIII кръг – Георги Гулабчев (Политехника)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG